1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 3 RROD kod błędu 0001 i brak obrazu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Flesh, Grudzień 4, 2013.

  1. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Witam, mam problem z konsolą a mianowicie po podpięciu do TV po przez HDMI i podpięciu zasilania, gdy odpalam konsolę na TV nic się nie pokazuje cały czas czarny obraz, zero reakcji i pojawiają się 3 czerwone diody odczytałem kod błędu za pomocą przycisku do synchronizacji oraz eject na 0001. Proszę o pomoc, może znacie jakieś sposoby na rozwiązanie tego problemu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Problem z zasilaniem, sprawdź czy dobrze podłączyłeś zasilacz. Jeżeli wszystko ok to coś z zasilaczem.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    a może to być spowodowane załamaniami kabla od zasilacza?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możliwe. Aczkolwiek myślę, że kabel jest wystarczająco solidny, aby go uszkodzić takim załamaniem. Najlepiej jakbyś miał jakiś 2 zasilacz, aby sprawdzić czy to w 100% wina zasilacza.
     
  6. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    a jeśli to nie jest wina zasilacza to co może być powodem?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możliwe, że mosfety.
     
  8. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    zauważyłem że na zasilaczu cały czas świeci się pomarańczowa dioda, nawet gdy uruchamiam xboxa
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To normalne. Jeżeli wszystko okej z zasilaczem to problem najprawdopodobniej jest z konsolą.
     
  10. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Czyli raczej to problem z konsolą, a nie z zasilaczem?
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Na poczatek sprawdz inny zasilacz

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    jutro powinienem mieć inny zasilacz (oczywiście jeśli będzie pasował) a jeśli nie zasilacz to ile kosztuje taka naprawa? można to samemu jakoś naprawić?
     
  13. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Zależy co umiesz robić, ale po tym jak piszesz obawiam się że nie dasz sobie rady.

    0001 to nie stabilne 12V lub zwarcie na lini 12V-GND. Uszkodzenia mogą być różne, od zwartych ceramików, przez elektrolity lub mosfety do uszkodzonego CPU.

    Czy konsola stała dłuższy czas nie używana?
     
  14. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    A dużo taka naprawa kosztuje?


    Tak konsola dosyć długo stała, dostałem ją od znajomego.
     
  15. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Kondensatory elektrolityczne mają to do siebie, że długo nie używane mogą tracić swoją pojemność (wysycha elektrolit) co w tym wypadku będzie powodowało nie stabilne 12V. Nie jest to tak nagminne w dzisiejszych czasach ale zdarza się.

    Mozliwe też że spuchły, co po dłuższym sprzętu także się zdarza.

    Sugeruje rozkręcić konsolę i sprawdzic optycznie czy przypadkiem któres kondensatory nie są właśnie wybrzuszone. Ich wymiana może pomóc. Jak nie pomoże, poszukamy dalej.

    Oczywiście zrób to po tym jak sprawdzisz zasilacz, chyba że dzisiaj wieczorem Ci się będzie nudzić :)

    Cena naprawy w zalezności od rozległości uszkodzeń. Minimum to 80zł, maks to wymiana płyty głównej.
     
    1 osoba to lubi.
  16. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    Rozebrałem konsolę i wszystkie kondensatory są w normalnym stanie zero wybrzuszeń czy pęknięć :)
     
  17. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Sprawdź zasilacz. Jeżeli będzie ok musisz szukać gdzie jest zwarcie (masz ułatwienie, schemat do fatów jest ogólnie dostępny :) ), bankowo na linii 12V, kwestia tego który element kaszani.
     
    1 osoba to lubi.
  18. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    a mógł byś mi podrzucić taki schemat gdzie tego szukać? :)
     
  19. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
  20. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    najpierw podmień zasilacz a nie schematów już szukasz...
     
  21. Flesh

    Flesh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polska
    niestety zasilacz nie pasuje do mojej konsoli :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum