1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL podłączenie do internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krzem88, Sierpień 25, 2011.

  1. krzem88

    krzem88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Południe Polski
    Witam

    Mam pytanie dotyczące XBL, a mianowicie chciałbym podłączyć xbox'a do internetu, tylko problem w tym że za każdym razem musiałbym przepinać "skrętkę"z komputera do xboxa i na odwrót, więc pomyślałem o zakupie jakiegoś routera, a za bardzo nie mam doświadczenia w tym temacie, jaki router moglibyście polecić, czy ms wydał jakieś urządzenie które rozwiąże problem, czy zakup z allegro wystarczy. Proszę o jakieś wskazówki za co z góry dziękuje:)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  4. krzem88

    krzem88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Południe Polski
    Internet mam od osiedlowego dostawcy(4 Mbit/s). Bezpośrednio do domu przychodzi mi kabel wiec tylko wystarczy router kupić ?
     
  5. waren

    waren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Są 2 opcje
    1)Jeżeli zależy ci na Wi-FI to router . Polecam Tp linka .
    2)(Tańszy) Kup Switch
    W oby dwu wersjach potrzebujesz Dodatkowego kabla do Konsoli.
     
  6. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    tak. ale zapytaj się dostawcy ile możesz podłaczyć urządzeń a dokładniej czy jest właczone filtrowanie MAC adresu.
     
  7. krzem88

    krzem88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Południe Polski
    Chce ograniczyć koszty do minimum, myślałem o takiej konfiguracji... router a od niego wychodzą 2 skrętki do Xbox i do PC?
    Dragon_2009, ok zapytam sie
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    dokładnie tak. jeżeli dostawca umożliwi podłaczenie więcej niż jedno urządzenie to zwykły router bez wi-fi ci wystarczy. jeżeli pozwala podłaczyć tylko jedno urządzenie będziesz musiał dodatkowo w ustawieniach X'a wpisać IP, adres bramy i MAC adres z PC.
     
  10. krzem88

    krzem88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Południe Polski
    Napisałem mail do dostawcy jutro będę wiedzieć czy jest taka możliwość. A jaki router byście polecili tak żeby parametrami się zgadzało..może być jakiś link z allegro.

    dziękuje jeszcze raz za zainteresowanie tematem
     
  11. waren

    waren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Cos zle piszesz, klonuje mac adres do routera i router dostaje konfiguracje DHCP, a za routerem juz jest kolejna podsiec i w sumie nic nie musi ustawiac prócz zmiany klas ip w routerze, w konsoli i pc nic nie musi zmieniac
     
  13. waren

    waren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolega Wyżej dobrze pisze ... A teraz chyba każdy router ma mozliuwosć klonowania Mac Adress... Więc powinno dzilać bez żadnych ceregieli
     
  14. krzem88

    krzem88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Południe Polski
    Dostałem maila zwrotnego od dostawcy

    "Abonent naszej sieci może podłączyć maksymalnie 5 urządzeń a dokładnie 5 mac adresów
    tych urządzeń. Tak samo jest w przypadku konsol gier które mają możliwość podłączenia
    do sieci. Jeżeli ten xbox ma być dodany do państwa konta dostępowego po naszej stronie
    proszę przesłać mac adres karty konsoli i jeżeli jest konsola już podłączona do sieci
    to proszę podać też aktualny adres ip. Abonament miesięczny wzrośnie o 1 zł za drugie
    urządzenie"


    Jak sprawdzić mac adres karty konsoli ?

    Tak router będzie w tym samym pomieszczeniu co konsola. Myślę wydać max 60-70 zł
     
  15. waren

    waren Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. krzem88

    krzem88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Południe Polski
    Witam.

    Kupiłem jednak switch, podpiąłem i mam mały problem (między internet a xbox live) coś nie tak jest, bo wyskakuje mi komunikat, że ta konfiguracja może ograniczać zakres dostępnych elementów. Trochę kombinowałem żeby rozwiązać ten problem ale dalej kicha :( ma ktoś jakieś rady. z góry dziękuje
     
  17. Kristower

    Kristower Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  18. Kristower

    Kristower Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dasda
     
Wczytywanie...

Poleć forum