1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 nie włacza sie ??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zdechly88, Wrzesień 16, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pare dni nie było mnie w domu po powrocie młodszy brat poinformował mnie ze x360 nie włącza sie .Na zasilaczu pali sie pomarańczowa lampka .Jaka przyczyna ? X360 posiada RGH czy to cos ma wspólnego z awaria?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Może to głupie,ale popraw zasilacz(wypnij i wepnij jeszcze raz wtyczke),i tak samo zrób przy xboxie,ja też kiedyś podobnie miałem,jeszcze na starym falconie i taki głupi zabieg przyniósł korzyści.
     
  6. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tez mam Flcona x360 premium pro ,Juz na początku próbowałem tek robic i nic w moze to wina zasilacza ,sprawdzic jakie napiecia sa na stykach .i jak to zrobic zeby nic nie uszkodzic
     
  7. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
  8. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki zaraz wszystko sprawdzę i dam znać
     
  9. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze nie sprawdziłem napięcia ale zauważyłem właśnie gdy podpinam swój dysk zewnętrzny do x360 to sie nie wlacza jak by nie bylo napicie w portach usb
     
  10. wwns

    wwns Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Zasilanie lub nand wyczyszczony sprawdzaj tylko te 2 ewentualności
     
  11. Łukasz Kapelan

    Łukasz Kapelan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2012
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gliwice
    Ale jak na zasilaczu pomarańczowa to jest w stanie gotowości, ale nie włączony czyli nie chyta - zielona to włączony :D
    Pewnie coś z nim.
     
  12. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdzałem zasilacz brak napiecia na pinach 12v i 5v .Te napiecia powiny byc cały czas przy zasilaczu czy musi byc jakies wzbudzenie
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zworke tzeba zrovic zeby,byly napięcia, stawiam na konsoke, ze padła

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  14. htc139

    htc139 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  15. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zasilacz sprawny .Sprawdzałem u kumpla .Mam nadzieje ze ta sie ja odratować w środę zawiozę ją do serwisu ale Dzięki za wszystko
     
  16. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Daj później znać co z konsolą.
     
  17. Wheelman

    Wheelman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2009
    Posty:
    296
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdz styki USB, bo ja wczoraj mialem to samo (sadzilem ze to zgon spowodawany tym ze zgrany nand mial blady, zrobile update, wrzucilem do konsoli, gralem troche i wszystko dzialalo) a problemem okazaly sie te styki w USB ktore przez przypadek uszkodzlem (w koncu 4 letnia konsola) i konsola wstala
     
  18. zdechly88

    zdechly88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeprowadziłem małe śledztwo w domu i dowiedziałem sie ze brat wkładał tam jakiegoś pendrive ale go nie wykryło wyłączył i konsola juz sie nie włączyła .Sprawdzałem porty usb i wyglądają normalnie nic nie jest zwarte

    Konsola ma spalony układ graficzny .Prawdopodobnie przez zwarcie w usb.Dzieki za wszystko temat zamkniety .


    Info Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edycji.



    Alert Temat wyczerpany. Zamykam

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum