1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL jaki intenet?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez axe95, Styczeń 1, 2010.

  1. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Siema jaki powinien być internet żeby pograć na necie bez zacinania bo nigdzie nie mogę znaleźć.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    Z jak najniższym pingiem i raczej nie mniejszy niz 1 mega.
     
  4. axe95

    axe95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Suszec
    Mam 6 mb na 1 komputer jeżeli kupił bym router i przydzielił dla x 2 mb to jaki był by ping? Dodam, że teraz jeżeli nic nie ściągam to ping wynosi 55 ms.
     
  5. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    Zależy czy drugi PC byłby włączony i co by było na nim robione. Jeśli tylko gadu by było włączone to byś miał malutki ping, nie masz się co martwić nie będziesz miał lagów przy takim necie.
     
  6. qb3s

    qb3s Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2008
    Posty:
    159
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Na neo 1 mb spoko się gra wystarczy aby sobie poszpilać elegancko w MW. Jak mieszkałem w bloku miałem kablówkę 512kb/s i też grało się dobrze miałem zawsze praktycznie 4 kreski na serwerach w Codzie. Teraz przy Neo mam zawsze 3. A przy twoim necie 2 mb to powinno śmigać aż miło. :)
     
  7. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    a powiedzcie czy jeżeli mam osiedlówkę (nie wiem jaka prędkość ale na speedtest waha się 400 - 500 kb/s) i niezbyt dobrze się gra na kompie przez neta, to na konsoli też tak będzie czy M$ ma tak dobre serwery, że ten net wystarczy, oraz czy zarejestrowanie się np. w UK i granie na tym koncie online, będzie większy ping niż jak zarejestruję się w niemczech np??
     
  8. Aras64

    Aras64 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2008
    Posty:
    248
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałcz
    na xbox jest lepiej ale możesz mieć czasami problemy przy takim necie jednak śmiało można grać czasami drobne lagi
     
  9. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Internet możesz mieć nawet i 512 i nie ma problemuna forum ludzie mają po 512 i nie narzekają ale jak chcesz i ściągać gry na x i grać to wiadomo że jak najszybsze łącze
     
  10. kozi91

    kozi91 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Puck
    mi śmiga dobrze na Orange Freedom 1mb
     
  11. Abram_2006

    Abram_2006 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    POLSKA
    Ja mam 16mb i świetnie śmiga :)) ale 2 mega wystarczy :)
     
  12. Hesperide

    Hesperide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    1mb w zupełności wystarcza, kolega przyniósł gta 4 i pykaliśmy na live, to naprawde komfortowo sie gra.
     
  13. Morlun55

    Morlun55 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lidzbark Warmiński
    Ja mam Netię 1mb i nie mam żadnych lagów.
     
  14. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    pisałem, że mam 512, ale różnie to u mnie bywa z tą prędkością. Raz 512 raz 100 na teście.
    Przed chwilą robiłem i wyskoczyło takie coś :p
    [​IMG]

    Czy na takim necie spokojnie będę mógł grać?? Dodam, że jest to osiedlówka tzn. mój komp z 3 - 4 innymi do switcha, kilka switchy do routera, takie połączenie. Podobno po drodze net traci na prędkości. Jeśli chodzi o pakiety to w "połączeniu lokalnym" wysyłanych pakietów mam 78 000, a odebranych 111 000:D.


    edit: przy testowaniu z serwerem w Londynie
    [​IMG]
     
  15. nick99

    nick99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja wcześniej miałem 1mb i śmigało spokojnie. Jeśli nic nie ściągałem na kompie to rewelka. Teraz mam 6mb i nie odczułem jakiejś wielkiej różnicy. Jak nie było lagów, tak nie ma.
     
  16. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    u mnie 640 kb żadnych lagów
     
  17. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja (jeszcze jak byłem podpięty do XBL) miałem 512 Neo i jeszcze X360 był podpięty do tego "gównianego" LiveBox'a i demo Lost Planet Multiplayer bez najmniejszego problemu chodziło.
     
  18. grzes1108

    grzes1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podpinam sie mialem 512 kb i zadnych lagow na neo
     
  19. kinetiq

    kinetiq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sądząc po tym co wkleiłeś, to masz łącze cnm 4megabity do ciebie i chyba z 1 megabit od ciebie, czyli lepiej niz większość tu piszących :p

    I tak wszystko zależy od przepustowości łącz po drodze do serwera M$. Możesz mieć i 20 megabitów, ale jeśli twój provider ma słabe przyłacze do internetu a korzysta z niego wielu uzytkowników, to pingi będą słabe.
     
  20. 1ryzu1

    1ryzu1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. nick99

    nick99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jakie 4 megabity? Jak jak mam prędkość pobierania 6 Mb/s to tak mi wychodzi:
    [​IMG]

    A on ma 512 kb/s czyli 0,5 Mb/s. Więc wychodzi mu dobrze.
     
Wczytywanie...

Poleć forum