1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 Informer

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Neqiu, Styczeń 17, 2010.

  1. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Witam , jestem programista C++ i mam pomsyl zeby zrobic program o XBOX 360 np piszemy pytanie a on odpodiwa np
    Porogram sie pyta jaka masz konosle
    Arcade
    PREMIUM
    ELITe
    a my odpowiadamy np
    ELITE
    i on daje szczegolwe dane dysk itp.. oczyscie bedzie bardzej rozpudowany
    I mam do was prosbe czy Popieracie tio zeby zrobic takie cos ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    oczywiście,bardzo było by to przydatne.
     
  4. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    No walsnie tak myslalem ... poczekam jeszcze na pare odpowiedzi :)
     
  5. piowolin

    piowolin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    super pomysł!!! JESTEM ZA :D
     
  6. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Dziekuje :)
     
  7. Radovan

    Radovan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włoszczowa/Kraków
    Proponuję zrobić to jako aplikacje okienkową z wyświetlaniem informacji. Program będzie przejrzystszy i przyjemniejszy w obsłudze, rozumiem, że program ma polegać tylko na tym że ma pewne dane(informacje) przypisane do słowa kluczowego(każdego z trzech) i kiedy użytkownik wybierze daną opcję, to pętelka if czy switch uruchomi informacje zawarte pod słowem kluczowym ( czyli ELITE, Premium itp.)? Myslisz o czyms takim, czy jednak czyms bardziej zlozonym?
     
  8. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Plusik dla Ciebie za pomysł. Możesz napisać go np na switchu (przy takim prostym projekcie będzie najszybciej i najwygodniej). Robisz menu, wypisujesz kilka opcji
    np.
    arcade - wybierz 1
    premium - wybierz 2
    elite - wybierz 3

    i dla kazdego z wyborów wybierasz jeden case

    cos takiego:

    int wybor;
    do
    {
    system("cls");
    cout << "jaka masz konsole?" << endl << endl;
    cout << "arcade - wybierz 1" << endl;
    cout << "premium - wybierz 2" << endl;
    cout << "elite - wybierz 3" << endl << endl;
    cout << "aby wyjsc - wybierz 0" << endl;
    cin >> wybor;
    switch(wybor)
    {
    case 1:
    {
    system("cls");
    cout << "opisujesz arcade" << endl;
    getch();
    break;
    }
    case 2:
    {
    system("cls");
    cout << "opisujesz premium" << endl;
    getch();
    break;
    }
    case 3:
    {
    system("cls");
    cout<<"opisujesz elite" << endl;
    getch();
    break;
    }
    /* case 6:
    {
    itp.
    */ }
    case 0:
    {
    system("cls");
    cout << "Aby zakonczyc nacisnij dowolny klawisz..." << endl;
    getch();
    }
    }
    }while(wybor != 0);

    dodaj sobie jeszcze biblioteki zeby kompilator nie wywalał błędów.
    #include <iomanip>
    #include <conio.h>
     
  9. Bigggi

    Bigggi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    novak moze napiszesz ze mna wzieli bysmy zie za projekt bo widze ze tez c++ znasz napisz na GG : 4248668
     
  11. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    w jakim okresie byście to mogli zrobić?
     
  12. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
  13. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Wybacz ale ciezko jest u mnie z czasem, więc nie zabiorę się za to z Tobą. :(
    Mimo to oferuję pomoc. Pisz jak nie będziesz czegoś wiedział. gg: 9965613

    Sam mam do napisania bazę danych opartą na strukturach i liście dwukierunkowej na wtorek, więc mam dobre kilka godzinek roboty, stąd moja częściowa odmowa. :p
     
  14. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    ja mailem taki pomsyl zeby najpierw napisac konsolowa werjie a potem Okienkowa z nowszymi werjami :)
     
  15. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    moze w okresie 2 dni lub 3 ale pierwsza wersja BETA
     
  16. gimi

    gimi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczytno
    jestem za. swietny pomysl dla osob ktore sa zainsteresowane kupnem xboxa ;D jesli cos trzeba to moge pomoc
     
  17. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    gimi a znasz c++ ?
     
  18. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Mam prosbe jesli ktos wie poklepi jaki xbox 360 wyszles pierwszy chodzi mi o te Jasper itp to niech powie mi na gg jak moze : 4248668 :|)
     
  19. x360fb

    x360fb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja na początek polecam Ci nauczyć się pisać po polsku, a potem zabierać się za program ;)
     
  20. Pls

    Pls Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A czemu w ogole ma sluzyc taki program?
     
  21. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    umiem pisac po polsku ale szybko pisze i dlatego sory za bledy
     
Wczytywanie...

Poleć forum