1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 problem z RGH

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Damian_89, Styczeń 11, 2012.

  1. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Witam
    Opisze tu swój problem dotyczący x360-tki i RGH, pierwszy dzień po przeróbce konsola chodziła ja ta lala bootowala się nawet szybciej niż wcześniej, pograłem trochę poustawiałam niezbędne ścieżki i tyle, wyłączyłem konsole, dzień drugi pierwsze uruchomienie pięknie, tez zagrałem chwile i wyłączyłem po powrocie z pracy tez chciałem chwile zagrać wiec włączyłem a tu pierwszy problem nie od razu się uruchomiła, wyłączyłem uruchomiłem jeszcze raz poszła, korzystałem trochę następnie wyłączyłem i dziś tradycyjnie chciałem zagrać przed praca a konsola ma ten sam objaw co dzień wcześniej tzn. uruchamiam konsole padem, X360 uruchamia sie slychac chodzace wiatraki i pracujacy dysk brak obrazu na tv natomiast na padzie miga krąg. Nic nie pomaga wyłączam i ponownie próbuje uruchomić jest to samo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Xbox zachowuje się dokładnie w ten sposób gdy się go włączy bez podłączenia do ekranu, albo gdy monitor/TV jest wyłączony. Zacznij od sprawdzenia czy masz sprawny kabel i czy wtyczki dobrze siedzą w gniazdach. Któreś gniazdo od obrazu też może być uszkodzone.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wlacz raz jeszcze. zaskoczy

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  5. Mumin_85

    Mumin_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Masz slima czy fata ? na jakim chipie ? nie ktore maja tendencje do dluzszych bootow, ja na slimie z maximusem stingerem 4 pierwsze booty mialem do 5 sekund a nastepny juz minute teraz potrafi sie wlaczyc od razu badz do 15 sekund czasem trzeba poczekac. Przenosiles konsole ? RGH jest bardzo czule na zaklocenia.
     
  6. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    @ziomo8 idąc twoim tropem przełączyłem się na inne wejście HDMI w TV nie mam drugiego kabla aby sprawdzić bo nie działa mi i na tym drugim
    @Mumin_85 konsola Fat na chipie Xecuter CoolRunner
     
  7. Mumin_85

    Mumin_85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Konfiguracja idealna do rgh powinno smigac, sam robiles rgh czy zleciles komus ?
     
  8. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Zleciłem wykonanie usługi, sprawdzę na innym kablu HDMI, jak nie pomoże to nie wiem co, za okno :)
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    urok rgh, czasem konsola nie chce wstac albo dlugo wstaje. musisz probowac. ja cold booty mam nieraz minutowe badz wogole ich nie ma, po restarcie wstaje.
     
  10. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    423
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    A może ktoś wyjaśni czym to jest spowodowane ze raz tak bootuje raz tak, czy ma to związek z reakcja chipa czy z jego funkcjami sterującymi.
     
  11. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Ulozenie kabli ma znaczacy wplyw na boot.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum