1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 a TV 50hz.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bartek7220, Grudzień 30, 2008.

  1. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Mam telewizor Elemis 50hz i jestem ciekawy, jeśli podepnę pod niego konsole to czy będzie konsola działać tak jak powinna oraz czy będę mógł uruchomić takie gry jak GTA IV, Gears of War 2.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Działać będzie, ale będziesz miał marną jakość obrazu.
     
  4. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Ale chyba aż tak źle nie będzie?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zle nie bedzie ale duzo gier (jesli nie wiekszosc) działa w trybie 60hz i tutaj moga zaczac sie schody. albo obraz bedzie drzał i bedzie rozmyty albo jeszcze gorzej. propobuje zaopatrzyc sie w najprostszy monitor 22 cale za okolo 600 zł.
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Większość TV CRT nie ma problemów z 60Hz, ale jak twój ma z tym problemy to będzie lipa. Większość gier wymaga 60Hz żeby w ogóle się włączyć :)
     
  7. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Model mojego telewizora to Elemis 5511T.
     
  8. kmiler99999

    kmiler99999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja tez mam telewizor 50hz i jakość nie jest taka zła, w GTA4 można grać w trybie 50hz ale np. w PES6 nie
     
  9. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Czyli bez obaw pogram na tym TV?
     
  10. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    no w niektore gry ta a w niektore nie bo moze byc problem bo potrzeba 60 hz zeby odpalic gre w ogole
     
  11. cage900

    cage900 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak rozpoznac ile Hz ma tv? :)
     
  12. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Poszukaj z tyłu na TV lub w papierach.

    Jest możliwą taka sytuacja, że w konsoli ustawi się 60hz i będzie ona podpięta do TV 50hz, to wtedy będą wszystkie gry działać?
     
  13. smiti

    smiti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chorzów
    Zobaczyć specyfikacje techniczną na necie lub poczytać instrukcję obsługi ? A jakby inaczej -.-.
    Nie, gry wymagające 60hz nie zadziałają na tv 50hz, gdyby działały to nie wymagały by 60hz :) .
     
  14. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Która gra wymaga 60hz, a na 50hz nie będzie działała? Proszę o podanie linka do demo to sprawdzę czy pójdzie na moim złomie(TV).
    Czy ktoś orientuje się ja kto jest Gears of War 2 na 50hz TV, ponieważ dla tej gry właśnie kupiłem Xbox, a nie PS3.
     
  15. kmiler99999

    kmiler99999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gry które wymagają 60hz powinny ci działać na 50hz, mi działają tylko u góry ekranu pojawiają się trzy paski, ale w grze to nie przeszkadza.
     
  16. dave123

    dave123 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam tv obslugujacy 50Hz...gierki ktore wymagaja 60hz chodza mi bez problemu...wyskakuje tylko komunikat ze wymagana jest zmiana Hz'ow i tyle..w tym chodzi o to ze moze ekran migac przy grach albo gra troche "wyjedzie" poza ekran itp
    a tv mam panasonica z hm 97r:]

    edit: @bartek7220 gearsy2 Ci pojda, mi chodza pozdro
     
  17. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Wielkie dzięki w piątek napisze czy gry chodzą, bo dopiero wtedy dostane konsole.
     
  18. bartek7220

    bartek7220 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WKZ
    Wszystko działa jak należy i grafika jest nawet ładna.
    Mam ustawione PAL 60hz.
     
  19. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    ja mam tv 50 hz ale jak mialem problem z uruchomieniem gier to w ustawieniach konsoli zmienilem odswierzanie na 60 hz i wszystko chula: Bioshock,GoW,GTA4,Forza i wiele innych.
     
  20. artur921

    artur921 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam tez podobny problem. Na moim LCD 32" (bez HD), z tyłu na obudowie jest napisane 50/60Hz. Czy to znaczy że nie bedę miał problemow z grami wymagającymi 60HZ??
     
  21. zbakanytkacz

    zbakanytkacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Grudziądz
    niektóre gry nie działają na 50 hz np. sega sonic tennis
     
Wczytywanie...

Poleć forum