1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 Slim - nie może połączyć się z siecią WiFi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Xayan, Sierpień 3, 2011.

  1. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć. Mam taki problem: mój stary router WiFi się zepsuł, a że był na gwarancji oddałem go. Po jakimś czasie otrzymałem nowego, ten sam model. Teraz jednak nie mogę się połączyć z siecią (na komputerze, laptopie, iPodzie i telefonie działa). W opcjach połączenia z internetem wybieram sieć, wpisuję hasło, a przy teście połączenia z Xbox Live, wyskakuje błąd przy łączeniu z samą siecią. Przedtem wszystko było w porządku, co jest nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A nie masz przypadkiem jakiegoś osiedlowego neta? Jeśli tak, to zadzwoń do nich, bo nowy router ma inny adres MAC i muszą go u siebie dodać.
     
  4. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie. Mam internet z Ery (czy tam T-Mobile) na kablach TP.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Laczysz sie za pomoca wifi ?
    Jaki masz typ zabezpieczenia wifi ?
    Co to za router brandowany od t-mobile ?
     
  6. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Tak.
    2. Chodzi o szyfrowanie? WPA2.
    3. Linksys WAG120N. O, taki:

    [​IMG]
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Upewnij sie czy masz ustawione WPA2-PSK, a nie np MIXED, zobacz tez czy "Encryption" masz na AES
    Haslo podajesz prawidlowe, nie masz tam jakis specjalnych znakow ?
     
  8. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hm... z WPA2 mam do wyboru: WPA2-Personal (i to mam wybrane), WPA2-Mixed i WPA2-Enterprise. Encryption ustawione na AES. Nie mam żadnych specjalnych znaków, hasło to ciąg liter.
     
  9. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    zobacz czy na sztywno nie masz przypadkiem ip'ka przypisanego w konsoli z innej puli niz router przydziela
     
  10. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak mam to sprawdzić?
     
  11. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    w ustawieniach sieci
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Dokladnie w ustawieniach sieci konsoli tzn ustawienia systemowe/ustawienia sieciowe/ twoja siec wifi /skonfiguruj i tam zobacz czy masz wszystko na automatyczne
     
  13. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystko ustawione na Automatic, tyle, że z powodu, iż Xbox nawet nie chce się z tą siecią połączyć, wszędzie mam powypisywane "0.0.0.0", w rubryce IP też.
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Co ci wyskakuje przy laczeniu jaki blad ?
    Haslo przechodzi prawidlowo ?
     
  15. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak. Hasło wchodzi bez problemu. Potem odpala się test połączenia i przy łączeniu Xboksa z siecią wyskakuje błąd: There's a problem with your connection. Select More Info for a description of the problem and how can you fix it.". W "More Info" zbyt wiele nie jest napisane, tym bardziej nic, co mogłoby mi pomóc.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kto ci ustawial router ?
    Zobacz w ustawieniach routera czy nie masz wlaczonego filtrowania mac adresu bo cos nie chce on dac ustawien dhcp do konsoli, sprobuj po kablu i zobacz czy zadziala
     
  17. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    to przydziel na sztywno jakiegos ip'ka skoro haslo przechodzi a ma problem z przydzieleniem adresu
     
  18. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @!Brudsien:
    Ja ustawiałem router, według instrukcji.
    Nie mam kabla sieciowego, więc nie podłączę.
    Nie mam włączonego filtrowania adresów MAC.

    @ZiK:
    No dobra, a co w takim razie muszę wpisać w Subtent Mask i Gateway? Czy może zostawić puste? Jeśli puste, to powiem od razu: nie działa.
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Te wszystkie ustawienia ma dac router, maska podsieci zalezna jest od klasy ip, bramka takze
    wpisz w menu start polecenie cmd, nastepnie w okienku ktore sie pojawi wpisz ipconfig
    bramka domyslna to gateway i taka wpisz w konsoli, maska podsieci to subnetwork mask i takze taka sama wpisz w konsoli jak w kompie jest, adres ip to indywidualny adres kazdego urzadzenia i nie moze sie powtarzac w danej sieci, wpisz wiekszy niz jest w kompie np jak w kompie jest 192.168.1.5 to wpisz np 192.168.1.20
     
  20. Xayan

    Xayan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, to o adresie IP akurat wiedziałem. Adres początkowy, zakres adresów, i takie tam. Wpisałem wszystko i... dalej nic. Ten sam błąd. Może coś jest nie tak z Xboksem?

    @Down:
    Tak właśnie wpisałem.
     
  21. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    subnet 255.255.255.0 a gateway podaj ip routera
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. krisiooo950
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    69
  2. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    78
  3. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    143
  4. marjanek
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    143
  5. Jaszq
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    167

Poleć forum