1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 - 2 diody

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Matiasik, Lipiec 14, 2010.

  1. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    Siemka

    Z jakiś tydzień temu grałem z kuzynem w World Cup'a , aż tu nagle konsola zaczęła buczeć i pokazały się 2 czerwone diody z nerwów wyłączyłem konsolę i ponownie włączyłem i konsola się włączyła.Dzień później włączyliśmy konsolę pograliśmy z 2 godzinki i w tym czasie konsola buczała ale nie tak mocno jak wtedy mówię "ufff chyba wszystko działa , i to był tylko wypadek".Wczoraj włączyliśmy World Cup'a , wybieramy składy i konsola zaczęła znów bardzo głośno buczeć , i pytania :

    1.Czy to może być wina napędu , że konsola tak buczy ? , bo po włożeniu płytki konsola zaczęła buczeć , chociaż bez płytki aż tak długo nie sprawdzałem czy buczy
    2.Troszkę boję się rozkręcić konsolę a czytałem , że podobno trzeba zmienić pastę termoprzewodzącą i też chyba czasami płytę główną czy coś a ja akurat mam prawdopodobnie słabą płytę główną mam wersję Premium z 2006 r bez HDMI , i czy byłoby konieczne zmieniać płytę główną ?
    3.Czy pomoże coś jak przejadę odkurzaczem przy wentylacji i czy nie wciągnę czegoś z Xboxa ? :p

    Z góry Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    konsolka sie przegrzewa i taki halas robia wentylatory. Jaka wersja konsolki? Masz gwarancje jak cos?
     
  4. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    Premium z 2006 gwarancji niestety nie mam.
     
  5. Dawek

    Dawek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brawo za wytrzymałość konsoli ;) a tak poza tym konsola sie grzeje już dużo było o tym tematów wiec nie potrzebnie narazie panikować.
     
  6. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  8. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Właśnie mam konsolkę z 2006 do reballingu.
    Mówisz że nie warto zmieniać radiatorów i dobra pasta wystarczy?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    konsola autora tematu sie przegrzewa wiec wymiana pasty jest potrzebna.

    Jak do reballingu to juz uszkodzna masz.
     
  10. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja rozumiem, że jest uszkodzona i bez reballingu się nie obejdzie.
    Interesuje mnie tylko czy po tym zabiegu jest sens bawić się w zakładanie wydajniejszych radiatorów.
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wydajniejszy radiator to tylko na gpu znajdziesz jesli nie masz tej wersji z heatpipe
     
  12. Virgilio

    Virgilio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    Najlepsza pasta termoprzewodzaca to arctic silver5 . Co do radiatorow to wg mnie nie ma po co sie bawic, bo jest bardzo malo radiatorow pasujacych do plyty glownej x'a. lepiej zainwestowac w szybsze wiatraki (jesli huk Ci nie przeszkadza) lub w duuże wolnoobrotowe wiatraki
     
  13. Matiasik

    Matiasik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brodnica
    Czyli nałożenie nowej pasty pomoże i nie muszę kołować nowego CPU do X'a ?
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie jest najlepsza. tu masz test:
    Wielki test past termoprzewodzących | Chłodzenie.net
     
  15. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Ale wydaje mi się, że jest najlepsza pod względem cena-wydajność. Kosztuje 20 zł z wysyłka.
     
  16. czarny321

    czarny321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmień pastę termo przewodzącą oraz zmień zasilanie wentylatorów na 12v bo inaczej konsola i tak zdechnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum