1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360- problem z wyświetlanym obrazem (monitor)

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez vvv93, Styczeń 1, 2013.

  1. vvv93

    vvv93 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2011
    Posty:
    243
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Mam Problem z obrazem z gier na płytach (oryginalne) do X360.
    X360 mam podłączonego do monitora za pomocą kabla VGA i przejściówką na mini jack ( NOWY KABEL VGA DO XBOX 360 X360 / WYSYŁKA W 24H (2892592928) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - to to bez przejściówki)
    Wszystko jest ok, menu i dema z dysku chodzą na całym ekranie ale gdy odpalę grę z płyty (na razi próbowałem na Far Cry 3 i Saints Row The Third) obraz jest wyświetlany tylko na środku monitora (tzn. na dole i na górze są dość duże czarne paski , na których nic się nie dzieje)

    Krótko mówiąc , przy grach z płyty nie wykorzystuję całego ekranu ; obraz się zwęża.
    Czego to jest wina ? Czy każda gra z płyty będzie tak obcinana ?

    Dodam jeszcze ,że kabel ,tak jak na tej aukcji nie jest oryginalny ( to jakaś podróbka ) .
    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. vvv93

    vvv93 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2011
    Posty:
    243
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Ktoś ma jakiś pomysł ?
     
  4. Fsatrets

    Fsatrets Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    222
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A monitor 16:9 czy 4:3 ?
     
  5. vvv93

    vvv93 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2011
    Posty:
    243
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    A jak to sprawdzić ?
    Mam starego Samsunga SyncMastera 720N
     
  6. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Ustawienia proporcji obrazu sprawdź w ustawieniach konsoli/Wyswietlacz albo ustawienia monitora. Domyslam ze masz efekt Kinowego obrazu - co nie jest zadnym defektem a raczej ustawieniem formatu obrazu. Moze, chodz nie musi wynikać to z rozdzielczosci, standardowo VGA ustawia sie na 640x480, spróbuj w ustawieniach konsoli przeskalować na maksymalną rozdzielczosc obslugiwana przez monitor i wtedy odpal grę, jezeli to nie zadziała to moze być to kwestia nietypowych ustawien gry dla nietypowego formatu obrazu. Spotkałem sie z tym problemem na starym kineskopowym telewizorze grając w gre L.A Noire za pomocą chinchy(mialem spłaszczony obraz od góry i od dołu bez mozliwosci zmiany tego efektu). Któraś z tych opcji powinna pomoc, jezeli nie... to nie wiem, jedno jest pewne, jezeli obraz nie jest ucięty tylko "ściśnięty" a pozostają czyste czarne paski bez zadnych rozmytych tekstur to znaczy ze wszystko jest ok i nie masz sie czym przejmowac ;)
     
  7. vvv93

    vvv93 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2011
    Posty:
    243
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Mam od samego początku ustawiony maks. (1280x1024) :)
    Tak czy siak ,bardzo dziękuję za odpowiedz.

    I teraz to raczej nic nie da się zrobić oprócz prób ze zmianą rozdzielczości na najmniejszą ?
    Tylko mnie to zastanawia, dlaczego mi się tak dzieje na grach z płyty a tych dem z pamięci Xboxowej nie ?
     
  8. Jakub Sobczak

    Jakub Sobczak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Byc moze chodzi o format PAL ??
     
  9. vvv93

    vvv93 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2011
    Posty:
    243
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli co ?
    W czym przeszkadza format PAL ?
    Czy się różni PAL od .. tych innych ?
    Przepraszam za problemy , ale X360 kupiłem zaledwie kilka dni temu .
     
Wczytywanie...

Poleć forum