1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL/Internet - kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SworSky1995, Czerwiec 29, 2010.

  1. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam Internet od lokalnego dostawcy (modem) 3MB/s. Co musiałbym kupić i zrobić, aby móc podłączyć go do Xbox'a? W komplecie z Xbox'em jest jakiś kabel (tak czytałem) do tego połączenia, ale coś jeszcze? Bo przecież nie będę odłączał internetu od kompa i podłączał pod Xbox'a, Co muszę kupić do tego?
    Jak już uporam się z podłączeniem kabla do konsoli, co muszę zrobić dalej? Włączyć go i tam gdzieś będzie rejestracja? Czy muszę na kompie przez przeglądarkę się zarejestrować? I czy mogę się zarejestrować na Polskę? Bo coś słyszałem, że nie będę mógł wtedy grać przez Internet?
    Xbox'a mam dopiero zamiar kupić i jestem zielony w tych sprawach ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kwilos

    Kwilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co ja slyszalem to na polske sie nierejestruje, dopiero niedlugo bedzie mozna podobno:) no a neta kabelkiem sie podlacza do x'a
     
  4. Krizz

    Krizz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krosno
    Xbox Live jeszcze w polsce nie ma. Ponoć w listopadzie ma być. A do podłaczenia neta uzyj routera. Podpinasz go pod modem od operatora a z routera do xboxa i drugim kablem z routera do kompa. I masz neta tu i tu.
    Mozna tez zrobić inaczej bez dużej inwestycji w sprzet. Jesli masz dwie sieciowki w kompie, ale moze ktos ze znajomych ma i nie uzywa, to podpinasz xboxa w drugą sieciówke w kompie a w tej pierszej udostepniasz połaczenie internetowe dla tej z wpiętym x`em. Potem tylko wpisujesz Ip w konsoli i sieciówce, postawowe tworzenie sieci i smiga. Ja tak używałem długo. Jedyny minus to taki ze kom musi działac, aby na x`sie był net.
     
  5. Kwilos

    Kwilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ewentualnie możesz połączyć go przez wifi, ale to już większy koszt.
     
  6. Lunevil

    Lunevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włocławek
    A takie pytanko mam, może głupie ale wole się upewnić.Można podłączyć x'a zwykłym kablem internetowym do gniazda? Jeśli tak to chyba łącze będzie nawet lepsze niż przez Wi-Fi.
     
  7. Xenny

    Xenny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak, można. Podpinasz zwykłym kablem Ethernet do router'a, bądź kompa. Do połączenia Wi-Fi potrzebny jest adapter do Xbox'a, który kosztuje ok. 200 zł. W nowym Xbox'ie (potocznie nazywany Slim), Wi-Fi będzie wbudowane.
     
  8. Lunevil

    Lunevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włocławek
    Wiem, wiem.Dzięki za pomoc :)
     
  9. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kabel antenowy mam podłączony pod modem, a z modemu skrętką (chyba?) do kompa. W kompie mam zintegrowaną kartę sieciową (Płyta główna ASUS M2N4-SLI). Gdzieś na płycie głównej jest wyjście pod które mogę podłączyć kabel, który jest w zestawie z Xbox'em?
     
Wczytywanie...

Poleć forum