1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBL problem !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nwaisback, Luty 9, 2011.

  1. nwaisback

    nwaisback Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.
    Otóż mam internet Netii 4mb na łączu TP. Router który posiadam to Zyxel P-2602R-D1A. Nie mogę się połączyć z internetem w Xboxsie, LAN i UPnP mam włączone. A swojego Zyxela podłaczam do konsoli przez kabel ethernet. Mój sprzęt to Xbox 360 slim 250gb. Mam też router marki TP LINK td-w8901g, byłby przydatny aleee..... nie działa na PC, nie wiem czemu ale nie chula (dane VPI itp wpisywałem ze 100 razy i nic).
    PROSZĘ O POMOC !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nawet nie wiem jak mam ci pomoc. Nie podales istotnych danych takich jak np. co dokladnie nie dziala, jaki jest blad itp.
     
  4. nwaisback

    nwaisback Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Powiem Ci tak, gdy daję testowanie łącza z xbl to jest 1 komunikat aby zrestartować modem, 2 o ile się nie mylę to uPnP ( włączyć ) i 3 to NAT ( włączyć ) po tym wszystkim jest komunikat że internet będzie działać ale nie do końca. I tak właśnie jest np. w FORZA 3 nie mogę wejść w dom aukcyjny lub nie mogę wejść do gier (dem do pobrania) ponieważ wyskakuje kod statusu.

    Odświeżam ?

    //Odświeżać temat można najszybciej po upływie 24h - Dymek
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    masz nat scisły musisz otworzy porty na zyxelu (lub wlaczyc to upnp)
     
  6. nwaisback

    nwaisback Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    uPnP mam włączone, a otworzyć porty w Routerze to jak ? W port forwarding, i wpisać tam ip kompa i x'a ?
     
  7. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dziala wogole xbox live w konsoli? konsola otrzymuje IP z routera?
     
  8. nwaisback

    nwaisback Banned

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak, tak ale wczoraj zrobiłem jeszcze jedno konto gold ponieważ było napisane gdzieś na forum że można zrobić 3 konta i mieć na każdym z nich golda. I wieczorem ZADZIAŁAŁ TEN INTERNET W KONSOLI, mogłem wejść do domu aukcyjnego w FORZA 3 i pobrać demo Fify. A dzisiaj ? Dzisiaj to samo co zwykle błędy statusu itp ;(
     
Wczytywanie...

Poleć forum