1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 a Dysk Zewnętrzny - Pytanie !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bazking1, Wrzesień 16, 2013.

  1. bazking1

    bazking1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam!
    Mam pytanie do zaprawionych graczy i znawców Xboxowych. Mianowicie: Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość żebym mógł ściągnąć grę, podłączył mój dysk zewnętrzny do PC, przerzucił obraz iso. na ten dysk, następnie podłączyć go ponownie do konsoli i normalnie z gry korzystać bez używania płyt ? mówiąc prościej - chcę nagrać obraz .iso z kompa na dysk (zewnętrzny) od xboxa tak żebym nie musiał używać płyt. Wyczytałem gdzieś na forum ,że jest to nie możliwe, jednak post był z 2011 roku a pod nim ktoś napisał ,że niedługo będzie to możliwe. Jeśli ktoś jest mi w stanie pomóc lub wytłumaczyć jak to zrobić (jeśli w ogóle już się da) to proszę o pomoc ! z Góry dziękuję !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    musisz mieć przeróbkę rgh lub x360key
     
  4. bazking1

    bazking1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    a wymaga to otwierania konsoli (tzn. technicznego przerabiania) czy jest to wewnętrzne oprogramowanie które wystarczy zainstalować ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Otwieranie. Rgh fizyczny montaż chipa oraz zmiany pamięci konsoli. Xkey otwieranie i montaż urządzenia

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. bazking1

    bazking1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nie dobrze :/ Dziękuję za Pomoc !
     
  7. grunio

    grunio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z dysku iso nie odpali nie da sie:/ jedynie przerobka rgh... (pozatym takie info ze dyskow 500 gB i wyzszych ix nie czyta) nie lepszym rozwiązaniem bedzie normalna przeróbka, instalacja gier na dysk i jedziesz wszystko z dysku oszczedzajac laser??
     
  8. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    Musisz mieć wtedy przeróbkę rgh moim zdaniem najlepsza bo jest dużo mniej problemów a więcej rzeczy umożliwia :)
     
  9. kena

    kena Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    posiadam konsole z rgh jednak po podpięciu dysku zewnętrznego wd 500 gb konsola maksymalnie wykrywa 32 gb , a raczej pozwala tylko tyle przydzielić , w czym tkwi problem że na rgh konsola nie widzi całej pojemności dysku tylko dalej ma ograniczenia ?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    1. Masz stary kernel który nie obsługuje więcej.
    2. Do używania całej pojemności nie musisz formatować dysku pod konsola. Wystarczy ze jest fat 32 w fsd wykryje jako pamięć usb0 cała pojemność.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum