1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[X360Slim] HDMI Brak sygnału

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mAsHER, Czerwiec 8, 2012.

  1. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    Witam,
    Mam problem ponieważ przestało mi działać HDMI. Konsola działała normalnie, śmigała bez problemu. Przyszedł kumpel, abym mu sprawdził kabel HDMI bo miał coś z nim problemy no a ze tylko pod ręką miałem konsolę, która obsługuje HDMI to podłączyłem tym kablem konsole i telewizor, odpalam no i czarny ekran "Brak sygnału" czyli kabel u mnie tez nie działa. Podłączyłem do pierwotnej konfiguracji, do mojego (działającego) kabla na tym na którym konsola działa. Ku mojemu zdziwieniu na moim kablu konsola przestała działać na HDMI. Jeśli podepnę przez Composite to działa tylko na HDMI nie. Próbowałem już na 3 kablach , 2 telewizorach i 1 monitorze. Wszędzie pokazuje się "Brak Sygnału". Telewizor wykrywa kabel jako aktyny lecz nie ma obrazu. Próbowałem już Resetować Ustawienia Wideo oraz przywracałem do Konfiguracji Wstępnej lecz to tez nic nie dało. Czy ktoś ma jakiś pomysł co to może być ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne konsoli (wszystkie ustawienia)?
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    kabelek pewnie miał zwarcie i poleciał układ HANA
     
  5. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM

    w jaki sposob ?
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    na stronie microsoftu jest opisane , wciska sie jakieś klawisze na padzie i jest reset ustawien obrazu i wystwietlania
     
  7. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    a to robilem, kombinacja Y+LT. Tez nic nie dało :/ hmm jezeli padlby uklad HANA to czy będzie mi wyświetlało obraz w HD przez Component ?
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    będzie wyświetlał. jak masz na gwarancji to reklamuj w MS
     
  9. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    niestety konsola po flashu :/

    Orientuje sie ktos ile wynosi koszt naprawy/wymiany układu HANA ??
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  11. spid3r

    spid3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z uwagi na to, że nie mogę zakładać nowych tematów zapytam się tutaj.
    Szukałem swojego problemu już wszędzie i nie znalazłem nigdzie tematu, który mógłby mi pomóc.
    Mam problem z dźwiękiem po hdmi. Oddałem wczoraj konsolę do przeróbki (flash). Co prawda nie powinno to mieć żadnego znaczenia,
    ale po podpięciu w domu już po hdmi dźwięku nie było.
    W ustawieniach konsoli i tv już wszystkie opcje sprawdzałem, kable HDMI sprawdzone (mam 2, a na drugim podpięty dekoder, gdzie wszystko z dźwiękiem jest ok).
    W jakimś temacie czytałem, że komuś pomogło wgranie nowego firmware do TV (zrobiłem to i niestety bez skutku).
    Proszę o pomoc
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wcześniej problem z obrazem, teraz dźwięk. Czy twój dom nie stoi czasem na jakimś starym cmentarzysku apaczów ;-) hehe
     
  13. spid3r

    spid3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie nie .... ta poprzednia wypowiedź w ogóle nie tyczy się mojego problemu.
    Nie mogę zakładać nowych tematów i z tego względu piszę tutaj :)
     
  14. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Dźwięk też możesz uzyskać przez AV podłączając Audio Adapter lub Composite z rozebraną wtyczką :)
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na zwykłym kablu Composite wszystko działa?
     
  16. spid3r

    spid3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak. Na kablu composite wszystko działa
     
  17. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    a czemu ma nie działać :) oczywiście że działa.
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przywróć ustawienia fabryczne konsoli i telewizora.
     
Wczytywanie...

Poleć forum