1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL dla zielonego - router

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xelah8, Luty 3, 2010.

  1. xelah8

    xelah8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Chcialbym sie podlaczyc do XBL. Posiadam internet na kabel. Nie jest to zadna neostrada czy inne takie, po prostu taki net na cala miejscowosc, predkosc 2mb. Posiadam karte sieciowa w komputerze do ktorego podlaczam kabel z nadajnika. Mozecie mi podac link do routera jaki powinienem kupic abym mogl sie polaczyc bez problemu z XBL? Dodatkowo mozecie mi powiedziec jakiegos iextrema najlepiej wgrac do napedu, zeby przynajmniej przez jakis czas pograc w miare bezpiecznie przez XBL. Moj naped to Liteon. Nie wiem wlasnie czy wrzucac tego 1.61 stealth czy lite touch (czy jakos tak).
    Prosze o odpowiedz.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Rozumiem, że masz kabel na wkrętke czy RJ-45?
     
  4. xelah8

    xelah8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na wkretke nie. Mam RJ-45.
     
  5. methos23

    methos23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Jeśli chcesz grać na live to polecam przerobić na LT.
    A co do routera to możesz kupić jakiś najtańszy ja np. mam TP - Link WR340G i ładnie wszystko śmiga, prosty w obsłudze i posiada dużo opcji :D
     
  6. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Tak jak kolega wyżej powiedział. Każdy router się nadaje, jeśli nie masz opcji logowania do internetu (nie musisz podawać żadnych loginów i haseł a internet "zawsze jest" w kablu) to nawet najwyzklejszy hub Ci wystarczy. A co do iXtreme.. to póki co LT
     
  7. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Skąd wy bierzecie takie "złote myśli" ??
    A potem będzie się ktoś pytał: Kupiłem huba do internetu i nie działa.
     
  8. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Po pierwsze przepraszam bardzo za błąd bo miałem na myśli switch, a nie hub'a. Tak więc przyznaje się do błędu, natomiast złota myśl to nie jest, tylko działanie z praktyki. Sam kiedyś miałem w ten sposób internet. Sąsiad piętro wyżej udostępniał mi swój internet podpięty za pomocą kabla UPT do swojego routera, tak więc u mnie wystarczył sam switch który rozdzielał sygnał na kompy i X'a, więc nie mów, że tak się nie da. Poza tym, napisałem to jako dodatkową opcję wspominając wcześniej, że nawet najprostszy router mu wystarczy. Więc proszę nie wyciągać z kontekstu zdań ;P :)
     
  9. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sam piszesz, że sąsiad miał router - czyli w przypadku autora tematu raczej bez routera ani rusz.
    Myślę, że co do tego na pewno się zgadzamy.
     
  10. Sonix

    Sonix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy przypadkiem nie musisz klonowac MACa?
     
Wczytywanie...

Poleć forum