1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL i neostrada tp- pytanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez XMietek, Listopad 10, 2010.

  1. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema dzis xbox live pojawil sie w polsce, wiec chce podloczyc no moim xpudelko. Mam internet z nostrady TP i w x360 mam błąd z połączeniem. Chce ręcznie wpisać dane, ale nie wiem skąd mam wziązć adres IP i reszte informacji. Proszę o pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    na poczatek musisz napisac do czego podlaczasz.jesli jest to router to powinno polaczyc automatycznie jesli masz ustawione na DHCP czyli automatyczne przypisywanie adresu ip.
     
  4. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Znaczy sie jest to livebox.
    to co mam zrobić?
     
  5. 65userow

    65userow Banned

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    415
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    LiveBox ma funkcję automatycznego przypisywania adresu IP więc nie musisz ręcznie wpisywać adresu w konsoli. Wystarczy podpiąć kabelek i gotowe.
     
  6. AlexSenda

    AlexSenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
    wciśnij przycisk REC w liveboxie :)
     
  7. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No mi nie wyczytuje automatycnie. Może cos w liveboxie treba skonfigurowac? Ja sie na tym nie znam wiec prosze pomozcie :)
     
  8. AlexSenda

    AlexSenda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Lublin
  9. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra ale skad mam wziazcc ip ktore mam wpisac?
     
  10. magikgt

    magikgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    Witam!Przy nawiązywaniu połączenia jak Kolega wcześniej pisał wciśnij REG na liveboxie wtedy konsola połączy się z liveboxem,jak podejrzewam masz nową konsole już z Wi-Fi?Router ma standardowo IP 192.168.1.1 brama 255.255.... Wpisz w konsoli IP 192.168.1.15 np albo końcówka 2 jak tam chcesz i brame powinna załapać sama.Ewentualnie mozesz sam wpisać DNS to znajdziesz we właściwościach połączenia i powinno ruszyć.Wszyscy mówią że livebox sam nadaje IP a w moim przypadku tak nie było :) Pozdrawiam
     
  11. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha spróbuje. nie mam wi fi, mam elite, ale nie slim
     
  12. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No niestety wpisałem IP i nadal lipa. a w bramie pisze , ze nie moze byc 255. prosze pomozcie:(
     
  13. magikgt

    magikgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    a podłączyłeś do portu LAN w liveboxie?Bo jeden jest LAN drugi tv i następny do telefonia internetowa.Ja zrobiłem następująco żeby nie było problemów.Kupiłem karte sieciową LAN na wifi i ona łapała sygnał wifi z liveboxa a podpięta była do konsoli :) mały wydatek a ładnie śmigało


    a teraz tak myślę...Chyba że podłączasz tym samym kablem co kompa.Sprawdź jakie masz IP na kompie i wpisz takie samo i już.Ewentualnie możesz mieć port nieaktywny,sprawdź w ustawieniach routera.Wpisz w przeglądarce http://192.168.1.1 użytkownik: admin hasło:admin o ile nie zmieniałeś
     
  14. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sa dwa wejscia lan. jeden ma obok czerwona naklejke a drugi zolta. do tego z czerwoa podpialem kompa a z zolta xboxa. to comam robic/? :(
     
  15. magikgt

    magikgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    podepnij do tego co kompa i wpisz IP kompa i zobacz co się wtedy stanie,czy coś ruszy


    sprawdź w ustawieniach routera co masz ustawione na żółty port TV czy internet
     
  16. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ale skad mam wziazc ustawienia routera? mowie ze sie wogule nie znam
     
  17. magikgt

    magikgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mysłowice
    napisałem Ci.jak jesteś podpięty do neta kompem wpisz w przeglądarke w adresie http://192.168.1.1 i enter,wtedy wyskoczy Ci ramka
    admin i hasło i w oba wpisujesz małymi admin i ukaże Ci się interfejs routera


    może ten artykuł pomoze http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Konfiguracje-Xbox-Live.html#neotp


    masz zainstalowany na kompie program do liveboxa?Tam jest konfigurator routera i tam też możesz przełączyć zeby żółty port dawał neta

    Próbowałeś przez czerwony port się podłączyć?

    standardowo żółty port jest wyłączone w LiveBoxie
     
  18. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a skad ten program do liveboxa?
     
  19. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    podepnij konsole do czerwonego portu zamiast kompa , powinien byc internet.na kosoli nic nie wpisuj recznie box sam przypisze adres tak samo jak to robi z komputerem.
     
  20. XMietek

    XMietek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrobiłem tak, i nadal lipa :(
     
  21. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    chwilka , wlacze konsole i zobacze jakie sa tam opcje , ale ja mam slima na wifi i nie mam livboxa wiec moze byc mi ciezko wytlumaczyc co jest nie tak.zobaczymy :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum