1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBG3 - Forza 4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez McCarthy, Styczeń 2, 2012.

  1. McCarthy

    McCarthy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam,
    Chciałem nagrać grę Forza 4 lecz jeszcze nie miałem do czynienia z takimi zabezpieczeniami jak XBG3 czy AP2.5. Nie chcąc zepsuć kolejnej płyty zapytam jak powinien wygląd cały proces przygotowania obrazu od ściągnięcia. Sam próbowałem przepuścić go przez abgx lecz wyskakuje żółty napis "isn't recognized as an xbox 360 iso or stealth file! " gdzieś znalazłem że spowodowane jest to nieobsługiwaniem przez abgx'a nowych gier. Ściągnąłem z abgx verified ss i dmi crc ale nie mogłem tych plików wgrać, wyskakuje jakiś błąd.
    Słyszałem coś o patchowaniu tych i pobrałem paczkę patchy chyba uniwersalnych i wybrałem taki: XGD3.Profile.ID.F87A804E.top.data.v1.bin ale nie wiem jakim programem to zrobić. A później nagranie tego za pomocą ImgBurn http://nickthegr33k.eu/XGD3burn.pdf.

    Byłbym bardzo wdzięczny jak ktoś mi pomoże. (dodam że mam slima Lt+ 2.0)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    Do nagrania Forzy 4 to musisz mieć nagrywarkę Liteon IHAS 124 B
     
  4. McCarthy

    McCarthy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mimo tego że chcę grać z płyty nie instalowac na dysku?
     
  5. Shadow1980

    Shadow1980 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2010
    Posty:
    294
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Oświęcim
  6. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    A jakie masz lt
    U mnie gra działa nagrana z truncate bez żadnych błedów tylko przed każdym uruchomieniem czyszcze pamięc podręczna
     
  7. GROL

    GROL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przecież napisał:
     
  8. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    nie zauważyłem:)
    To nagrywaj normalnie bez patchowania bo tylko pat****e się pod lt 3.0
     
  9. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie potrzebujesz nagrywarki ihas. Możesz nagrać zwykłą, tylko co jakiś czas będzie wywalało komunikat, żeby sprawdzić, czy płyta jest oryginalna. Postępuj według tutorialu, w twoim pierwszym poście.
     
Wczytywanie...

Poleć forum