1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

x360 kilka pytań (:

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez L3fy, Maj 1, 2009.

  1. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Witam, przejdę od razu do sedna :D

    1. Posiadam xboxa360 arcade, i lada dzień przyjdzie mi dysk 120gb do niego, który kupiłem. Czy bez problemów go podłącze, czy jest to skomplikowane,trzeba coś konfigurować?
    2. Czy na xboxie da radę przeglądać normalnie strony/korzystać z internetu?
    3. Posiadam wersje z 2008-07-31 czy jest to stare chłodzenie, często się przegrzewa?
    4. Kupiłem konsolę z lombardu, czy mogę zobaczyć jakoś czy jest przerobiona?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    1. Jeżeli masz arcade to wystarczy wyjąć zaślepkę z miejsca gdzie dysk się znajduje i poprostu go tam wpiąć. Po zamontowaniu dysku xbox będzie go chciał sformatować pod Twoją konsolkę. Ogólnie nic strasznego. :p
    2. Tak, ale musisz posiadać specjalną wersję windowsa i komputer musi być włączony podczas kiedy będziesz serfował więc jest to nieopłacalne.
    3. Posiadasz nowe chłodzenie. Jest to najprawdopodobnie falcon z zasilaczem 175W. Sprawdź to będziesz pewny na 100%.
    4. Jedyną chyba możliwością jest nagranie płytki z grą i sprawdzenie. :p
     
  4. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Dziękuję za odpowiedzi. :) A jak sprawdzić czy mam tego falcona? :p

    Na zasilaczu pisze "175W" ;p

    Hm.. z tym żeby nagrać płytę to kurde problem bo takowej nie posiadam. :/ Ale będę musiał się zaopatrzyć bo chcę przerobić tego xboxa.. a w lombardzie nie pisało nic, że przerobiony ani nic..Lecz nigdy nic nie wiadomo :D
     
  5. tyskaczcz

    tyskaczcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Targ
    Na 1000000000000000000% masz falcona.Z podanej daty wynika ze to falcon.Wszystkie arcade maja nowsze chlodzenie.Pozdrawiam:D
     
  6. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    huh. No to ucieszyła mnie ta wiadomość . :p Jeszcze raz dziękuje za odp. :)
     
  7. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Oficjalnie wątpie żeby coś takiego napisali. Poszukaj na forum wątków o nagrywaniu gier. Nawet jeżeli teraz Xa masz nieprzerobionego to prędzej czy później płytkę wykorzystasz. :D
    Jeżeli masz zasilacz 175W to napewno masz falcona. Nie ma opcji żeby to była starsza wersja bo tak miałbyś zasilacz 203W. :D
     
  8. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    A gdzie najszybciej dostanę płytę DVD + R DL ? I jaki koszt jest jednej płyty? :p
     
  9. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Ciężko jednoznacznie stwierdzić, gdyż zależy to od tego gdzie mieszkasz. Za jednego Verbatima DVD+R DL zapłacisz od 7-13 zł. Możesz się pokusić o kupno tańszej płyty (Platinum, Emtec, itp.) ale te płytki często (lub rzadziej) nie chcą działać. Kupując Varbatima masz większą pewność że z płytą jest wszystko ok, więc weryfikacja tego, czy konsola jest przerobiona czy nie będzie wiarygodniejsza. Poczytaj temat o płytkach to wszystkiego się dowiesz. :D

    p.s. płyty oczywiście w komputerowym, media markt, itp.
     
  10. PiaER

    PiaER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Auvergne
    Falcony to jedne z najnowszych konsol, ale nie sadzicie, ze najnowsze i najlepsze chlodzenie zapwniaja Jaspery?
     
  11. CoOokie

    CoOokie Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    الجانب الثاني لل
    No to właśnie sprawdziłeś :) Jaspery miają 150W zasilacze, więc Ty masz Falcona. Ustaw go w dobrze wentylowanym miejscu to zmniejszysz drastycznie możliwość przegrzania i wystąpienia RRoD'a. Pamiętaj, szafki to zło! ;)
     
  12. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    tak. Jaspery są najnowsze i najmniej się grzeją, przez co (podobno) są najmniej awaryjne. Grunt to trzymać xboxa na otwartej przestrzeni, a nie w szafce, szufladzie, itp :p

    p.s. warto dodać, że póki co najpopularniejsze są falcony, ponieważ jaspera trudno dostać. :D
     
  13. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Dręczy mnie to czy ta konsola jest przerobiona ugh.. :D Chciałbym żeby była przerobiona <prosi> :D

    A jeszcze moglibyście mi powiedzieć :
    Jak lepiej postawić xboxa -pionowo czy poziomo?

    Obecnie trzymam go na szafce z tylu ma przewiew tzn. nie ma żadnej zabudowy tylko po bokach. Ale zaraz go zdejmę i położę koło szafki! :D
     
  14. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    to czy xbox powinien stać czy leżeć to dyskusja na kolejne 100 stron ponieważ ile jest osób tyle jest wersji::p:p Wydaje mi się że nie ma to większego znaczenia. Mimo to ja swojego postawiłem pionowo żeby nie zajmował dużo miejsca na biurku. Dzięki temu zauważyłem że jego lewa strona (spód płyty głównej) nagrzewa się, więc wychodzi na to, że płyta główna dodatkowo się chłodzi (kiedy xbox stoi pionowo)
     
  15. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Ps. Jak trzącham xboxem to w środku tak jakby coś latało. Czy to jest normalny dźwięk czy może coś być nie tak? :p Konsola pracuję normalnie. Dzisiaj grałem cała noc w CoD4 z powodu braku pamięci(oczekuje na dysk) ,grałem do samego rana żeby przejść całego, nie zauważyłem, aby coś się działo. Mam go już z 2 tyg. i pracuję jak należy.

    Dźwięk jakby dochodził z góry. :)
     
  16. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    myślę, że hałasuje Ci plastik w napędzie który dociska płytę. :p Wszystko w normie. :p Nie masz się czym martwić, bo naprawdę mało falconów się psuje. Graj i ciesz się najlepszą konsolą do gier. :D:p Jak będziesz go przerabiał to daj to zrobić komuś kto się tym zajmuje "zawodowo" żebyś miał pewność że wszystko jest jak być powinno i obeszło się bez podmian płyt głównych ito. (bo o takim czymś już słyszałem :/)
     
  17. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Dźwięk jest taki jak by śrubka latała lub coś podobnego :D

    Co do przeróbki to kurde na stronie miastowej "portel.pl" ogłoszenia znalazłem ogłoszenie o przerabianiu konsoli xbox360 Samsung i Benqu (jeżeli będzie dużo chętnych to Lite-on'y też będzie przerabiał) Koszt 60 zł. Więc nie wiem czy mu mogę zaufać. :[ A przez Allegro nie chce wysyłać bo za dużo zabawy. :[[
     
  18. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    najlepiej pojedz do kolesia albo chociaż pogadaj z nim przez telefon żeby zobaczyć (chociaż w najmniejszym stopniu) czy można mu ufać.
    Dalej twierdze że właśnie ten plastik Ci tak hałasuje. Nie przejmuj się tym.
    To na środku: http://images32.fotosik.pl/273/ceeddf12a8880d15.jpg :p

    p.s. oczywiście Bogiem nie jestem, ale skoro wszystko działa ok to nie widzę innej opcji:p Jak będziesz rozbierał konsolę to po prostu sprawdzisz.
     
  19. L3fy

    L3fy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Możliwe, że to,to :p

    Kurde.. Oglądam filmik na yt nagrany przez dexxxterek .. i wydaje się to banalnie proste.. :D mam wodę w mózgu.. ;/ chciałbym sam spróbować, ale ta obawa, że coś się zrobi ;/

    Czy żeby zobaczyć jaki ma się napęd trzeba rozbierać konsole? ;/
     
  20. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    a mi sie wydaje że to kulka od żyro lata...
    hm...

    nie nie trzeba po tacce możesz poznać
     
  21. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    sciągasz faceplate (ten przedni panel) i w dziurce od napędu będzie widać kabelki. Na bank (99,99%) masz żółte - napęd liteon. :D Ale może, może... sprawdź. Liteona nie radziłbym flashować samemu. Łatwo coś zepsuć, potrzebować będziesz kontroler Via i uklad MAX3232 więc zaplacisz około 60 zł za sprzęt a nie masz pewności czy dasz radę zrobić to samemu. Zapłać i nie stresuj się niepotrzebnie. :D

    Tu masz wszystko:
    http://x360iso.org/poradniki-sprzet/7157-jak-sprawdzic-jaki-naped-posiadamy-w-konsoli.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum