1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 Slim vs X360 Elite

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kkthx, Lipiec 23, 2010.

  1. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Witam bardzo serdecznie,
    dopiero co zamierzam wejść w posiadanie swojego pierwszego Xbox'a :) Dlatego kieruję swoje pytanie do Was. Otóż przebywam na terenie Wielkiej Brytanii i mam możliwość zakupu obydwu konsoli, do wyboru :) Zastanawiam się gdyż cena Elite to 149 funtów, a Slima 189 funtów. Jestem skłonny do przerobienia konsolki, ale nie wiem po jakim czasie :)

    Odnośnik Xbox Gaming | Advice on Xbox 360 new releases, consoles, packages, bestsellers and accessories | Comet advice


    Proszę o poradę, w co lepiej zainwestować, żeby móc cieszyć się dobrą rozrywką w wolnym czasie :)

    Pozdrawiam i proszę o odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przerabiasz? -Elite
    Nie przerabiasz? -Slim
    Grasz tylko w oryginały? - Slim

    Polecam Slim i grać na oryginałach. Używane gry są tanie i to w Wielkiej Brytanii.
     
  4. radekbp29

    radekbp29 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Według mnie jak masz wystarczająco miejsca żeby wcisnąć te kilka cm Elite więcej i nie zależy ci na wielkości bagażu to bierz Elite i będziesz mieć jeszcze 1 lub 2 gry. Morał jest taki zależy ci na wielkości i wyglądzie konsoli bierz Slim nie zależy ci bierz Elite
     
  5. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No i jak masz w domu siec bezprzewodową, a xbox stał by znaczną odległość od routera i kabla nie pociągniesz.
    To slim ma już wbudowaną kartę wi-fi.
     
  6. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A jak z awaryjnością? Czytałem, że w Jasper został wyeliminowany ten problem RRoD w 99,9%, jak mam rozumieć to 99,9% ? ;)
    Jestem w W. Brytanii tylko na okres wakacji :) Tak, że później ceny gier mogą troszkę przerażać :)

    Aha i jeszcze jedno.. Czy nie lepiej poczekać do przyjazdu do Polski i kupić w Polsce ? Jak to wg Was jest ? :)
     
  7. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    W polsce slim kosztuje ponad 1000zl wiec chyba lepiej w W.Brytanii ;]
     
  8. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Właśnie chyba będę się decydował bardziej w stronę Elite. Ale to jeszcze do przemyślenia..

    Dziękuję za odpowiedzi :)
     
  9. mulerek

    mulerek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nysa
    Jeżeli chciałbyś przywieźć xboxa do Polski to z tego co się orientuję będzie potrzebna Ci przejściówka z angielskich gniazdek na polskie. I nie wiem jak ma się sprawa z napięciem (tzw. volty). Czy tam jest również 230V?
     
  10. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Tak, będzie potrzebna przejściówka :) No właśnie tutaj jest napięcie 240V. No nie wiem, nie znam się na tym w każdym bądź razie..
     
  11. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    bierz slima no chyba ze te 40 funtów więcej robi różnice
     
  12. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Jakieś uzasadnienie ?:)
     
  13. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  14. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Bierz slima i graj na oryginałach, zacznij o długich gier jak nie masz kasy np. gta 4. Silm ma ciekawszą obudowe, jest dużo cichszy, wykonany w 45nm, no i ma zasilacz 135w a jasper 150w, więc na slim zaoszczędzisz za prądzie. Kup w Anglii i normalnie kupujesz przejściówkę do zasilacza i działa (mój kolega ma tak w jasperze).
     
  15. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A co z gwarancją ? Będę mógł w razie czego, oddać go do naprawy gwarancyjnej w Polsce ? Jakiś punkt M$ czy coś ?
     
  16. Lee

    Lee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Częstochowa
    Podejrzewam, że tak. Jeżeli im wszystko opiszesz, to ,że kupiłeś w W.Brytanii i będziesz miał wszystkie papiery to bez problemu wszystko załatwią.
     
  17. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Czyli nie patrząc na cenę śmiało mogę kupować Slim'a tak ?
     
  18. dinimil

    dinimil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    z gwarancja nie ma problemu mialem dwie konsole z uk. wyspy sa w Euro wiec tylko paragon zakupu ( nie wiem czy to game ma taka promocje czy inna siec sklepow ) i tak officjalny serwis nie jest w polsce a potem cie juz szczypie czy to beda naprawiac w niemczech , holandi czy w uk. ms i tak placi za transport.

    osobiscie musisz sobie odpowiedziec na jedno wazne pytanie czy grasz online czy nie. jak tak bierz slime graj na orginalach ciesz sie wifi i nowym wygladem a poza tym jak ci kiedys przyjdzie do glowy kupno kinecta bedziesz mial z glowy bo do starych konsol pewnie wypuszcza jeszcze jakas dostawke by mozna bylo to podlaczyc lub stare modele oleja. jesli chcesz tylko gras offline to lepiej kup tanszego arceda ( moze trafisz cos na carbudzie) zrob mu jtaga a dysk sobie od kompa wsadzis 1t i tyle.
    Jak pomoglem podziekuj:p
     
  19. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jesli ci nie szkoda kasy to tak, bo jak dla mnie to nie ma zadnej roznicy miedzy nimi oprocz dysku, bo ta roznica w poborze pradu to bedzie niezauwazalna, a roznica w halasie podczas gry tez nie przeszkadza, jak dla mnie slim sie nie oplaca
     
  20. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Bierz Slima, bo różnica 40 funtów a masz praktycznie nowy sprzęt, odświeżona wersja, cichsza, pobiera mniej energii, problem RROD został wyeliminowany w 100%, nowa płyta główna, do tego wbudowane WiFi, no i design co prawda sprawa sporna ale jak dla mnie jest ładniejsza od Elite. Nie przerabiaj, sam miałem przerobioną konsole nie całe 2 lata i szkoda Live :) Ceny gier nie są aż takie straszne.
     
  21. kkthx

    kkthx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A będzie możliwość przerobienia w późniejszym czasie ? Czy to kwestia sporna, bo póki co mam ochotę grać na Live i prawdopodobnie zaraz pobiegnę do sklepu po to cacuszko ;P

    Chodzi mi o przyszłość, po prostu, czy będzie możliwe przerobienie.
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. krisiooo950
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    67
  2. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    77
  3. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    136
  4. marjanek
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    140
  5. Jaszq
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    157

Poleć forum