1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL - pobieranie gier przez noc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zenekgs, Kwiecień 29, 2011.

  1. zenekgs

    zenekgs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema ;)

    Kupuję wiele gier za MSP przez co konsola często zalicza nocki żeby gry się pobierały i tu mam problem. Dlaczego po jakimś czasie odłącza mi się live? Strasznie to denerwuje kiedy przez noc ściągnie się kilka % zamiast całej gry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Mam to samo ;)
    Zalezy to zapewne od stanu łącza. Internet po prostu sie czasami rozłącza i nic na to nie poradzisz
     
  4. zenekgs

    zenekgs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wątpię by mi się internet sam rozłączał, kurde strasznie mnie to denerwuje bo przy 1,3mb/s konsola chodzi czasami tydzień bez wyłączania żeby się wszystko pościągało...
     
  5. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Zadzwoń do swojego dostawcy internetowego i się go spytaj czemu internet się rozłącza .. innego wyjścia nie widze
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W jaki sposob laczysz sie z internetem ?
     
  7. banan1996

    banan1996 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak jak niektórzy nabijają jakieś tam rzeczy w grach i im się też odłącza. Może wina tego, że konsola jest w bezruchu i przechodzi w tryb oszczędzania?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Konsola odróżnia pobieranie plikow i wlaczona gre, konsola nie wylaczy sie poki nie pobierze plikow
     
  9. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    To jaki jest problem że odłącza internet
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A niby skad mam wiedziec w jaki sposob autor tematu laczy sie z netem, przyczyn moze byc wiele, wina routera, uslugodawcy, za duzo sieci wifi wokol o ile laczy sie przez wifi itd
     
  11. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Mam taki sam problem. Konsole mam podłączoną przez kabel który idzie od routera. Sieci Wi-Fi nie mam w pobliży bo mieszkam w wiosce ;)
    Nie mam łącza z Neti czy innych NOWYCH dostawców.. Tylko z firmy OST Tyczyn ;P
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale do domu co ci przychodzi kabel sieciowy RJ45 czy telefoniczny RJ11/12 ?
    Internet z publicznym ip ale zmiennym moze choc nie musi byc zerwany na kilka sekund z powodu zmiany adresu ip ale to juz serwer dostawcy moze wymusic bo obecnie większość ma routery, a one trzymaja caly czas polaczenie ale to i tak jesli sie zerwie xbox zaraz wznowi pobieranie, jezeli zrywa i juz sie nie laczy trzeba by zobaczyc w logach routera co to powoduje o ile takowe logi router ma wlaczone
     
  13. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Kabel sieciowy RJ45.. Czasami gdy siedze na forum nachwile znika mi połączenie po czym po 3 sekundach znowu sie pojawia ... natomiast na xbox-ie jak znika to po 5 minutach znowu moge sie łączyć

    Jak sprawdzić logi routera
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wchodzisz do routera i szukasz w ustawieniach cos w rodzaju Log i tam masz pokazana dokladna date i godzine i co sie w danym momencie stalo, dokladnie ci nie powiem bo nie wiem jaki masz router
     
  15. ratajek

    ratajek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    389
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem chyba podobny problem i to było coś z "czuwaniem" konsoli. Niestety nie wiem jak na to zaradzić.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Konsola nie ma czegos takiego jak czuwanie jedynie jest pobieranie w tle lub automatyczne wylaczenie konsoli po 6 godzinach gdy nic nie robi tzn nie pobiera ani nikt nie uzywa pada
     
  17. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    mnie sie odlaczala jesli mialem zaznaczona opcje wygaszacza ekranu, po wylaczeniu tego problem znikl i moglem wszystko pobierac przez noc
     
  18. Woomeer

    Woomeer Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ostrołęka
    Pokombinuj z ustawieniami routera
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No dziwne bo wygaszacz tylko wygasza ekran jak sama nazwa wskazuje bez sensu bylo by ze on wylacza konsole mimo ze inne opcje mowia co innego
     
Wczytywanie...

Poleć forum