1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360, a stary TV :/

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Mastay, Grudzień 13, 2010.

  1. Mastay

    Mastay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Otóż noszę się z zamiarem nabycia xbox'a 360, jednak mam pewien problem - mój telewizor pamięta jeszcze czasy PRLu ^^ Jest starszy ode mnie i nie wiem, czy będę w stanie podpiąć pod niego xbox'a. Zdaje sobie sprawe, że będzie gorsza rozdzielczość, ale to i tak lepsze od mojego starego kompa :p W związku z tym zamieszczam zdjęcie wejść jakie znalazłem przy TV: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7064d0d607a026cf.html powiedzcie mi, czy dam radę podpiąć xbox'a pod ten TV? Z góry thx :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Jak to są wszystkie wejścia to możesz mieć problem
    Potrzebujesz co najmniej takiego wejścia euro:

    [​IMG]
     
  4. adrcyg

    adrcyg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Z tego co widać masz wejście wideo, ale tylko jedno audio. Obraz być może byłby wyświetlany ale do dźwięku potrzebowałbyś przejściówki z stereo na mono, lub też innego urządzenia audio (wieża, amplituner, itp.) :D
     
  5. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    mozesz podlaczyc poprostu czinczami, ktore sa w zestawie xklocka
     
  6. saperxd

    saperxd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Zdjęcie jest mało wyraźne ale mysle że taki kabel powinien załatwic sprawę
    [​IMG]

    Masz monitora do kompa ?
    Będzie lepszy obraz niż z tego starego telewizora ;P
     
  7. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Ciekawe czy telewizor obsłuży 50Hz czy też ma mniejszą częstotliwość
     
  8. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    najlepiej pozycz od kogos x i sprawdz jak to bedzie wygladac
     
  9. Mastay

    Mastay Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    o, to jest jakieś wyjście, że dźwięk bym podpiął pod wieżę i może by ruszyło :) albo tak jak mówicie z tym monitorem :) dzieki za pomoc :)
     
  10. Kipomek

    Kipomek Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    O tam OOOO ->
    zolty jest od obrazu, czyli obraz bedziesz mial :p a bialy i czerwony od dzwieku-poszukaj, powinienes znalesc, ale nie zapewniam ;d ew. tak jak wyzej, mozesz podpiac pod wieze,dvd czy cos co ma wejscie na czincze bialy i czerwony(dzwiek):)
     
  11. coolmaciej

    coolmaciej Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Będzie działać pod żółty podpinasz obraz a pod biały jeden od dźwięku. Kiedyś miałem taki telewizor stary i nieśmiertelny panasonic działa do dziś ale pozbyłem się jego z pokoju bo kupiłem LCD.
     
  12. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    A to są takie TV co mają mniej niż 50 Hz? :) Chyba nie, a raczej napewno :D

    Co do tematu to oczywiście że zadziała tylko dźwięk będzie mono z tego TV. Coolmaciej ma racje. Kupuj konsole, podłączaj i ciesz się rozrywką :)
     
  13. Saragas

    Saragas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Oczywiście, że będzie działa, pod żółty podłączas obraz i jeden kabel od dzwięku do drugiego
     
  14. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Będzie działał ale wydaje mi się że lepiej by wyglądało to na monitorze obojętnie jakim ( najlpeiej lcd ) kupujesz kabel VGA i masz chicze do dziwięku osobno podłanczasz dzwięk do np. wieży a obraz przez kabel VGA ( 15 pinowe wejście niebieskie tzw. D-Sub ) i ciszysz się napewno większą rozdizelczością niż na tym tv
     
Wczytywanie...

Poleć forum