1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xboksowy Battlefield 3 nie wejdzie na jedną płytkę

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez p1teReq., Wrzesień 5, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. p1teReq.

    p1teReq. Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    [​IMG]

    Nośnik DVD - nawet ten dwuwarstwowy – nie jest z gumy. Przekonają się o tym Ci, którzy mają w planach zakup Battlefielda 3 w wersji na Xboksa 360. Gra na jednej płytce się nie zmieści.

    W pudełku znajdą się dwie płyty - dowodem na to jest powyższy obrazek z japońską reklamą gry. W gąszczu nic nie mówiących nam krzaczków jak byk widnieje "DVD-ROM x2", co przedstawia sytuację w dość klarowny sposób.

    Na PS3 gra zmieści się na jednym dysku Blu-ray. Jak będzie z PC? Wcale nie byłbym zdziwiony, gdyby blaszakowa wersja gry także była dostarczana na dwóch krążkach DVD w komplecie. O dystrybucji cyfrowej nawet nie wspominam, ale posiadacze wolnych łącz mogą nastawić się na wielogodzinne pobieranie Battlefielda 3 z Origina.

    Historia zatacza koło - tak jak płyty CD zostały wyparte przez DVD (do dziś mam Diablo II z dodatkiem na pięciu krążkach, nomem omen bezużyteczne w przypadku netbooka bez napędu...), tak teraz i na nich miejsca zaczyna brakować.


    źródło: •• Xboksowy Battlefield 3 nie wejdzie na jedną płytkę
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Blu-ray nigdy nie wyprze dvd, bo jest to technologia strasznie uparta i dziurawa do tego droga jedna płyta 25 gb kosztuje około 50 zł, bo jej produkcja też jest droga do tego firmy tworzące oprogramowanie kombinują nad pamięcią flash gdzie wyprodukowanie pendrive 200 gb ma koszta paru złoty i można na taką pamięć wgrać, co tylko się chce i jak się chce a aby nikt nie kupował tanio pendrive można ją zamknąć tzn. pendrive zostanie wypalony, co do wersji na PC to, co za różnica? I tak wkładamy te płyty tylko raz do instalacji ja tam mogę mieć nawet 5 płyt.
     
  4. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Nic dziwnego, że na 2óch płytkach będzie, skoro wersja pc ma ważyć 15gb, a jeśli na x360 jedna płytka to single, a druga multi to nawet lepiej, bo można jedną odsprzedać :D

    @up Nie wiem skąd te ceny wziąłeś skoro Verbatim 50gb to koszt ok 15zł link
     
  5. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Osobiście bardzo się cieszę, że będą dwie płytki. Lepsze tekstury, krótsze loadingi, itp. Ciekaw jestem, czy będzie tak, jak Jechu mówi, że będzie singiel i multi na oddzielnych płytkach, czy np. tak, jak w przypadku Mass Effecta 2.
     
  6. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    nie lecą po jakości jak to qwejtaj pisze powyżej,jak to było final fantasy
     
  7. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Mi na prawde to nie przeszkadza wiec nie wiem czemu wy tak o tym trabicie, po LA Noire to takich rzeczy ludzie sie przyzywczaili
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4562
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Od czego jest HDD w konsoli :) Wystarczy raz zainstalować i nie trzeba później żonglować płytkami :)
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ciekawe skad takie herezje wypisujesz ?
    Co masz na mysli piszac dziurawa ?
    Jak nagrywarki beda na przyzwoitym poziomie, a juz sa ponizej 500zl to ludzie zaczna kupowac nagrywarki i nosniki, zwlaszca gdy gry zaczna wychodzic na BD z reszta obecnie juz nie jedna osoba chce w kompie miec nagrywarke BD i je kupuje mimo cen
     
  10. Compton

    Compton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    A jak sadzicie będzie potrzebny hdd ?
    Bo na 4 gb nie wystarczy, a jak by był singiel osobno i multi tez, to i tak był był potrzebny czy nie ?
     
  11. cptMichaaX

    cptMichaaX XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    1146
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Ropczyce
    mi to nie przeszakdza wręcz super bo więcerj szczegółów się zmieści :p
     
  12. Kris194

    Kris194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jakie 4GB? Płytki na XBOX 360 mają 8,5GB. Ci co mówią o tym, że BR nie wyprze DVD to niech się pukną w czoło. Jak dla mnie jeśli chodzi o gry to DVD nie przeżyje dalej niż do kolejnej generacji konsol. XBOX 720 czy jak go tam zwać napewno już będzie miał czytnik BR a dysk pewnie lekko 250GB.
     
  13. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    z tego co M$ ogłaszał że pracuje nad specjalnym napędem i płytami GreenRay który ma pomieścić kilka razy więcej danych niz BlueRay. I chcą ponoć takie coś upchać do nowej generacji konsol.
     
  14. SoTeR

    SoTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2009
    Posty:
    842
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Mu chodzi o konsole 4GB :/ i wątpię żeby M$ dał do swojej nowej konsoli napęd BR
     
  15. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Szkoda. Ale blu-ray dla mnie nie jest rewelacyjne - ma bardzo słabe prędkości odczytu, a poza tym żeby takie coś zamontować w nowym Xbox'ie trzeba trochę zapłacić za patenty ;)


    Człowieku toż to dla jaj było :D
     
  16. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Do nowego xbox'a pewnie już dadzą coś innego niż blueray, chodzi mi głównie o jakiegoś następce (?) BR z szybszym odczytem, bo xbox może się szczycić nie wymaganymi instalacjami i pewnie będą chcieli to utrzymać.
    Co do tematu to nawet lepiej bo wejdzie więcej rzeczy, ale jak ktoś nie ma dysku to może być czasami męczące.
     
  17. badboy8

    badboy8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2009
    Posty:
    641
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A dla mnie to kolejny minus płyt DVD. No sorry, ale wałkowanie nie jest przyjemna.. tak tak, wiem że wystarczy zmienić płytke kiedy dojdziemy do pewnego momentu i śmigać dalej,ale to tylko pokazuje jak już niektóre "przełomowe" gry nie mieszczą się na DVD, gdzie konkurencja może na luzie je pomieścić (PC nie licze,bo instalacja i śmiganie z jednej nie jest problemem)
     
  18. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Niezbyt fajnie jak dla mnie... Chyba że to ma poprawić ogólne działanie gry. Wtedy jeszcze ujdzie.
     
  19. Compton

    Compton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2011
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Ehh jedna osoba mnie zrozumiała, ale wnioskuje z powyższych wypowiedzi że nie bd potrzebny 250gb dysk twardy. Bo z rozmów wynika że nie chcecie "żaglować płytami". Co do płyt mi to lotto mogą być nawet 3 czy 10...
     
  20. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak - 10 płyt np. w COD, co jedną misję zmieniasz płytę .
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała

    Blueray? To jakas nowosc jest? Do czego to sluzy. Osobiscie wieloplytowosc to dla mnie pikus. Instalacja hdd i tyle
    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum