1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 a router Ceberus P6341

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez majkeliusz, Marzec 15, 2011.

  1. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Witam.
    Posiadam swojego xboxa już od 3 lat. Gwarancja dawno temu wygasła.
    Wczoraj postanowiłem ,że podłączem sobie xboxa do mojego monitora lcd i do internetu.
    Połączenie z monitorem jest zrobione ale z internetem już nie.
    W starym domu xbox działał z netem ,a tutaj nic.
    Korzystam z kabla. Próbowałem 2 różne rodzaje kabla i nic.
    Nie mam zamiaru kupować tego wi fi do xboxa.
    Ludzie piszą ,że z moim ruterem (i moim Ojcem geniuszem ,który kupił największy syf) nie działa.
    Konsolę mam z dashbordem NXE ( nie tym białym tylko tym starszym).

    Proszę o pilną pomoc
    Majkeliusz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Powinieneś miec kabel zwykly tzn 1:1, napisz dokladnie co jest nie tak, nie przydziela ci ip czy jak ?
    Komputer ma od razu neta czy tez musiales cos ustawiac ?
    Pamietaj ze po podlaczeniu konsoli do neta zaktualizuje ci sie dash
     
  4. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Do komputera wpinam normalnie i działa od razu.
    Tylko w moim nowy domu jest tak ,że mam internet przez 2 kable (tzn. że z rutera na poddaszu kabel idzie na dół do takiego pojemnika i tam wpinam kabel i do kompa).
    Czy to może być winną tego ?
    Proszę o pomoc

    P.S Pozdro ,że mieszkasz w Katowicach :)

    EDIT: Jak daje testuj pojawiają się te kropki i tak sek po tym pisze ,że nie działa.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A ten "Pojemnik" to co to jest, switch ?
    Od kogo masz neta ?

    P.S. A no sie mieszka w Katowicach :)
    P.S. 2 Tez mieszkasz w Katowicach ?
     
  6. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Ten pojemnik to taka dziura w scianie do której wkłądam kabel to takie gniazdko.

    P.S Ja mieszkam dokładnie w Gliwicach ,ale :)
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to zwykle gniazdo sieciowe, a pytam skad masz neta bo jak z sieci osiedlowej to ustawienia DHCP moze przydzielac uslugodawca neta, a nie twoj router choc watpie
    Ty ustawiałeś router pod nowego neta czy jak ?
     
  8. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Mój internet to Neostrada 6mb. Router ustawiał mój ojciec i go się pytałem. Wpisywaliśmy te ip itd.
    A może to być winna spalonej karty sieciowej ? (anie nigdy nie grałem podczas burzy).
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Karta nie musi sie spalic podczas burzy ale jak masz neo to male prawdopodobieństwo zeby spalila ci sie sieciowka głownie sie pali gdy kabel sieciowy idzie bezposrednio z dworu bo gdy woda sie dostanie do kabla to lubi isc po wew. stronie izolacji prościutko do seciowki

    Jakie IP ustawialiscie ?
    Cos mi sie widzi ze przekombinowaliście z ustawieniami DHCP, fabrycznie router ma wlaczony serwer DHCP i sam przydziela IP do podlaczonego urzadzenia
     
  10. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Podaliśmy ip z cmd/ipconfig : 192.168.1.100
    Przy czym dawaliśmy raz automatycznie ,a drugim razem ręcznie.
    Nie bawiliśmy się w DHCP
     
  11. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    możecie włączyć HDCP --to ip na konsoli ustali z automatu sie same
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To ip komu daliscie, konsoli ?
    polecenie ipconfig na kazdym kompie ma inny adres ip co jest oczywiste
    Tak bawiliscie sie w DHCP bo wlasnie wpisanie recznie adresow wylacza pobieranie DHCP na danym urzadzeniu
    ustaw w konsoli automatyczne pobieranie adresu jak to nic nie da to wpisz takie dane w konsoli:

    ip konsoli 192.168.1.110
    maska podsieci 255.255.255.0
    bramka domyslna: 192.168.1.100 (tu zgaduje ze to jest adres routera)
    dns: taki sam jak bramka domyslna czyli adres routera
     
  13. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Mam to włączone DHCP SERWER

    Edit:

    Wpisywaliśmy te dane i nic. Nawet na automatyczne ,a w DHCP nic nie robiliśmy.
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wpisz polecenie ipconfig /all w wierszu polecen i pokaz mi screena ustawien karty sieciowej
    Jak podlaczysz jakis inny komputer, telefon cokolwiek ma ono neta ?
     
  15. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nic ci sie nie spieprzyło masz zmaksymalizowane okienko, a okienko wiersza polecen nie zwiekszy ci sie na caly ekran przy maksymalizacji
    Jak mozesz wyslij mi ten screen na maila bo na image po prostu nie widac szczegolow, maila wyslalem ci na PW

    No to bramke masz 192.168.1.100, ip twojego kompa to 192.168.1.108
    DHCP masz wlaczone wiec konsola powinna bez problemu pobrac ustawienia
    Nie wiem jak wygladaja ustawienia w starej konsoli ale mozliwe ze cos moze jej nie pasowac wiec proponuje pobrac najnowszego dasha ze strony xboxa i wgrac go na pendrive i zaktualizować konsole offline i po tym zobaczymy jak sie potoczy sprawa z netem
     
  17. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
  18. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Zrobiłem te up (ale menu nie ma tego jasnego motywu).
    Znowu to samo.

    Może mam skoczyć po oryginalny kabel do x ?
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    I nie bedzie mialo bo juz go w nowym nie ma, domyslnie jest xbox, noc i jakis jeszcze z tego co pamiętam
    Jaki oryginalny kabel ?
    Wejdz w ustawienia systemowe, ustawienia sieci i zobacz czy pobralo ci ustawienia dhcp
     
  20. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Nic mi się nie pobrało .
    W skonfiguruj nadal jest automatyczne i nic.
     
  21. majkeliusz

    majkeliusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Nic mi się nie pobrało.
    W skonfiguruj mam ustawione automatycznie.

    Oryginalny to ten ,który był razem z z
     
Wczytywanie...

Poleć forum