1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 Slim E a X360 Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez FilipM5, Grudzień 1, 2013.

  1. FilipM5

    FilipM5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    Cześć.

    Mam pytanie dotyczące tych dwóch wersji konsol. Czym one się różnią oprócz wyglądu? Z tego co wiem, wersja 'E' jest pokaźnie mniejsza od zwykłego Slima, ale to wszystko. Aha, i jak ktoś wie - jak wygląda sprawa z pozycją? Mimo że to tylko design, lepiej się upewnić czy można postawić konsolę w pionie.

    Drugie pytanie, wiecie gdzie można to kupić? Chodzi mi o wersję 'E' na 250GB (lub 320GB, o ile takie cudeńko wyszło) bez Kinecta. Znacie jakieś sklepy gdzie taki towar jest? Bo u mnie jeszcze tego nie widziałem. Podawajcie nawet sklepy internetowe, ale nie Allegro.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kupuj zwykłego slima, bo E okrojony z av, usb, led, optycznego wyjścia dźwięku.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
     
  4. FilipM5

    FilipM5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    Parę LED'ów i kabel AV mi zwisa, jednak jak rozumiem 'E' nie ma żadnego, ale to żadnego wejścia USB? Trochę słabo...
    No i nie tyle chodzi mi o zawartość jakie są kable, a jakich nie ma. Bardziej miałem na myśli informacje techniczne samej konsoli.
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ma wejścia USB. Tylko ma 1 mniej niż "S" czyli zamiast 5 ma 4. Technicznie niczym się nie różni.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ma USB - 4szt , w starszej slimce jest 5

    Co do ledów to się mylisz, bo jak odpukać konsola odmówi posłuszeństwa, to nawet kodu błędu nie odczytasz.
    Poza tym, brak wyjścia optycznego.
    Brak wyjścia standardowego AV - jest tylko HDMI.

    Jak wyżej - polecam tradycyjną slim'kę.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odczytasz kod błędu, Dioda pulsuje. Nie ma żadnych zmian wiec jak się podoba to szukać takiej. Jeden usb to bez znaczenia i tak nigdy nikt nie użyj 4

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Wersja E ma plusy i minusy.
    MINUSY: 1 USB mniej, Brak standardowego wyjścia AV co dyskwalifikuje podlączenie poprzez kabel D-SUB i COMPOMENT, brak wyjścia optycznego, w razie moddingu cena może być lekko droższa
    PLUSY: Obudowa -kwestia gustu, dla jednych PLUS,dla innych MINUS - #Jabar :D

    P.S po pytaniu widać że jesteś zainteresowany kupnem. Pytanie zatem podstawowe pod jaki odbiornik obrazu będziesz podłączał Konsolkę (TV, czy ma HDMi lub monitor jaki (podaj najlepiej model) pytam dlatego że "E" jest okrojona o pewne wyjścia względem standardowego Slima i nie chciał bym abyś popełnił błąd w zakupie co już kilka osób na forum zrobiła.
     
  9. FilipM5

    FilipM5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    Konsolę będę podłączał pod HDTV, Samsung LED '42 Full HD, na kabel HDMI. Wcześniej już brat pożyczał konsolę, Slimkę 250GB i wszystko szło bez problemu. I jeszcze jedno pytanie - brak wyjścia optycznego, co to jest? Pisałeś coś o moddingu konsoli, jednak od razu mówię że nic nie będę tam zmieniał, wszystko oryginał.
     
  10. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  11. urban123

    urban123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie jedyne czym sie rozni to tym, ze jest znacznie cichszy :)


    Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
     
  12. xboxfan94

    xboxfan94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Skad masz to info? Porownywales? Watpie bo kolega ma wersje e, a ja slima i chodza tak samo glosno

    Wysłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. urban123

    urban123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam wersje e i jest cichsza :) a jezeli jeszcze zgras sobie gierke na dysk to naprawde jest ledwo slyszalna. Chyba, ze grasz w absolutnej ciszy :D


    Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
     
  14. jakubmateusz

    jakubmateusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    88
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żagań
    Z tego co wiem E ma takie same wejście na dysk ja slim, więc powinien wejść dysk 320 z slima, ale nie jestem pewny:witless:
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wejście jest takie samo, więc będzie działać.
     
  16. FilipM5

    FilipM5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    Okej. W takim razie, kiedy chcę podłączyć kabel dźwiękowy konsoli normalnie do HDTV to nie będzie problemu? Pewnie to zależy jaki TV, ale zgaduję że każdy dzisiejszy HD jest mniej-więcej taki sam.
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie będzie problemu. Zwykłe podłączenie pod TV kablem HDMI i wszystko śmiga.
     
  18. FilipM5

    FilipM5 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    Dobra, dzięki za wszystkie odpowiedzi. Slimka E już jest u mnie w domu od paru dni i póki co widzę same plusy. :) Konsola mniejsza, na pewno ładniejsza, oraz cichsza. Do tego wyeliminowano te wadliwe dotyki i wszystko jest na normalny przycisk.

    Jeszcze jedno pytanie, żeby nowego tematu nie zakładać - lepiej mieć tańszy, droższy lub dedykowany kabel HDMI, czy nie ma to różnicy?
     
  19. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Uwierz mi, że nie odczujesz wielkiej różnicy między kablem za 20-30 zł a kablem za 100 zł.
     
  20. urban123

    urban123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam kabel hdmi teoretycznie dedykowany do xboxa, ale zadnej roznicy nie ma


    Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
     
  21. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    W kablu HDMI sygnał przekazywany jest Cyforowo, tak też więc między drogim kablem, a tanim różnic znaczących w jakości obrazu nie ma, a raczej bym powiedział wcale, zaś różnica jest w wykonaniu szczególnie wtyczek, tak więc jeśli zamieszasz wpiąć raz kabel w konsole i tak zostawić to sprawdzi się tani, jeśli zaś często wpinasz i wypinasz wtyki tani kabel tutaj może szybko paść, tak więc w 2gim przypadku przydał by się droższy lub taki co jest lepiej wykonany.

    Jeśli chodzi o różnice tani droższy może być (zaznaczam "może być") już różnica w kablu powyżej 10-15m,tedy stosuje się Kable z Filtrami oraz Pośrednio HUBY HDMI
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. krisiooo950
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    64
  2. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    74
  3. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    135
  4. marjanek
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    140
  5. Jaszq
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    156

Poleć forum