1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xboksy 360 Arcade mają teraz 512MB pamięci na pokładzie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez TymonPRO, Czerwiec 18, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak udało się potwierdzić Eurogamerowi, nowe Xboksy 360 Arcade mają od pewnego czasu 512MB pamięci na pokładzie. Microsoft po cichu podwoił poprzednią wielkość, zapewne po to, by nie powodować niepotrzebnego zamieszania wśród konsumentów. W końcu i tak mają już 3 modele na rynku. Miło z ich strony, prawda?

    [​IMG]

    Polygamia.pl - Dziennik Gracza - gry, najnowsze informacje, screeny, zwiastuny, recenzje

    Z informacji opublikowanej na portalu Xbox-Scene wynika, że Microsoft najprawdopodobniej zdecydował się zwiększyć rozmiar wewnętrznej pamięci w konsoli Xbox 360 Arcade z 256MB do 512MB. Przynajmniej takie wnioski można wyciągnąć z przedstawionych zdjęć płyty głównej, znanej jako "Jasper", wyjętej z japońskiej konsoli, której datę produkcji oznaczono na 9 kwietnia bieżącego roku. Microsoft oficjalnie nie zapowiadał wprowadzenia zmian i nie możemy mieć pewności, że taki właśnie będzie nowy standard. Przypominamy, że jakiś czas temu zrezygnowano z dodawania karty pamięci do zestawów Arcade, decydując się na wewnętrzną kość, zapewniającą miejsce na aktualizację NXE.

    Aktualizacja: Microsoft potwierdza, że zwiększono wewnętrzną pamięć do 512 MB.

    http://www.onlinecenter.pl/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    lol ja mam xboxa arcade nowego i jakoś mam 256.
     
  4. reddrag0n

    reddrag0n Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @Altres
    Z bardzo prostego powodu. Owe wersje trafiły na razie jedynie do USA i Japonii.

    Model bazujący na nowej płycie głównej JASPER wyposażony został w 4Gb kość firmy Samsung o oznaczeniu 901 K9F4G08U0B PCB0.
     
  5. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Teraz pytanie po co im te dodatkowe 256MB skoro developerzy tak czy siak nie mogą przekroczyć tych 256MB, bo sprawiło by to problemy z kompatybilnością. Jedyne co mi przychodzi do głowy to te 256MB dla systemu :>
     
  6. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    oby... M$ potrafi być chamski... tak samo jak Forza 3 tylko na dysk..
     
  7. Karpiu360

    Karpiu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    ale chyba tylko jak chcesz 2 dvd miec. czyli te dodatkowe samochady, trasy ;]
     
  8. Konradiv

    Konradiv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    No jeśli wymagania RAMu wkroczą do akcji, to będę zły. Kupiłem konsole z tego względu, że na PC trzeba co chwilę coś dokupić! A teraz co? Mam nadzieję, że ten RAM nie zaważy jakoś na kompatybilność gier, bo można powiedziec, że to już będzie inny Xbox 360 jeśli nowe gry nie zadziałają na starym klocku...

    @edit
    No ok, po przeczytaniu posta Shadowdriver'a myślałem że to chodzi właśnie o RAM.
     
  9. reddrag0n

    reddrag0n Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Xbox 360 Arcade, na razie zaobserwowane na rynku w USA i Japonii, nie różni się prawie niczym od poprzedniej wersji poza zwiększoną z 256 do 512 MB wewnętrzną pamięcią flash. Czyli na "nowszej" wersji będziesz miał jedynie więcej miejsca do zapisania.
     
  10. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Nie bój nic;)
     
  11. Shadowriver

    Shadowriver Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Raczej developerzy do wykorzystania :p i tak prawdopodobnie system daje developerom tylko 256MB do dyspozycji, bo inaczej były by problemy z kompatybilnością.
     
  12. diarrhoea

    diarrhoea Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co za ludzie :p przecież tu chodzi o tą "kartę pamięci wbudowaną w płytę główną" :)
     
  13. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jescze jakieś sprawy?,narazie kasuje posty ale dłużej tak niebedzie posypią się warny!!!
    Wszystkie problemy na prywatną wiadomosć a nie robić śmietnik z tematu
     
  14. otacon

    otacon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzieci!!!! BRAIN MODE: ON!!! postaram sie w Waszym języku. W tym temaciu chodzi o karciochę pamięciochy na save (czyt. sejvy) w starych konsolach była dokopstowana oddzielnie w jasperach jest wbudowana (znajduję się w środku tego białego pudełeczka) w konsolę.. było 256 jest 512.. BRAIN MODE: OFF
    @!CoOokie wydaję mi się, że Twoja interpretacja, iż to jest pamięć ROM jest błędna - to jest po prostu zwykła memorka
     
  15. hawkes

    hawkes Banned

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łapy
    Ręce opadają... Tu chodzi o pamięć na którą można zgrywać pliki z gier, np. savy, tematy, obrazki gracza itp.! Nic związanego z mocą konsoli! Po prostu więcej sejwów zmieści się wam w pamięci konsoli! I nie, nie sprawi to że gierka nie pójdzie na starszej wersji konsoli. Czytanie ze zrozumieniem, naprawdę, jak czytam bzdury niektórych użytkowników to nie wiem czy śmiać się czy płakać...

    EDIT: Co do posta poniżej: a jak myślisz, jaka pamięć mogła w Xboxie Arcade iść z 256 do 512mb? Nie pisze nic ani o RAM ani o niczym innym, ale wystarczy się chwilkę zastanowić: skoro pisze TYLKO o arcade, to co to może oznaczać? tak to jest jak się najpierw pisze a potem myśli.
     
  16. golem94

    golem94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  17. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    witamy górnika :/

    Patrz na daty..
     
  18. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    Lol
     
  19. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Się obudzili.
    Ja mam xboxa z datą produkcji kwiecień i ma już 512mb pamięci. Kupowany w Polsce( region PAL). Kupowałem miesiąc temu.
     
  20. Maik

    Maik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ja o tym wiedziałem miech temu :D bo mam właśnie wbudowane 512 MB :D w Xbox Arcade kupiłem z miech temu w Anglii i kminie czy mam liteon v2 po tam było na ten temat pisane i ciekawe ile czasu nie przerobię go jak będzie ten litek v2...
     
  21. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Niekoniecznie masz v2, bo ja też mam 512mb i v1. Przerobioną mam konsole ixtreme 1.6.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum