1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 Slim przeróbka - czym zczytać key, czym podmienić w LT i czym podmienić FW

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Lordani66, Luty 26, 2011.

  1. Lordani66

    Lordani66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. Jako, że przeróbka slimów się zbliża, chciałem sobie konsolę przygotować do przeróbki (9054). I mam problem. Nie wiem czym zczytać z mojego slima firmware, żeby mieć je już na dysku, czym później w przeróbce (LT) podmienić keya z tym z mojego napędu i czym ostatecznie wgrać flasha do konsoli, jak już będe miał z moim keyem. Jakimi programami? Dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie ma co gdybac, wyjdzie flash to wyjda tez wszystkie potrzebne programy. Obecnie key odcztasz tarablinda.
     
  4. Lordani66

    Lordani66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Te tarablinda to lipa jakaś. Klikam na tarablinda.exe, mignie tylko okienko (około 0,05 sekundy) i to wszystko.
     
  5. Xbox-Master

    Xbox-Master Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a program antywirusowy wyłąnczyłeś bo może blokuje tez tak miałem , albo jak masz viste lub 7 do tak prawy przycisk myszy i otwórz jako administrator :D

    pzdr
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    CMD przez niego włączysz aplikacje
     
  7. Lordani66

    Lordani66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Master - nie pomogło.
    akir - nie rozumiem. Co to jest CMD.
     
  8. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    CMD to wiersz poleceń uruchamiasz go Start>Wszystkie programy>Akcesoria>Wiersz poleceń
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    klikasz start/uruchom/
    wpisujesz cmd i enter
    i tam wklepujesz terablinda i odpalasz
     
  10. Lordani66

    Lordani66 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ok tak zadziałało, teraz tylko jak zrobić dump. W sensie wiem, wpisując Terablinda dump, ale chodzi mi o to, kiedy włączyć konsolę. Załóżmy że mam wszystko wyłączone, konsola podłączona do kompa, i co? Najpierw konsola, pozniej PC, czy na odwrot? Czy jak? A i skad wziac ten numer portu SATA, bo trzeba wpisac Terablinda <NUMER> dump. Skad go wziac. Dziek iza pomoc.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. krisiooo950
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    64
  2. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    74
  3. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    135
  4. marjanek
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    140
  5. Jaszq
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    155

Poleć forum