1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 a kino domowe 5.1

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Tymonxxx2, Listopad 2, 2009.

  1. Tymonxxx2

    Tymonxxx2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam chcem kupić głośniki 5.1 jakiej firmy mam wybrać i jakie żeby ośiągnąć porządany efekt no. w filmach HD i grach. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Kino przede wszystkim musi mieć wejście optyczne to jest najważniejsze i takiego szukaj
     
  4. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Jak poszukasz trochę na forum to się dowiesz
    Poszukaj kina samsung 5.1 najtaniej będzie z wyjściem opytcznym
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    @UP:

    Nie z wyjściem a wejściem optycznym ;) Jest to różnica ;)
     
  6. Tymonxxx2

    Tymonxxx2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czym się różni wejście optyczen od wejścia cyfrowego :) I jaki będzie efekt z wejściem cyfrowy a jaki z optycznym
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wejście optyczne to tzw OPTICAL IN

    Wejście cyfrowe to chyba HDMI prawda? ;)

    Przez optyczne na pewno będziesz miał 5.1, a żeby mieć przez HDMI to trzeba mieć dobry amplituner
     
  8. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    jaki przedział cenowy ??

    jeżeli nie masz za dużo kasy to lepiej kupić porządne 2.1/2.0
     
  9. Tymonxxx2

    Tymonxxx2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hmm około 300 zł to max chciałbym jak naj taniej podpowiedzcie co mam kupić :) Myślałem nad jakimiś creative lub logitech takie jak do kompa ale tam nie pisze o wejści optycznym nic :(
     
  10. GamBeaT

    GamBeaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milanówek
    za 300 zł to dobrego 5.1 raczej nie kupisz
     
  11. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    No pabloo wpadkę zaliczyłem;)
    Za 300zl to ty sobie słuchawki kupisz:D
    chcesz mieć 5.1 to minimum 800zl niestety musisz poświęcić
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dobrego to na pewno nie, ale jakiegokolwiek raczej nawet nie kupi ;)

    Ja za swój zestaw Samsung HT-Z310 zapłaciłem 400zł (wystawowy ze sklepu ale zero rysek). Dla mnie wystarcza ale nie jest to bardzo dobry sprzęt ;)

    Faktycznie polecam albo dobre słuchawki albo zestaw jakiś 2.1/2.0
     
  13. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    małe poprawki
    Popularne są dwa typy wyjść cyfrowych: optyczne i elektryczne.
    - w wyjściu optycznym sygnał przesyłany jest za pomocą impulsów świetlnych poprzez łącze światłowodowe TOS Link (Toshiba Link)
    - W drugim, sygnał cyfrowy przesyłany jest przewodem w postaci impulsów elektrycznych (S/PDIF), najbardziej popularny typ złącza to RCA czyli popularny Cinch
    Jeśli chodzi o Xa pozostaje nam tylko optyka.
    Za 300 pln zestaw 5.1 to raczej tobie nie grozi, polecam dorzucić jeszcze 200 i kupić na allegro używane stereo, dobry wzmacniacz + 2 kolumny

     
  14. Tymonxxx2

    Tymonxxx2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A jak połączyć wzmacniacz + kolumny z iksem bo jestem zielony lub głośniki. Tam jest tylko HDMI czyli już mam zajęte i w zestawie co był kabel komponent. A miejsca na glośniki lub chimch nie ma :(
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    No jak nie ma wejścia optycznego to będzie trudno.

    Ja mam tak:

    OBRAZ: HDMI

    DŹWIĘK: OPTYK przez audio adapter
     
  16. Tymonxxx2

    Tymonxxx2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    DŹWIĘK: OPTYK przez audio adapter. Możesz mi to jaśniej wytłumaczyć. Z tego co się orientuje to każdy iks ma takie same wyjścia.
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  18. Tymonxxx2

    Tymonxxx2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Aha przez to mogę podłączyć np. komputerowe 5.1 creativee lub logitecha. Przez adapter masz dzwięk a hdmi obraz.
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale wtedy nie będziesz miał 5.1.. Przez ten adapter mam optyka do kina a przez hdmi obraz do TV
     
  20. Tymonxxx2

    Tymonxxx2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A w jaki sposób mogę uzyskać 5.1 z takich zwykłych głośników czy nie da rady. Czy lepiej kupić wzmacniacz i 2 kolumny.
     
  21. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    Jedynie przez kabelek optyczny będziesz maił prawdziwe 5.1 a tak to chincze dadzą ci stereo na głośnikach 5.1
     
Wczytywanie...

Poleć forum