1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 SLIM HDD 3,5 - zasilanie na płycie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Romari0, Czerwiec 19, 2013.

  1. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    Cześć.
    Mam X360 slim na płycie trinty.
    Chciałem założyć do niego dysk 3,5 w miejsce napędu ale za bardzo nie wiem jak tego dokonać...
    Kierowałem się tym tematem http://xboxforum.pl/sprzet-237/rgh-dysk-3-5-zamiast-napedu-125589/
    gdzie pewien użytkownik w poscie o numerze #7 podał pewien schemat. po zlutowaniu wtyczki Sata ze starego, spalonego zasilacza z przewodem od wtyczki zasilającą DVD w X360 konsola się nie uruchamia. Wentylator się rozpędza i zaraz zwalnia. Również wyświetlają się czerwone diody (wiecie gdzie). na tv nie ma żadnegok omunikatu o błędzie.
    Ale za to jak podłącze zasilanie od zewnątrz (z zasilacza komputerowego) i podłącze dysk do xboxa to konsola go ładnie wykrywa i chodzi idealnie. Nie ma problemów z rozpoznaniem dysku ani niczego podobnego.

    Wie ktoś jak to zasilanie ma być podłączone?

    PS. (Żeby nie zakładać kolejnego tematu)

    Konsola po kilku sekundach po podłączeniu do zasilania daje taki dzwięk jaki jest podczas uruchomienia jej przez ten przycisk na przednim panelu konsoli aele się nie włącza (SLIM). Natomiast jak przycisne ten przycisk to konsola nie reaguje. tak samo zdaży się że konsola sama się włączy czy wyłłączy itd. po odpięciu tej taśmy z przedniego panela konsola działa normalnie ale pozostaje mi uruchamianie jej za pośrednictwem pada. podobna sytuacja z otwieraniem i zamykaniem napędu.

    Wie ktoś co to może być? Uszkodzona taśma coś nie tak z tą płytką do której jest podpięta ta taśma (ta z zielonymi i czerwonymi diodami) ?


    Z góry dzięki i pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bogusz

    Bogusz Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubartów
    Podepnij normalnie albo zmień sobie na LT 3.0
     
  4. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    Mam dysk 3,5 a do x360 wchodzi 2,5. 3,5 chodzi w nim normalnie jak podepne go na sata w te miejsce gdzie był 2,5 ale jest problem z zasilaniem i nie wiem gdzie mu je podpiąć. napędu i tak nie używam, ponieważ jest już ledwo płyty wczytuje. może kiedyś spróbuję go wyczyścić ale na razie nie mam do tego weny .
    To wie ktoś może gdzie mam podpiąć zasilanie 12v dla tego dysku 3,5?
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mam nadzieje ze to wina taśmy lub modułu RF, chociaż mi to wygląda na uszkodzony southbridge przez podpiecie dysku do zasilania napędu.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Romari0

    Romari0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    SBK
    ale już wcześniej podpinałem ten dysk z nadzieją, że ruszy ale jednak ni ch*ja ... Potem konsola normalnie chodziła aż ją rozebrałem by pokombinować właśnie z tym zasilaniem od napędu. Potem jak ją rozebrałem to leżała tak w częściach przez dwa dni i dopiero jak ją poskładałem to zaczęło się to wariowanie. Ale na serio to może być uszkodzenie tego mostka? Dodam jeszcze że jak odpiąłem tą taśmę od tej płytki i założyłem ten panel to konsola normalnie się włącza (padem) i normalnie wysuwa się tacka z poziomu systemu i nic takiego się nie dzieje. Nie wylacza się ani nie włącza sama ani nic takiego.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. krisiooo950
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    64
  2. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    74
  3. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    135
  4. marjanek
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    140
  5. Jaszq
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    156

Poleć forum