1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 , a stary telewizor.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez silsar, Maj 29, 2010.

  1. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak wiec nie dlugo bede miec x360 i mam pytanie co do gry na starym tv ( mam daewoo 21' ). Tak wiec:

    1.Czy gra na takim tv bedzie wogole mozliwa?Tv ma 60 hz wiec powinno smigac, lecz nie wiem jak z wyswietlaniem obrazu.

    2.Czy to prawda ze gra na takim tv powoduje zmniejszenie obrazu do takiego stopnia ze beda uciete dialogi z gier lub niektore momenty(miejsca na mapie, radary w grach czy cos w tym stylu)?

    3.Czy obraz bedzie w miare ostry , tak aby to pozwolilo na normalna gre .Czytalem ze moze byc rozmazany i nie widac dialogow itp ?

    4.Czy w x360 jest mozliwosc zmiany wyswietlania obrazu (rozdzielczosc) tak aby dopasowac do tv?

    Prosze o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    1.tak normalnie można grać
    2.to nie prawda
    3.obraz powinnien być ok w zależności od jakości kabla ,dialogi będą małe
    4.dla zwykłego TV rodzielczość jest jedna (bo TV tylko jedną obsługuje) możesz zmienić ustawienia
    na normal lub panorama aby rozciągnąć obraz i 50/60Hz
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. Będzie działać
    2. Nie
    3. Będzie słabej jakości, obraz będzie rozmazany
    4. Nie zmienisz rozdzielczości na tv kineskopowym, jedynie w lcd.
     
  5. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. Będzie możliwa. sam zmuszony sytuacją (Zapomniałem z domu kabla VGA do monitora) gram na crt 21"
    2. Nic nie będzie ucięte.
    3.Jezeli chodzi o większe odległości to napisów nie przeczytasz. Może być też tak , ze jeżeli będą małą czcionką wyświetlane to nawet z bliska nie zobaczysz. Ale za zwyczaj da się grać.
    4.Jeśli chodzi o TV CRT to Xbox sam dopasuje rozdziałkę.

    @edit: Wszyscy w tym samym czasie:D
     
  6. Gleba

    Gleba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak ja gram w Red Dead Redemption na podobnym telewizorze to ucina mi pasek wytrzymałości konia.A dialogi mogą być niewidoczne ale to zależy z jakiej odległości patrzysz.
     
  7. PLAYSTATION3fan

    PLAYSTATION3fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Niekoniecznie, czasem czcionka jest tak mala, ze ciezko ja odczytac gladzac nosem po ekranie. To juz zalezy od gry.
     
  8. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @Gleba

    W twoim przypadku może być tak że telewizor nie pozwala lub nie potrafi odczytać/odzwierciedlić skalowania obrazu przez X'a. Kwestia TV więc można powiedzieć, że kwestia rozstrzygnie się po podłączeniu konsoli do tv.
     
  9. zeetu

    zeetu Banned

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jeżeli bedziesz grac na kablu rgb bedzie dużo lepsza jakośc ja gram na kablu rgb i wszystko mam czytelne :)
     
  10. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja tez mysle ze dokupie jednak kabel rgb.
    I jak zwykle pytania:

    1.Na allegro sa kable w cenie od 10-50 zl jaki kabel moge kupic aby byl dobry?

    2.Czy kabel rgb jest lepszy od tego co dodaja w zestawie?
     
  11. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    1. Lepiej brać droższy niż tańszy

    2. Tak jest lepszy bo ma pełne wsparcie RGB
     
  12. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Tak (kiedyś miałem x360 pod takim teram mam pod FullHD)
    2. Nie
    3. Zależy od odległości.
    4. Możesz zmienić tylko 50hz na 60hz

    Grałem na takim w Skate 2 i napisy było widać tylko z bliska. Ale da się grać.
     
  13. blol

    blol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odkopię zakończoną dyskusję, ale dzisiaj właśnie próbowałem podłączyć xboksa do starego lcd daewoo (wejście SCART/EURO i rgb), no i nie miałem obrazu na żadnym z 'kanałów' AV. Zakładam, że źle podłączyłem przewody, więc proszę o ewentualne instrukcje. Nie działały takie układy:
    1) 3 wyjścia do RGB od xboksa do odpowiednich RGB w telewizorze, reszta (trzy component) wolna
    2) 3 RGB w odpowiednie wejścia na przejściówce do EURO, a potem w EURO; to właściwie to samo rozwiązanie, ale potem kombinowałem, czy gdzieś nie trzeba wpiąć którego z tych componentów; sam już nie wiem.

    Dodam, że na innym telewizorze (stary CRT) nie działało podłączenie RGB przez dołączoną przejściówkę EURO (TV nie ma w ogóle wyjść RGB, tylko SCART/EURO).
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Na kablu przelacz z HDTV na TV.
     
  15. blol

    blol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widziałem to już wcześniej w instrukcji, ale zdaje się, że na wtyczce podłączanej do xboksa nie ma tego przełącznika. Sprawdzę jeszcze rano.
     
Wczytywanie...

Poleć forum