1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - 2.0.12597 - wykrywa IXtreme

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez dziend0bry, Październik 17, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Potwierdzono. Informacja na Wikipedii angielskiej

    Xbox 360 System Software - Wikipedia, the free encyclopedia

    mówi o tym ten podpunkt:

    Script that detects all LT firmwares.
    co oznacza:
    Skrypt wykrywa wszystkie oprogramowania LT


    Wersja dasha 2.0.12597 = oficjalny numerek wersji, która wyjdzie 4 listopada.

    Pozdrawiam piratów
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    No nieźle wgrałem to ,przestały mi działać kopie na LT
    Musiałem wgrac starszy ixtreme.
     
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Zacytuje twoj post z tamtego tematu :)
     
  5. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Eee jak to? To znaczy że nowy dash blokuje tylko iXtreme Lt? :DD A co z innymi przeróbkami ?
     
  6. SzynszyL94

    SzynszyL94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To było pewne , że znajdą sposób na blokowanie konsol offline .
     
  7. ramzess

    ramzess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeczpospolita
    Ale ciekawe czy sprawdza iX. tylko przy aktualizacji czy cały czas monitoruje i sprawdza przy każdym włączeniu konsoli
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nie wiem,albo to wariacja konsoli w co wątpie, albo jakieś testy blokady LT.
    Może to początek ,gorzej jak w finalnej zablokują wszystkie fw ;]
     
  9. RaaDeeK

    RaaDeeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli jak mam ixtreme 1.5 albo 1.51 (nie pamietam) to moge sobie tego dasha kiedys tam zainstalowac jak juz kupie (o ile kupie) kinecta?
     
  10. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Tego dasha będziesz MUSIAŁ zainstalować do łączenia sie z XBL. Wyjdzie on 4 listopada.
     
  11. tymon1988

    tymon1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    PL
    hmm to niezbyt ciekawa informacja, poczekamy zobaczymy co i jak
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Mamy przedsmak tego co się stanie w finalej wersji :)
     
  13. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Heh a jak gram offline i np. wrzucę płytkę z CoD'em BO lub NFS Hot Pursuit to będę mógł grać na starym dash'u ? :> Bez potrzeby aktualizowania konsoli?
     
  14. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Jeśli dasz "Połącz z XBL" to sie pojawi monit o aktualizacji. Gdy dasz NIE to cie rozlaczy. Musisz dac tak = ban
     
  15. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Łee takie zabezbieczenie to kozak, czyli nikt z przeróbką nie pogra przez liva bo dash sam zablokuje taką możliwość, na dodatek ludzie którzy będą chcieli ściągnąć nowego dasha, (nie grający online) po nowe avatary i wygląd okienek też dostaną nagrodę, dla mnie wporzo :D
     
  16. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    No ok ale mi chodzi czy do grania w nowe gry będę musiał dash'a zaktualizować? Bo kiedyś chyba pamiętam że konsola wołała o aktualkę przy wrzuceniu L4D2 - bez podłączonego neta
     
  17. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Spokojnie i na to znajdzie się niedługo sposób :)
     
  18. goku9206

    goku9206 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Ale gadacie glupoty i tak wyjdzie nowy LT+ dlatego wlasnie czekaj na oficialne wydanie dasha i bedzie nowy LT ktory wszystko rozwiaze
     
  19. pakox

    pakox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Cieszyn
    No widze że M$ ostro sie wziął za piratów.Niestety dla mnie to nie znaczy nic dobrego bo sam mam przerobioną konsole i nie wyobrażam sobie graą na oryginałach.
    Czyli blokuje to tylko LT czy również starsze wersje???? Mam nadzieje że aktualizacja nie będzie potrzebna do grania bo wtedy moge sie na jakis czas pożegnać z graniem dopóki nie wymyśli ktoś jakiegoś obejścia.
     
  20. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Niby tak. Zobaczy się za pol roku, gdy gry beda potrzebowaly aktualki.
     
  21. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Wgrałem jeszcze raz LT i działa.
    Po wgraniu tego na czysto miałem info o banie od razu, po czym wlozylem plyte z fifą i 'otworz naped' , tak x15 więc to nie problem z napędem, bo oryginalna fifa 09 działała.
    Wgrałem 1.6 NS poszło , i teraz przed chwilą ponownie LT i działa.
    Jak dla mnie to narazie tylko faza testów w wersji finalnej moze byc gorzej.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum