1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

x360usb pro - problem wykrywa napęd na moment

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez maxtro, Październik 15, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nabyłem drogą kupna x360usb pro oraz ck3 probe. Wszystko fajnie, tylko jest problem w wykryciu napędu. Po podłączeniu wszystkiego napęd wykrywa na ~2 sekundy i dalej go nie wykrywa. Zasilanie pobieram z konsoli. Za każdym jak wyciągnę kabel do transmisji i go włożę wykryje napęd ale na moment i dalej to samo. XECUTER X360USB PRO w ver.0.18
    Zainstalowane sterowniki poprawnie. Przełącznik na off podczas pracy.
    Portio i libusb instalują się automatycznie.

    Może być uszkodzony x360usb pro ??

    W czym może być problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    JF najnowszy 0.1.89
    zmiana portu usb = to samo
    na laptopie i stacjonarce to samo jest ;/
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  6. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    ck3 probe. Zasilanie pobieram z konsoli.
    uziemiaj konsole po pierwsze po drugie podłącz kabel av do tv bo tak będziesz miał
     
  7. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    UP, jak uziemic konsole?? Bo tez biore zasilanie z konsoli??
     
  8. FNW

    FNW Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    82
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jakie Windows ?? jeśli 7 pamiętaj o uruchamianiu przez F8 przy starcie systemu (bez podpisywania sterowników) a później JungleFlashera jako administrator.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nic nie uziemiamy, jak instalacja ma przebicie to tak najszybciej cos spalisz. Po drugie bez podlaczonego kabla TV konsola pracuje ~5minut wiec to nie to.

    Sprobuj jf 1.88, na najnowszym mam problemy z napedami slim wiec moze tez ma buga usb.


    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  10. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tego nie trzeba robić z X360USBPro.

    Sprawdź też na innym kablu sata. Może też w nim tkwi problem.
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  12. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dobra sprawdzony inny kabel sata to samo. Jest moment że przez dłuższą chwile wykrywa potem to samo i go rozłącza. Sprawdzane na różnych napędach. Zasilanie sprawdzane z konsoli jak i z usb probe = to samo ;/
    czyli prawdopodobnie uszkodzona sztuka. Wymieniać u sprzedawcy czy gdzie ?
     
  13. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    W TESCO...
    Napisz najpierw do team xecuter to coś ci może podpowiedzą, ale tak jak inni uważam, że wadliwa sztuka poprostu
     
  14. Revok

    Revok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
  15. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    aktualizowane na v.0.18 nawet sprawdzałem na v.0.17, ale to samo
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  17. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Sprawdź sprzęt na innym kompie, ale jak kolega wyżej pisze, pewnie masz bubla.
     
  18. pito

    pito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Panowie mam pytanie. Czy jest gdzieś tutek jak flashować za pomocą x360usb pro+ probe3. Bo jak szukałem (google) widziałem że w każdym tutku było używane jeszcze 3 urządzenie podpinane do Porobe 3 (chyba zasilające). A ja tego nie mam i nie chcę kupować bo jest drogie :) Czy w takim wypadku muszę podpiąć probe do napędu? czy co?
    Może to nie w tym dziale. Ale z góry dzięki za odpowiedź.
     
  19. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A co za różnica skąd jest zasilanie?
    Masz tutorial więc rób według tego którego znalazłeś
     
  20. pito

    pito Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak się pozbyć błędu 3151 podczas aktualizacji konsola stanęła. Wymieniony napęd.
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    kupiłes sprzet do flashu, chcesz wszystko na tacy a w jungle jest tutorial, i nawet nie chce ci sie poszukać o blędach aktualki....
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum