1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360-wifi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez szakal555, Maj 27, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli mam

    livestrong = false
    liveblock= true

    moge bezpiecznie łączyć sie z internetem ?Nie połączy sie do x360live >? Bo wchodząc na swoaj siec bezprzewodowa ostrzega mnie przed aktualizacja
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Możesz, przed aktualką czego ? Dash'a ??
    Kurde, ja mam kablem podłączoną i nic nie sapało, może najpierw podepnij kablem i sprawdź, ale nie powinno się nic stać.
     
  4. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    [​IMG]

    Coś takiego jest ; /
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie, jak wyszuka Twoją sieć to tylko wpisz klucz do wi-fi , i zapisz, potem odpal FSD
     
  6. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli wziasc Nie i to starczy ? Juz moge aktualizowac ?
     
  7. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Znaczy nadal nie rozumiem . Wszedłem w ustawienia , wpisalem haslo i po wpisaniu hasla wyskakuje ten komunikat. Biore ,,Nie'' i nadal nie moge nic pobierac.Boje sie cokolwiek klikac żeby nie narobic szkod.Może ktoś to napisac krok po kroku jak zielonej osobie ?
     
  8. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Ale co ty chcesz pobierać mając RGH ?
     
  9. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Odłącz neta bo nie masz zablokowane łączenie z Microsoftem i zaraz będziesz miał po RGH
    Wejdź w ustawienia konsoli (oryginalny dash) i w ustawieniach Rodzina ustaw tworzenie profili online - nie, łączenie - nie
    Zaraz dopisze reszte
    EDIT:
    Wygląda, że nie masz zainstalowanego dashlauncha, albo pokićkane opcje w "launch.ini",
    Zainstaluj dashlaunch minimum 3.04 (najnowszy 3.07), możesz z instalki nagrać nowy "launch.ini", lub ręcznie:
    zbakupuj "launch.ini" z Xa na pc i podmień na defaultowy (sample_launch.ini z paczki dashlauncha, alle z podmienionym default path na twoją lokalizację FreeestyleDash)
     
    1 osoba to lubi.
  10. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ten daschlaunch to jak sprawdzić , którą mam wersje.Bo mam na pewno : P Dzięki za pomoc
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepiej pobierz najnowsza wersje dashlaunch'a 3.07, z realmodscene i wrzuc na konsole i odpal, jesli masz starsza to zapyta czy zaktualizowac-potwierdz :)

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam daslaunch , ale jak go zaktualizowac ?
     
  13. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sprawdzilem mój daslaunch , mam najnowszą wersje 3.07 . Więc co mam robic , plik launch.ini jest wszystko dobrze ustawione

    ,Wejdź w ustawienia konsoli (oryginalny dash) i w ustawieniach Rodzina ustaw tworzenie profili online - nie, ''

    gdzie to jest , ustwienia Rodzina ? Gdzie to wszystko jest ? Bo ja mam wyświetlacz,ustwienia kinecta,ustwienjia internetu itd . Nie ma tam rodziny ani żadnych profili
     
  14. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zrób test połączenia w originalnym dashu
     
  16. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Test połączenia ale z tą opcja Xboxlive podczas gdy jestem w połowie podpięty do internetu ? Bo te aktualizacje anulowałem i przez to nic nie moge robić
     
  17. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jaką masz wersję systemu, czy twój avatar jest widoczny po zalogowaniu (może to krzyczy o aktualizację)
    żeby ustawić neta i filtr rodzinny musisz wejść do Oryginalnego Dasha
    Z FSD 2 opcje
    1. Guide, interfejs główny, A, zakończyć sesję, A i przytrzymaj RB - jesteś w Oryginalnym Dashu
    2. Guide, przewijasz w prawo, System settings, A, B, i całkiem w prawo
    Przewijasz ekaran do końca w prawo i tam w system ustaw LAN/WiFi (nie rób testu), W Rodzina (obok EXIT/Wyjdź) zablokuj LIVE
    Wejdź w FSD i spróbuj ściągnąć jakieś ikonki (opcja Y spod ikonki), tylko to możesz zrobić z RGH (+ Link , ftp itp).
    Nigdy nie akceptuj aktualizacji (chyba że sam je zapodajesz by odzyskać dane Kinect/Avatar)
    EDIT:
    Prawdopodobnie używasz profilu online, zrób offline i po kłopocie
    Wsadź opcje signnotice = true do "launch.ini", skrót info o tej opcji
    ; attempts to disable popups related to signing in, like "live is blocked" and similar
    ; !! WARNING OTHER THINGS DO USE THIS DIALOG AND DETECTING THAT IT'S A LOGIN DIALOG MAY NOT BE PERFECT !!
    ; !! to sign into live profiles other than auto signing on boot you MUST accept the 'check live for updates' dialog BEFORE enabling this option !!
    ; if not set this value will be FALSE
    signnotice = false
    Wolne tłum: by zalogować sie do profilu online innego niż autoboot musisz zaakceptować "check live for updates" okno dialogowe zanim włączysz tą opcję
    Ja używam "launch.ini", profile offline
    ;sprawdź swój path default zanim użyjesz

    [paths]
    BUT_X = Hdd:\Content\0000000000000000\C0DE9999\00080000\C0DE99990F586558
    Default = Hdd:\Freestyle\default.xex
    [Settings]
    nxemini = true
    pingpatch = true
    signnotice = true
    nonetstore = false
     
    1 osoba to lubi.
  18. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A profil , który już mam można zmienić na offline ? Bo mam na nim sporo save . Czyli wystarczy żebym zmienił tylko te opcje w launch ini ? Jeszcze kilka pytań

    1.Przycisk guide to logo X na padzie ?

    2.Ta druga część z :

    nxemini = true
    pingpatch = true
    signnotice = true
    nonetstore = false

    to w pliku launch.ini ? Bo nie mam pliku default.xex w folderze freestyle

    Edit: ,,Rodzina'' jest - wyłączona

    Wszystkie inne ustawienia do rodziny są zablokowane

    Edit2 : Avatar jest widoczny ( nawet sam go tworzylem) - wersja najnowsza 16602 ( cos takiego) + lt 3.0 + FSD 3.7
     
  19. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    tak, to pośrodku pada w kształcie X to przycisk guide :congratulatory:
     
  20. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wszystkie opcje dotyczą "launch.ini"
    W folderze Freestyle masz jakiś .xex, prawdopodobnie FreestyleDash.xex lub coś w ten deseń, toto w path default, np hdd:\Freestyle\FreestyleDash.xex
    Możliwe, że po edycji "launch.ini" i zamianie będzie OK, ale zrób to na innym profilu offline (lub w FSD bez logowania), jeśli kłopot sie skończy to można popróbować z twoim profilem online
     
    1 osoba to lubi.
  21. szakal555

    szakal555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2013
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    w launch.ini nie moge znaleźć takich rzeczy jak :
    nxemini, pingpatch czy nonetstore . signnotice jest ustawione na false ( zmieniac to ) ? Czemu nie ma reszty ?

    W Hdd mam folder ,,FreestyleRev735'' , w który mnie ma żadnego pliku .xex . ( jest tylko polish.xex)

    Jest : database.xmplr , live.json , nuildenity.bin.be , nuisp1033 , nxeart , polish.xex
     
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum