1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 4GB, problem z Battlefield 4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wiciu12345, Grudzień 27, 2013.

  1. wiciu12345

    wiciu12345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,
    Dziś kupiłem grę Battlefield 4. Zdziwiłem się kiedy mi się informacja,że wymagana jest instalacja tej gry.
    W przypadku innych gier po włożeniu płyty gra sama się uruchamia i możemy rozpocząć naszą przygodę.
    Przebolałbym całą instalację i czas stracony oczekując na jej zakończenie, gdyby nie to, że mój xbox ma
    4GB pamięci ,,Flash". W internecie znajduje się informacja dotycząca tego, że takie xboxy jak mój nie mają dysku twardego, który jest niezbędny do prawidłowego przebiegu instalacji tej gry. W internecie wyczytałem, że ta gra zajmuje kilkanaście GB na dysku twardym. Główne pytanie jest takie, czy kupno
    dysku 20GB załatwi sprawę?. Jeśli tak to czy ma ktoś taki dysk na sprzedaż, ponieważ jestem zainteresowany kupnem. Pochodzę ze Środy Wlkp, niedaleko Poznania. Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dysk 20GB, instalujesz i możesz grać.
    Jeżeli chcesz kupić to szukaj allegro / tablica / dział Giełda na forum.
     
  4. wiciu12345

    wiciu12345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mówiąc ,,dysk 20GB instalujesz i grasz" twierdzisz, że 20 GB wystarczy na zainstalowanie tej gry?
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    I jeszcze miejsca zostanie :) Tekstury ważą 2 GB.
     
  6. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    20 powinno dzialac ... tylko kup do slima a nie normalny :D
     
  7. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    Może inaczej kup do Xboxa. Ten do slima i phata niczym się nie różnią.

    Wysłane z Galaxy S+
     
  8. wiciu12345

    wiciu12345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak tylko musisz kupić obudowę dysku slim, wyjąć dysk z tej obudowy i włożyć do obudowy od slima. Potem dysk wkładasz do konsoli i instalujesz tekstury.
     
  10. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Nie potrzeba obudowy od dysku slima

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  11. wiciu12345

    wiciu12345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dlaczego mówisz o Slimie, jeżeli ja mam xbox 360, bez żadnych slimów ani żadnych innych dodatków.
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Slim to rodzaj Xboxa tak jakby.
    Tak wygląda FAT:
    [​IMG]
    A tak SLIM:
    [​IMG]
    Dysku z obudową FAT nie podłączysz do Slima i odwrotnie.

    @down
    Napisałem w poprzednim poście, że jak wyjmie dysk z tej obudowy to podłączy pod slima :)
     
  13. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Z obudową FAT nie ale bez niej i owszem

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Szymon.k

    Szymon.k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Viciu slim to nie jest zaden dodatek to wersja konsoli. Jezeli masz 4gb to na 89% masz slima, najlepiej zrob zdjecie xboxa.:)
    !Pixel_PL mowiles ze tekstury waza 2gb a on ma 4gb czyli 2.8 wolnego to czemu nie moze tego zainstalowac ?
     
  15. wiciu12345

    wiciu12345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, przed chwilą przyjrzałem się mojej konsoli i wynika na to, że jej rodzaj to ,,Slim". Nie mam zamiaru przebudowywać jej narażając się na kolejnie koszty. Czy jest jakiś dysk twardy, który będę mógł włożyć do port USB, coś w stylu pendrive?
     
  16. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    Ohhh błagam, pomagaj jak juz obeznasz temat.
    1. Xbox 4GB to 100% Slim
    2. 4GB to pamięć FLASH, A NIE DYSK

    Specjalnie dla was , "kopirajt baj mi" : [​IMG]
    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  17. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tekstury BF4 muszą być zainstalowane na dysku wewnętrznym.
    Poza tym nie przebudowujesz konsoli tylko wyjmujesz dysk z obudowy od fata i wkładasz do slima...
    PS. Zawsze możesz kupić normalny dysk do slima 120,250,320 gb ale po co ci taki duży?
     
  18. PidzamaSGaming

    PidzamaSGaming Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    573
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Worszoł
    No własnie.
    Xbox to nie PC, tutaj nie musisz rozkrecac całego urządzenia.
    Wystarczy (w przypadku slima) zdjąć małą klapkę na dole konsoli

    Wysłane z mojego MT27i za pomocą Tapatalk 2
     
  19. wiciu12345

    wiciu12345 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trochę tego nie rozumiem, mówisz, że dysk do którego dałem ci link działa tylko w xbox 360 FAT. Mogę wyciągnąć dysk z obudowy przystosowanej do xbox360 FAT i mogę go włożyć do xbox 360 slim?
     
  20. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz.
    Nie napisałem, że nie działa tylko, że w tej obudowie nie podłączysz go do slima :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum