1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[XBOX 1] Problem z uruchomieniem konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Paczuch, Sierpień 28, 2013.

  1. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam problem z pierwszą konsolą Microsoftu, mowa o pierwszym Xboxie. Konsola się wcześniej nie uruchamiała, tylko migał startup konsoli i słyszałem jak pracował dysk. Znalazłem więc na to sztuczkę, aby temu zapobiec - muszę "rozruszyć" konsole poprzez klienta FTP, usunąć jakiś plik, coś wkleić itd. Wtedy konsola po tym błedzię uruchamiała się lecz restart jej powodował ponownie taki błąd, z migającym logiem. Teraz sprawa dosyć się skomplikowała, gdyż po zmianie skina w konsoli sprzęt nie reaguje na nic - ani na klienta FTP ani działania z padem. Tym razem ekran nie miga, a logo stoi XBOX pod spodem MICROSOFT, nie mam pojęcia co zrobić, jestem zielony w konsolach.

    PS: Wcześniej wszystko działało, na dysku były gry, wiele aplikacji oraz motywów. Jednakże usunałem kilka zbędnych gier i skórek, jeżeli się nie mylę mam na sprzęcie Puchaty Installer (menu po polsku, jakieś EvoX, skin z Punisherem, to co mogę podać co się znajdowało.

    PS2: Wcześniej kilka użytkowników poleciło mi owy Puchaty Installer, abym zgrał .iso na płyte. Lecz konsola nie czyta płyty, a wypakowanie pliku .iso niczym nie skutkuje, jedynie pusty folder.

    Z góry dziękuje za pomoc, chcę jeszczę oświadczyć że wcześniej utworzyłem taki temat, lecz został usunięty z niewiadomych powodów. Jeżeli naruszyłem regulamin, przepraszam - jestem bezradny w tej sytuacji, a chcę mieć frajdę z tej konsoli.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A dlaczego nie czyta płyty ? Może spróbuj nagrać na jakimś innym cd. Wcześniej czytała płyty ? Puchaty jest tylko instalerem także na konsoli mogłeś mieć zainstalowanego albo Evo X albo Unleash X albo jakiś inny dash. Czy przy uruchamianiu konsoli wyświetla się jakiś numer błędu ?
     
  4. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam pojecia, kupiłem używany za kilka groszy, tak jak pisałem - na początku wszystko było w porządku, jedynie te usterki to moja wina, gdyż kombinowałem z klientem FTP i usunąłem kilka gier i skórek.

    Co do tego to zobaczę, lecz czy wczyta płytę nie uruchamiając dashboardu?
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Puchaty Instaler powinien uruchomić się z płyty zaraz po logo.
     
  6. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem, zgrałem plik .iso na płyte, słyszę że napęd chodzi lecz płyty chyba nie czyta. Więc, co zrobić?
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Kurde naprawdę nie wiem co się stało tej konsoli. Bez wgrania programu z płyty chyba nic nie zrobisz.
     
  8. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm, może nagrywarka moja jest wadliwa, rzadko z niej korzystam. Spróbuję u znajmego, na czystą CD wrzucę ponownie plik .iso.

    Mam jeszcze pytanie, czy jest możliwość wymiany napędu w konsoli?
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Ty nie masz na płytę wrzucić iso tylko masz je wypalić. Zapytaj kolegi. Użyj do tego jakiegokolwiek programu do nagrywania np. ImgBurn,Nero,Alcohol. Napęd można wymienić tylko na oryginalny z Xboxa czyli
    Samsung,Thompson,Philips lub spróbować poszukać na Allegro jakiegoś przerobionego pod Xbox-a,ale z tym będzie raczej ciężko.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aha, rozumiem. Ja głupi, zginę w przyszłości przez moją niewiedzę. :)

    W takim razię zrobię to co mówiłeś, jutro zatem ruszam po czystą płytę.
     
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    W razie czego kup płytę CD i DVD jedną DVD-R i jedną DVD+R i na nich wypal,bo nie wiem co Twój czytnik łyka.
     
  12. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na DVD napęd lubi strzelać, chociaż nie wiem czego to jest wina. Z płytami CD jest w zupełności inaczej, słychać że poprawnie odczytuję.
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Być może napęd jest uszkodzony. W każdym razie musisz próbować.
     
  14. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli to nie pomoże będzie jeszcze jakieś wyjście? Zależy mi na tym bardzo.
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra

    Spróbować zmienić napęd lub kupić inną przerobioną konsolę,ale najlepiej taką z chipem,żeby nic na namieszać w softmodzie. Ja mam taką już 11 lat i nie zamierzam jej w życiu sprzedawać,bo pierwszy Xbox to kawał świetnego sprzętu,jeśli oczywiście jest przerobiony.


    //W pełni się z tym zgadzam.
    Mówiłem to wiele razy i powtórzę jeszcze raz:
    Xbox classic z xbox media center to istny kombajn.
    ~z0nk31
     
    1 osoba to lubi.
  16. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzisiaj właśnie wypaliłem ponownie Puchaty Installer, co się okazało to że mam uszkodzoną nagrywarkę... a to pech.

    Może jeszcze dziś coś wykombinuje, to dam znać.
     
  17. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zdaje mi się że napęd Xboxa jest chyba uszkodzony, mogę w jakiś sposób wyczyśczyć laser napędu?
     
  18. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Możesz spróbować specjalną płytą czyszczącą. Innej opcji nie polecam.
     
  19. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Okej, to nic nie dało, nadal tak jak było. Zobacze jeszcze raz na DVD.
     
  20. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Spróbuj nagrać na dvd minus i na dvd plus. Jak to nic nie da to prawdopodobnie napęd do wymiany.
     
  21. Paczuch

    Paczuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Okej, nic z tego. Jak włoże płyte z Puchatym po startupie pokazuje się tylko czarny ekran, nic więcej. Jakies porady?
     
Wczytywanie...

Poleć forum