1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 i Przeróbka.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez AiZo, Marzec 5, 2010.

  1. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Witam,
    mam takie jedno zasadnicze pytanie, otóż nie siedzę głębiej w temacie przeróbek i nie mam pojęcia czy coś się zmieniło.
    Otóż po ostatnich " akcjach MS " mam zamiar przerobić sobie konsolę, ale nie chcę również stracić gwarancji, którą gwoli ścisłości mam do listopada tego roku. Myślałem nad czymś takim, żeby przerobić i nie podłączać jej wogóle do live. W razie gdyby cos było nie tak, cofnąc przeróbkę i wysłać do MS konsolę. Czy takie coś by przeszło? oczywiście MS widziałby konsolę jako tą sprzed podłączenia jej do internetu - więc nie ma mowy o banie ani niczym takim.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Przejdzie moim zdaniem, sam tak zrobię, jak pojawi się jakiś RROD, albo coś w tym stylu. :)
    Przerobiłem sobie konsolę i jak (odpukać) pojawi się jakiś błąd to wgram sobie oryginalne oprogramowanie i przejdzie, na tym forum wielu ludzi pisało, że wysyłało przerobione i wracały naprawione, ale to już jest loteria... ja wolę nie ryzykować.... :)
     
  4. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Nie ma najmniejszego problemu z robieniem takiego "wałku", znam nawet lepszy ze i przerobiona Ci naprawią, bez żadnych problemów.

    Jak piszesz nie masz zamiaru podłączać konosli do neta wiec o bana i co za tym idzie kasacji gwarancji nie masz co sie martwić.

    Musisz tylko pamiętać, ze Liteona nie da się cofnąć przeróbki =).
     
  5. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    No to kiepsko, raz moja konsola była na gwarancji - miałem ją z kwietnia 08r. był tam napęd BenQ - wysyłałem ją w sierpniu i teraz mam datę: 2008-08-16 i żółte kabelki pod faceplatem :/ czyli nie cofnę? ehh.
     
  6. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Mylisz się kolego.. Na LiteON da się wgrać poprzednie firmware tylko trzeba zatrzymać sobie klucz napędu (plik dummy.bin) bo jak nie zatrzymasz tego to żeby wgrać firmware trzeba będzie ciąć ścieżki..
    To tak jak bys napisal ze Liteona da sie tylko raz sflashowac.. jak masz iX1.6 na liteonie to juz nie wgrasz 1.61 lub LT :)
     
  7. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    A przez to "cięcie ścieżek" M$ może cofnąć nam gwarancję, jak się skapną?
     
  8. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Ponawiam pytanie:
    Przez to "cięcie ścieżek" M$ może cofnąć nam gwarancję, jak się zorientują?
     
  9. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Tnie się ścieżki aby odczytać klucz napędu.. potem z powrotem jest to zalutowywane i nic prawie nie widac;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum