1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 a pc

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez radas210, Wrzesień 1, 2009.

  1. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    tak sie zastanawiam jaki sprzęt bylby potrzebny zeby dorównać mozliwosciami xboxa 360
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jakis stary....
    9800gt i dobry dwurdzeniowiec intela i xbox wysiada
     
  4. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no nie wiem ja uwazam ze 4 rdzeniowy bo xbox ma 3 rdzenie i nadodatek 128 bitowy procesor a to wydajniejszy niez 64 spujz na ps2 ma procesor 300 MHz a pc musialy miec 4 razy lepszy spszet zeby uciagnac takie same gierki
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    grafa sie liczy.... a 9800gt jest tak ze 2 x szybszy niz te xboxsowe ATI.
    pc juz dawno przescignał xboxsa....
     
  6. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    grafika liczy sie chyba najbardziej gameplay mi chodzi o wydajnosc a nie o grafike ale jak juz zuciles ten temat to crisis na konsolach jest ladnioejszy od pctowych a powiec mi jaki tszeba miec spszet zeby tak gra chodzila na ful detalach
     
  7. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Grafa się liczy? Aha...
    Mu chodziło o to jakie musiałby mieć staty komputer aby wyrównać/wygrać z xboxem a to że komputer może przebić xboxa to to jest logiczne, gdyż samemu możesz iść do sklepu i kupić najlepsze części i zamontować w PC, a z Xem tak nie zrobisz
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. "grafa sie liczy" to bylo odnośnie wypowiedzi o mocy xboxsowego procka
    w xbosie proc za duzo nie ma do grafiki (w przeciwieństwie do PS3)
    2. full detale na pececie to jest 1920x1080, wszytsko na maxa i 16xAA i z 60FPS co jest nieosiągalne na xboxsie
    3. zeby pograc w podobnej rozdziałce jak na xbosie z podobnymi detalami potrzeba nawet słabszego kompa niz ten ktory zapodałem (jakis 8600gt by wystarczyl)
    4. konsolowy crisis nie jest ladniejszy od pecetowego....
     
  9. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  11. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak bys nie wiedzial to produsenci RE5 zapowiedzieli na E3 ze na pctowych wersjach tej gry bedzie lepsza grafika i tu nic dziwnego skoro mieli tyle czasu
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    silnik jest ten sam.... po prostu lata w full hd, w pełnym antyaliasingu i na pewno wiecej niz 30 fps.
    pc ma wieksze mozliwosci i nie ma co nad tym dyskutowac....
     
  13. mesmi8

    mesmi8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żeby dorównać wydajnością,PC-et potrzebuje na pokładzie tylko 8800GT i byle jaki dwurdzeniowy procesor. Co do nowego CryEngine to sami twórcy potwierdzili że na PC będzie on o wiele bardziej efektowny. PC już dawno "przeskoczył" konsole nowej generacji,to jest oczywiste. Nie zmienia to jednak faktu że grafika na x-pudle jest nadal zaje****. ;)
     
  14. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to sprubuj na tym otpalic na full detalach gta4
     
  15. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Idz schowaj się 16xaa na tym sprzęcie co podałeś w crysisa nie pociągniesz nawet 4xaa.
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ale ja nie pisałem ze na tym sprzedzie pojdzie full detal.
    ale na juz takim configu bedzie lepsza jakos niz na xbosie... sad but true...
     
  17. tomx

    tomx Guest

    PC dorównujący parametrami konsoli (xbox 360) to wydatek rzędu 1200. Komputer z najdroższymi podzespołami miażdży x'a wydajnością. Ale na konsoli gra się fajnie. ;)
    Mnie bardziej ciekawi jakie są rzeczywiste możliwości PS3 bo tak właściwie nie wiadomo co to potrafi i jaki PC temu odpowiada.
     
  18. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wydajnoscia moze tak ale nie widze ruznicy grafiki jezeli gra wychodzi w tym samym czasie na obie platformy a konsole mozna kupic za 700 zl arkade a komputer za 3000 zeby mial takie mozliwosci co konsola wienc zwycieza konsola
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie twierdze ze konsola nie lepsza (sam ja przeciez posiadam)
    stwierdzam tylko fakty ktore sa spowodowane twoim pytaniem
     
  20. tkh

    tkh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko dlaczego producenci nie wykorzystują tej mocy kompow w grach...

    Kilka tytulow jest w ktore chce cie grac na kompie a inne.. potrzebne sa KOSMICZNE wymagania a gra blada jest...

    a na xboxa ... ^
     
  21. Tomassini

    Tomassini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Warszawa
    poczytaj o optymalizacji :) łatwiej jest zoptymalizowaćgre na dany sprzęt, a w kompie każdy ma co innego.
     
Wczytywanie...

Poleć forum