1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[XBOX 1] Problem z uruchomieniem konsoli

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Paczuch, Lipiec 8, 2013.

  1. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wszystkich, jestem posiadaczem konsoli od kilku dni (klasyczny, stary, oryginalny Xbox), wszystko działało bez zarzutów do czasu, gdy chciałem poprzez klienta FTP usunąć kilka gier z dysku i kilka tam badziew, pomyślnie usunąłem lecz konsola nie uruchamia się tak jak powinna, normalnie pojawia się startup konsoli, lecz kiedy ma finalnie uruchomić się, włącza i wyłącza się. Proszę o pomoc, gdyż moje doświadczenie z tą konsolą jest bardzo małe. Z góry Dziękuje i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Masz chip czy softmod? Co to za badziewia usunales?
     
  4. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak to sprawdzić i co to za różnica? A te badziewia to skórki do Dashboardu jakiegoś, bodajże do Unleash X.
     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Polecam ściągnąć PuchatyInstaller v1.3 i zrobić instalacje na C: dla softmodu. Jest to najbezpieczniejsze wyjscie dla Ciebie.
     
  6. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobrze, problem w tym że konsola sama się resetuje na startupie, ale zobaczę co się da zrobić.

    EDIT: Yyy... właściwie to ja mam ten Dashboard, ciężko odróżnić to i owo, a dla mnie to czarna magia. Co nie zmienia faktu że zrobię tak, dzisiaj może jeszcze napiszę jak to wyszło.
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Jeżeli resetuje się po animacji to znaczy ze chce wczytac dash, przy unleashx z softmodem czasami może się tak dziać.

    Jeżeli softmod wczytał już bios to powinien odpalić płytę. Jeżeli nie to czeka Cię trochę więcej grzebania ;)
     
  8. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Okej, pobieram w tej chwili owy Puchaty Installer, oczywiście mam taki sam ponoć na Xboxie, nawet po polsku. Czy powodem mogły być usunięte skiny (kilka, ale zawsze coś) czy gry? Czy muszę robić kopie zapasową na dysk twardy komputera poprzedniego "systemu".
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Przez pomyłkę pewnie usunąłeś coś więcej niż skiny.
     
  10. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Być może, ale wątpię. Cóż, tak czy siak muszę zrobić reinstall tego "systemu". Jeszcze jedno pytanie.

    1, Puchaty Installer mam nagrać na płytę CD bądź DVD czy poprzez klienta FTP? Po coś o tym pisali na forach.
    2. Nie mogę otworzyć pliku .iso z Puchaty Installer poprzez Daemona lub WinRAR'a aby wypakować to. Gdzie wina leży?
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nagraj na płytę CD jak się zmieści. Uruchom program do nagrywania np.Nero,Img Burn i wgraj plik Iso a następnie wypal z niego płytę
     
  12. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobrze, zatem jutro się wezmę do roboty. Na dzień dzisiejszy nie mam czystych płyt CD, jedynie DVD.
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Możesz nagrać na DVD. Ważne abyś wiedział jakie płyty odczytuje Twoja konsola.
     
  14. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z płytami DVD napęd coś... strzela? Albo ja źle nagrałem. (jakąś grę, bodajże Torino 2006)
    Tak więc, jutro powiem co i jak.
     
  15. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Proszę wybaczyć takie opóźnienie. Komputer był w naprawie.
    Co do konsoli nagrałem na czystą płyte CD plik .iso, lecz nic to nie dało, XBOX nadal się nie uruchamia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum