1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

x360 - Pytania.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tieu, Styczeń 24, 2010.

  1. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Hej ;).


    Mam parę pytań!

    1. Jaki region posiadają konsole w Niemczech... albo jak to sprawdzić widząc w sklepie zapakowaną? ( Bo mój Tato jest w Niemczech, chcę żeby mi kupił x360 - Elite nówka za 180 Euro :) a nie wiem jaki region będzie ).
    2. Elite posiada 2 pady czy 1? Bo 'wszędzie' mówią inaczej...
    3. Posiadam Monitor - Samsung 2333SW Full HD. 23'... tu moje pytanie, bo monitor ma złącza DVI i VGA. Co lepiej? Podłączyć HDMI > VGA + głośniki czy HDMI > DVI i bawić się w rozkręcanie i kombinowanie z kablem aby uzyskać dźwięk ( gdzieś na forum widziałem poradnik ). Chodzi mi przede wszystkim o ostrość obrazu :).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    w niemczech konsola na bank jest PAL
     
  4. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    2. w specjalnych edycjach masz 2 pady, a tak to 1
     
  5. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Specjalne edycje? Bo zamierzam kupić tą z Dodatkami do GTA IV ;).
     
  6. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Masz dosyć lichy monitor. Obraz będzie właściwie taki sam na każdym kabelku. Zabawa jest od min 42' 46'-super 50'-odlot
     
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Lepsze to, niż stary telewizor kineskopowy 21' nie ;>?


    VGA obsługuje 480p a DVI 720p... Już sam nie wiem :(... Bo kabel, dobry kabel kosztuje w okolicach 60zł, a kasy nie mam za wiele ;).
     
  8. jqo2 pl

    jqo2 pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co zauważyłem to ten gość stara się po wszystkim jechać któryś już post z rzędu. A takie pisanie jak powyżej to możesz sobie darować. Jeżeli ktoś ma pokój 10 metrów to na pewno kupi sobie 50 cali... Każdy gra na czym może, a czytanie twoich postów to poprostu żal.

    A co do DVI tego to teraz wszytskie kompy i monitory są połączone takim kablem. I co na kompie można ustawić tylko rozdzielczość do 720p, straszna bzdura (oczywiście bzudra jest też że VGA maks tylko do 480p, kabel ten ma możliwość przesyłania sygnału Full HD) ale sam napisałeś że nie wiesz.

    DVI od hdmi w praniu i na takim TV (chodzi mi tylko o wielkość) różni się tylko tym żę przesyła tylko wizje. Natomiast HDMI wizja + dzwięk
     
  9. Patrix

    Patrix Banned

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rewal...
    Osobiście myślę, że rodzaj podłączenia nie wpływa na ostrość konsoli. Zależy to jak najbardziej od sprzętu. Sam osobiście podłączył bym się pod DVI :) Taka jest moja teoria...
     
  10. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sam mam mały tv 32' więc daruj sobie. Po prostu wiem ,że mało da się z niego wycisnąć. Po kim niby tak jechałem???
     
  11. matis193

    matis193 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W Niemczech konsole są PAL. Ja bym się nie bawił w grzebanie w kablu bo coś jeszcze nie tak pójdzie i pieniądze w błoto.
     
  12. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Co tu może się zepsuć ^^? Jak tylko obudowę się ściąga ;>?


    To jest jakaś wielka różnica między złączem DVI a VGA ?
     
  13. michanow

    michanow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a jeśli chodzi o te 2 pady, to miałem na myśli edycję z cod mw2 i forzą 3, ta edycja z gta też jest niby specjalna ale niestety tych dwóch padów nie ma.
     
  14. qatroo

    qatroo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Jak będziesz mieć konsolę i będziesz mieć problem to dopiero pisz.. a może w instrukcji będzie wszystko czarno na białym ???
     
  15. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    @up

    Nie myślisz czy udajesz takiego głupka?

    Chcę kupić konsolę z regionem PAL. Nie byłem pewny czy w Niemczech taki właśnie jest.
    No w instrukcji będzie napisane... Wybierz kabel VGA bo my taki produkujemy i wtedy nas wesprzesz..

    Czasami pomyśl, a nie głupio nabijaj posty.


    To jak z tymi kablami ;>? Przy podłączeniu HDMI > VGA obraz jest ostry ;>?
     
  16. qatroo

    qatroo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Koleś uspokuj emocje i jak się dowiedziałaś co się miałaś dowiedzieć to dalej pytaj się później a nie "Udajesz głupka"
     
  17. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Właśnie się nie dowiedziałem, a Tobie proponuje czytać wszystkie posty. Mam się pytać później o kabel tak? Tak kupię konsolę, nawet Jej nie włączę (bo gdzie ją podłącze bez kabla?) i dopiero kabel zamówię? Dwóch kabli kupować nie będę, bo to strata pieniędzy i czasu...

    a Tak kupię właściwy kabel, poczekam na x360.. dostanę go i od razu bez żadnych problemów podłącze sobie go... Nawet w celu sprawdzenia czy konsola działa... Jednak Ty swoje, Twój rozum nie pojmuje tego, że bez kabla nie da się grać... Bo po co mi odpowiedni kabel... wystarczy konsola...


    Gratuluję !
     
  18. qatroo

    qatroo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie chodzi mi o ten twój kabelek ale o
    "Co tu może się zepsuć ^^? Jak tylko obudowę się ściąga ;>?"
    Bosh... weź spokuj raz i nie wyzywaj się bo to na serio godne 4 latka.
     
  19. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Konsole zakupione w Europie mają PAL. Obraz będzie ostry przy HDMI jeśli tylko telewizor ma ostry obraz... Jeśli istnieje taka możliwość wybierz tylko HDMI powody są proste.
     
  20. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Pytam się o różnicę między DVI a VGA, a ktoś mi mówi, że może się kabel popsuć przy ściąganiu obudowy... Czyli ewidentnie to ON robi offtop. Tak samo jak Ty.

    Godne 4 latka jest te " Bosh...", jeśli nie potrafisz powiedzieć Boże.. no to sorry.. Chyba że jesteś pokemonem i piszesz... Boshe ! aLe Ty JeStEśśśśśśś fAjNyYYY !... -.-'
     
  21. qatroo

    qatroo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Pokemona masz w gaciach a jak się czepiasz słówek to pewnie masz dużo kumpli..
     
Wczytywanie...

Poleć forum