1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
  2. Xbox One X 

    Zamknij zawiadomienie

X360 Slim vs X360 Elite

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kkthx, Lipiec 23, 2010.

  1. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Witam bardzo serdecznie,
    dopiero co zamierzam wejść w posiadanie swojego pierwszego Xbox'a :) Dlatego kieruję swoje pytanie do Was. Otóż przebywam na terenie Wielkiej Brytanii i mam możliwość zakupu obydwu konsoli, do wyboru :) Zastanawiam się gdyż cena Elite to 149 funtów, a Slima 189 funtów. Jestem skłonny do przerobienia konsolki, ale nie wiem po jakim czasie :)

    Odnośnik Xbox Gaming | Advice on Xbox 360 new releases, consoles, packages, bestsellers and accessories | Comet advice


    Proszę o poradę, w co lepiej zainwestować, żeby móc cieszyć się dobrą rozrywką w wolnym czasie :)

    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przerabiasz? -Elite
    Nie przerabiasz? -Slim
    Grasz tylko w oryginały? - Slim

    Polecam Slim i grać na oryginałach. Używane gry są tanie i to w Wielkiej Brytanii.
     
  4. radekbp29

    radekbp29 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Według mnie jak masz wystarczająco miejsca żeby wcisnąć te kilka cm Elite więcej i nie zależy ci na wielkości bagażu to bierz Elite i będziesz mieć jeszcze 1 lub 2 gry. Morał jest taki zależy ci na wielkości i wyglądzie konsoli bierz Slim nie zależy ci bierz Elite
     
  5. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No i jak masz w domu siec bezprzewodową, a xbox stał by znaczną odległość od routera i kabla nie pociągniesz.
    To slim ma już wbudowaną kartę wi-fi.
     
  6. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A jak z awaryjnością? Czytałem, że w Jasper został wyeliminowany ten problem RRoD w 99,9%, jak mam rozumieć to 99,9% ? ;)
    Jestem w W. Brytanii tylko na okres wakacji :) Tak, że później ceny gier mogą troszkę przerażać :)

    Aha i jeszcze jedno.. Czy nie lepiej poczekać do przyjazdu do Polski i kupić w Polsce ? Jak to wg Was jest ? :)
     
  7. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    W polsce slim kosztuje ponad 1000zl wiec chyba lepiej w W.Brytanii ;]
     
  8. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Właśnie chyba będę się decydował bardziej w stronę Elite. Ale to jeszcze do przemyślenia..

    Dziękuję za odpowiedzi :)
     
  9. mulerek

    mulerek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nysa
    Jeżeli chciałbyś przywieźć xboxa do Polski to z tego co się orientuję będzie potrzebna Ci przejściówka z angielskich gniazdek na polskie. I nie wiem jak ma się sprawa z napięciem (tzw. volty). Czy tam jest również 230V?
     
  10. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Tak, będzie potrzebna przejściówka :) No właśnie tutaj jest napięcie 240V. No nie wiem, nie znam się na tym w każdym bądź razie..
     
  11. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    bierz slima no chyba ze te 40 funtów więcej robi różnice
     
  12. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Jakieś uzasadnienie ?:)
     
  13. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  14. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Bierz slima i graj na oryginałach, zacznij o długich gier jak nie masz kasy np. gta 4. Silm ma ciekawszą obudowe, jest dużo cichszy, wykonany w 45nm, no i ma zasilacz 135w a jasper 150w, więc na slim zaoszczędzisz za prądzie. Kup w Anglii i normalnie kupujesz przejściówkę do zasilacza i działa (mój kolega ma tak w jasperze).
     
  15. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A co z gwarancją ? Będę mógł w razie czego, oddać go do naprawy gwarancyjnej w Polsce ? Jakiś punkt M$ czy coś ?
     
  16. Lee

    Lee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Częstochowa
    Podejrzewam, że tak. Jeżeli im wszystko opiszesz, to ,że kupiłeś w W.Brytanii i będziesz miał wszystkie papiery to bez problemu wszystko załatwią.
     
  17. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Czyli nie patrząc na cenę śmiało mogę kupować Slim'a tak ?
     
  18. dinimil

    dinimil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    z gwarancja nie ma problemu mialem dwie konsole z uk. wyspy sa w Euro wiec tylko paragon zakupu ( nie wiem czy to game ma taka promocje czy inna siec sklepow ) i tak officjalny serwis nie jest w polsce a potem cie juz szczypie czy to beda naprawiac w niemczech , holandi czy w uk. ms i tak placi za transport.

    osobiscie musisz sobie odpowiedziec na jedno wazne pytanie czy grasz online czy nie. jak tak bierz slime graj na orginalach ciesz sie wifi i nowym wygladem a poza tym jak ci kiedys przyjdzie do glowy kupno kinecta bedziesz mial z glowy bo do starych konsol pewnie wypuszcza jeszcze jakas dostawke by mozna bylo to podlaczyc lub stare modele oleja. jesli chcesz tylko gras offline to lepiej kup tanszego arceda ( moze trafisz cos na carbudzie) zrob mu jtaga a dysk sobie od kompa wsadzis 1t i tyle.
    Jak pomoglem podziekuj:p
     
  19. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3438
    Polubienia:
    397
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jesli ci nie szkoda kasy to tak, bo jak dla mnie to nie ma zadnej roznicy miedzy nimi oprocz dysku, bo ta roznica w poborze pradu to bedzie niezauwazalna, a roznica w halasie podczas gry tez nie przeszkadza, jak dla mnie slim sie nie oplaca
     
  20. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Bierz Slima, bo różnica 40 funtów a masz praktycznie nowy sprzęt, odświeżona wersja, cichsza, pobiera mniej energii, problem RROD został wyeliminowany w 100%, nowa płyta główna, do tego wbudowane WiFi, no i design co prawda sprawa sporna ale jak dla mnie jest ładniejsza od Elite. Nie przerabiaj, sam miałem przerobioną konsole nie całe 2 lata i szkoda Live :) Ceny gier nie są aż takie straszne.
     
  21. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A będzie możliwość przerobienia w późniejszym czasie ? Czy to kwestia sporna, bo póki co mam ochotę grać na Live i prawdopodobnie zaraz pobiegnę do sklepu po to cacuszko ;P

    Chodzi mi o przyszłość, po prostu, czy będzie możliwe przerobienie.
     

Wczytywanie...

Poleć forum