1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 trup ?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez pemek, Październik 13, 2010.

  1. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    no właśnie. zasilacz sprawny. 12v na płyte dochodzi, 5V też . Wie ktoś może gdzie na płycie szukać uszkodzenia ?
    panel od RF zasilanie ma, natomiast po naciśnięciu guzika - cisza i ciemność.
    Dexter ? masz jakiś pomysł?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    sprawdź mosfety na płycie gł.
    jesteś w stanie odczytać kod błedu ?
    czy na module RF tez ciemność ? i nic nie świeci ?
    moze byc tez ukruszony rdzeń CPU lub zwarcie jakieś
     
  4. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    masz konkretny jakiś mosfet na myśli ?
    na rf ciemość i gwiazdy - nawet na krótko odpalając dochodzi zasilanie na płytę, na wiatraki, ale rf nie świeci wcale ...
    kod błędu automatycznie niemożliwy do odczytu :(
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    ale moze opisz co robiłes z tym xboxem że tak sie to stało ?
    podgrzewałes nagrzewnica CPU lub GPU ? wymieniałes pastę ?
    ściagałeś radiatory ? moze zwiększałes napiecie na wentylatorach ?

    daj jakis punkt zaczepienia co mogło pójść nie tak ?

    no chyba że robiłes profesjonalny rebaling i ci sie kulki zlały i masz zwarcie
    pod układem... ,mogłes tez przegrzać któryś układ i poleciał...
     
  6. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    nie nie :p przy reballingu nie ma mowy o pomyłce ;)

    konsola nierozbierana, nie ruszana ;) po prostu wysiadła, jak to mówią: wczoraj działał a dziś po podłączeniu zero reakcji.

    jedyny punkt zaczpienia to możliwe spadki napięć ale to jest wszystko co mogło pójść nie tak.

    reballingu nie chce narazie przynajmniej robić (zbyt czasochłonne) pozatym mam ochotę zgłębić wiedzę na temat płyt xboxowych ;)

    pewnie skończy się na reballu bo coś mi mówi że cpu/gpu padło ale chcę po kolei sprawdzić wszystko , a reballa zostawić na koniec
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a przyciskiem od wysuwania tacki sprawdzales? a inny zasilacz? jak tak to jest wiele przyczyn - mosfety, kondensatory, nand, southbridge... zabawy co nie miara.
     
  8. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    mogło tez jakies przepiecie poleciec po zasilaniu lub od strony sieciówki[neta]
     
  9. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    zgłoś błąd do jakiegoś serwisu, napisz wiadomość może powiedzą ci mniej więcej co to może być. Na allegro jest ich pełno.
     
  10. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    Mosfety sprawne. Kondziory sprawne, tacka switch sprawny. zasilacz sprawny, zasilanie 12v, 5v - ok ....
    Podejrzenia jeszcze moje wzbudzają cewki.... jaki parametr powinny pokazać ? wie ktoś ?
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    jak zasilanie na płycie jest to spróbuj odczytac NAND może ten xbox po nie udanym unbanie albo jtagu jest
    w cewki watpie [ przy zasilaniu raczej dławiki są ]
     
Wczytywanie...

Poleć forum