1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL Poznań i okolice

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez taszos, Luty 16, 2010.

  1. taszos

    taszos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Witam potrzebuje pomocy z XBL mianowicie pomoc od kogoś kto mieszka w poznaniu lub okolicach i posiada internet przez kablówkę od dostawcy INEA.
    Przeglądam fora w poszukiwaniu pomocy i kicha.
    Chodzi mi o to czy jak chce podłączyć x do netu przez router (TP-Link-TL-WR340G) to muszę mieć zarejestrowany owy router u dostawcy czy nie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. toreto

    toreto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pewnie podawałeś mac'a laptopa, teraz kupiłeś router tak? to wchodzisz na eboa dodajesz wan mac'a routera usuwasz mac'a lapa, zeby nie placic dodatkowo 5zl, a reszta sama powinna Ci sie skonfigurowac
     
  4. taszos

    taszos Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Chodzi o to że mam kompa stacjonarnego i podłączonego do niego neta inei teraz chce podłączyć X kupiłem router i chce podłączyć tak Modem--->Router---> i z routera wyjść na kompa i x
     
  5. toreto

    toreto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    najpierw podepnij router pod kompa, wejdz na router 192.168.1.1 haslo i nazwa uzytk. admin, skopiuj WAN MAC, wejdz na eboa, dodaj WAN MAC'a routera tam gdzie masz mac'a kompa, pozniej podepnij modem motoroli czy jaki dostales pod router w to niebieskie gniazdo, a z zoltego do kompa i pozniej do X. powinno Ci sie wszystko samo pozniej ustawic. po podlaczeniu motoroli do tplinka zrestaruj motorole, tzn wylacz ja z pradu.
     
  6. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    witam ja mam neostrade i zrobilem tak podlaczylem neo do routera potem skonfigurowalem na kompie wedlog instrukcji, podlaczylem kabel RJ45 do xa i pod router i wsztstko smigalo :)
     
  7. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    a robisz to tak ze odlanczasz modem i wszystko ciagniesz na router w ten sposob przez router mozesz podlaczyc kilka urzadzen pod neta to wszystko w tej sprawie powodzenia
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Na pewno podczas zakladania kablowki musiales podac MAC adres kompa i aby teraz podlaczyc kolejne urzadzenie z innym MAC adresem musisz albo ten MAC adres zmienic na taki sam jak w kompie ( w google sa programy do zmieniania MAC adressu ) lub zglosic do INEI podlaczenie dodatkowego sprzetu , a co za tym idzie doplacic za podlaczenie ( chyba 5 zl. miesiecznie ) a jest tak dlatego ze w kablowce przyznawany jest staly IP .
     
Wczytywanie...

Poleć forum