1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

X360 żadna dioda na konsoli nie świcie POMOCY

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez stecek, Grudzień 23, 2010.

  1. stecek

    stecek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam taki problem.
    Grałem sobie po południ normalnie, wyłączyłem konsole i przy próbie ponownego uruchomienia wieczorem ciemno i głucho :/ Nie ma ani obrazu ani dźwięku. Na konsoli nie świeci się żadna dioda, ale przycisk się zapala i słychać że konsola się uruchamia, nie mogę zsynchronizować pada z konsolą, na padzie migają jednocześnie wszystkiego diody. Dodam jeszcze że mogę uruchomić konsole za pomocą pada więc chyba moduł RF odpada.
    Ma ktoś jakiś pomysł?
    Z góry dzięki
    Pozdrawiam
    stecek
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ciacin9

    ciacin9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wojnicz
    podopinaj kable od obrazu
     
  4. stecek

    stecek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic nie dało :/
    sprawdzałem innego pada dalej to samo :/
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nagraj filmik i wrzuc tutaj.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  6. piotricz

    piotricz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam to samo ciekawe co się stało??????????????
     
  7. chrisogor21

    chrisogor21 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mialem to samo w 2 xbox360 w jednej byl moduł RF uwalony a w drugim Usb wiec sprawdz usb czy nie jest nadlamane i blaszka dodtyka masy
    pozdrawiam
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    prawdopodobnie moduł RF do wymiany. nie martw sie, twoja konsola żyje i ma sie calkiem niezle a proces wymiany tego modulu jest latwy i w miare szybki.
     
  9. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jakby ktos chcial mam takie moduly na sprzedaz :)

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  10. piotricz

    piotricz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzwoniłem do servisów mówili że to grafika koszt 140zł :/
    Jak sprawdzić czy to ten moduł RF? czy coś innego ?
    Właśnie rozebrałem xboxa wymienię mu pastę pod procesorami i zobaczę co będzie się działo. Teraz lecę na miasto po pastę napiszę czy coś nie poprawiło.


    ps. spać nie mogłem przez tego xa :)
     
  11. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    pożyczyć sobie taki moduł od kogoś. zmiana pasty nic nie pomoże ,możliwe ,że ci luty na gpu puściły
     
  12. piotricz

    piotricz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nic to nie pomogło ! USB w porządku. Konsola włącza się z pada ale nie ma obrazu pali się tylko jedna dioda ta środkowa o co tu chodzi ? Jak sprawdzić co się popsuło?
     
  13. piotricz

    piotricz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Muszę kolegę namówić żeby rozebrał swojego xa i pożyczył mi tą płytkę
    jak uda mi się to napiszę jaki efekt.
     
  14. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    ja bym tu raczej szykował się na twoim miejscu na profesionalny serwis jak nie masz obrazu na 99% problem z odlutowanym gpu i nic sam z tym nie zrobisz a rf ci nic tam nie zmieni ,jakby był dash a pad nie reagował to był by moduł rf
     
  15. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Skoro niema obrazu to gpu sie odkleilo.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  16. piotricz

    piotricz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Padem mogę włączyć xbox_a ale tylko tyle np. wyłączyć nie mogę. Na padzie migają wszystkie diody na raz impulsywnie.
     
  17. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    A obrazu niema?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  18. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    no nie ma , migają bo jak konsola się nie włączy do dasha to nie wykrywa pada ,na gpu pourywane połączenia... i tylko serwis to zrobi
     
  19. piotricz

    piotricz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pewnie tak :( czyli karta graficzna czy procesor?
    Kupiłem konsolę
    Specjalnie nowy TV 40" LED
    Nowy flash 3.0,
    Teraz mam wydać a z 160 za naprawę i czekać może coś jeszcze padnie :(
    Ręce opadają chyba przechodzę na PC nie wypał z tą konsolą utopione pieniądze :(
     
  20. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    konsola po lutowanym gpu i tak się psuje jak nie na to na coś innego więc naprawa to worek bez dna
     
  21. piotricz

    piotricz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podobno z konsola sony nie ma takich problemów
     
Wczytywanie...

Poleć forum