1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[x360] prosze o porady i opinie.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Lyska, Listopad 22, 2009.

  1. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc zbliża się moja 18'ka. Grałem przez jakieś dwa lata na ps2 i uznałem
    że chce się przerzucić na X360. Moje pytania:
    1. Gry mam oryginalnie z wave2 i wave3, czyli przeróbka 1.5 wystarczy tak?
    a także czy w przypadku gdybym chciał coś nowego z wave4 to wystarczy
    przerobić na wave3 prawda?

    Chce kupić x'a w Media-Markt lub Empiku oczywiście Jasper i tu nasilają się pytania:
    2. Chce wybrać x'a z przerabialnym napędem w 100% nie jakiś lineon v2 bo chyba się go nie da przerobić na niektóre iextreme, a zatem jaką powinienem wybrać datę produkcji na wybieranym xboxie? Chodzi mi o datę produkcji, bo po tym wiadomo raczej jaki tam będzie napęd?
    3. Czy po flashu stracę gwarancję? chodzi mi o to ze przed oddaniem x'a do ms, wgram ponownie stary fabryczny soft, czy to wypali?

    Konosli nie zamierzam podłączać do internetu. Nie zależy mi na xlive.

    Edit: od kiedy jest produkowany Jasper? (ach te lenistwo)
    co do 1. to chodzi mi o to ze gry nie sa przerabiane z wave 2-3 itp ja nie mam oryginałów. jaka date ma liteon v2? da rade go przerobic na 1.5? bo na allegro niby tak, a na forach nie.
    A co do 3. to czy ta gwarancje stracę nawet jak oddam do ms po z oryginalnym fimware? (odflashowanie?)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    1. Gry z wave 3 chodzą na 1.51, 1.6, 1.61 ,a na 1.4-1.5 po sptachowaniu do wave 2.Jeżeli będziesz miał ix 1.6 to tak na wave 3 lub activate.iso.

    2.W sklepie oczywiście przerobionego nie kupisz ,a konsole wybieraj hmm z września albo sierpień.

    3.Nie stracisz gwarancji jak nikt ci nie zerwie plomb gwarancyjnych przy przeróbce. A na liteon'y a tylko takie napędy teraz dają nie da się wgrać oryginalnego firmware.

    Jasper jest produkowany od końca poprzedniego roku.

    Liteon'a v2 da się przerobić już dawno. Jest już liteon v3 i też chyba się go da ale ręki uciąć nie dam. Da się go przerobić na 1.5 ale radzę ci raczej na 1.6 lub poczekać na Ix litetouch.
    Jak oddasz na gwarę a oni zobaczą że masz przeróbkę(chodź często przechodzi) to odeślą ci konsolę na twój koszt i jeszcze pewnie bana załapiesz ^^.
     
  4. stola_93

    stola_93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Nowa Sól
    Ja odnośnie gwarancji, dużo czytałem, ludzie pisali, że wysyłają na gwarancję po zmianie napędu na jakiś inny nieprzerobiony przy tym odklejając 'niezauważalnie' plomby. Dla mnie zbyt dużo paprania się itd, musisz liczyć się z tym, iż przeróbka = utrata gwarancji.
     
  5. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to spoko. Gry które ściągłem mają wave3 i wave2. Czyli bez kombinowania pojdą na 1.5 ? Chce jedynie mieć jaspera i przerabialny napęd, czyli szukać po dacie tak po 06.08.2008?
     
  6. Grantone PL

    Grantone PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Co Ty tak z tym iX 1.5. Na nim nie chodzą gry z wave 3 i 4, trzeba je przerabiać na wave2. Lepiej przerobić na IX 1.6 lub jak bedziesz miał napęd benq na 1.61
     
  7. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ziomek coś mi się pomyliło :) na iX1.5.1 i na 1.6 chodzą wave 2 i 3. zaś 1.6.1 powstał po to żeby odpalać wave 4? mylę się?
     
  8. szkodnikPL

    szkodnikPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem, że chcesz kupić w sklepie, ale poszukaj na allegro Jaspera, na niektórych aukcjach oferują Jasperki z Benq więc można wgrać 1.61. A jak nie to 1.6. Nie wiem czemu uwziąłeś się tak na 1.5..
     
  9. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Lysa chyb już pisałem

    Gry z wave 3 chodzą na 1.51, 1.6, 1.61 ,a na 1.4-1.5 po sptachowaniu z wave 3 na wave 2.Jeżeli będziesz miał ix 1.6 to będą ci działać gry z wave 4 ale jak spatchujesz do wave 3 lub użyjesz activate.iso. Na 1.61 wave 4 działa bez kombinowania. A jak ci na live nie zależy przerób Xtrame wtedy chodzą wave 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 itd.
     
  10. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl

    Da się Liteona na Xtreme??
     
  11. smieszek02

    smieszek02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śląskie
    To znaczy nie wiem o co się dokładnie zapytałeś bo nie zrozumiałem twojej wypowiedzi, ale ja mam Lite-Ona i posiadam iXtreme 1.5 przez co gram w gry na wave2
     
  12. krygo

    krygo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przemysl


    Ale ja chce Xtreme nie iextreme na liteona da się??
     
  13. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wypowiedź kolegi Marcinpl25 jest dla mnie w zupełności wystarczająca :)
    zatem doradźcie mi tylko jaką datę produkcji wybrać? zależy mi o napędzie przerabianym do 1.6 lub po prostu Xtreme. zna może ktoś te daty które odpowiadają jakim napędom ?

    Edit
    Szczerze pierwszy raz słyszę o Xtreme, ci co robią przeróbki 1.5, 1.6. 1.61 będą potrafić to zrobić?
    są jakieś wersje tego Xtreme?
     
  14. Grantone PL

    Grantone PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Xtreme to chip więc o gwarancji możesz zapomnieć i grze na live :p
     
  15. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aaa... rozumiem :) to niestety wybiore jednak ix1.6

    Poleci mi ktoś lub poda swoją datę produkcji z Xboxa360?
    Jeśli masz przeróbkę iX1.6 po prostu napisz mi datę z twojego Xboxa360 a kupię z tej samej daty i też przerobię na iX1.6 ^^
    Proszę o odpowiedź
     
  16. Grantone PL

    Grantone PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Teraz wszystkie napędy dadzą sie przerobić więc konsole kupić najlepiej z płytą główną jasper czyli konsole z datą produkcji 2009.
     
  17. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszystkie?
    bo znalazłem takie coś na necie:
    I to nie LiteOn 74850C (DG-16D2S) ani LiteOn 83850c (LiteOn V2)...
     
Wczytywanie...

Poleć forum