1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 a WiFi

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez ziombelek, Kwiecień 22, 2011.

  1. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    siema, dostałem dzisiaj wifi od listonosza. ale niema czegos takiego jak zycie bez problemow, mam problem mianowicie od rutera dzieli mnie i xboxa jakieś 2,7 metra. a zasięgu jest tylko 3 kreski z 4. a przecież to nie dużo. w czasie gry przez piec minut gra sie dobrze, a potem zasięg spada do 1 kreski (pokazuje mi to w CoD: MW2) i są lagi. dzieje sie to we wszystkich grach jakie mam. ruter to D-Link DIR 300 a WiFi to * http://allegro.pl/xbox-360-wireless-networking-adapter-gwarancja-i1566022866.html
    ludzie pomocy bo ja chce sobie pograć bo mam xbox live gold na miesiac a nie moge !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Siemik

    Siemik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może nie uwierzysz ale dzisiaj kupiłem sobie taki sam "modem" . Podejrzane u twojego sprzedawcy jest to że kupiłeś go za 140 zł a taki sam nowy kosztuje w saturnie 300 zł , ja taki sam kupiłem za 130 zł , używany . Mój trzymam 50 cm od rutera i jest wszystko ok mimo , specjalnie dla ciebie przeniosłem xboxa do innego pokoju , który jest jakieś 4,5 m dalej . Lecz niestety dla ciebie bo dla mnie dobrze :) ale działa tak samo , wszystko ok nic nie laguje .
    Może to być winna twojego internetu , konsola wymaga trochę lepszego internetu niż sam komputer , może też jeśli masz wolny internet i siedzi na nim 5 osób to tak bywa .
    A co do podejrzanego sprzedawcy , podejrzane jest to że nie zrobił zdjęcia towaru tylko skopiował z google , podejrzana jest też cena no i lokalizacja czyli "cały kraj ". Mimo tego ma +4000 pozytywów . Myślę że jeśli napiszesz mu swój problem to powinien ci wymienić , ale przed tym spróbuj sobie zagrać jak będziesz tylko ty korzystał z internetu .
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Te kreski nie oznaczaja zasiegu, a pingi masz wysokie dlatego ci przerywa, od kogo masz neta ?
     
  5. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
    ewentualnie daj Router bliżej xboxa lub na odwrót ;p
     
  6. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    internet mam od multimedi . jest to 2 osobowa siec . pes 2010 laguje od razu, cod po ok. 5 minutach a gta 4 w ogole! prosze o pomoc! ps.pisze przez telefon...
     
  7. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    jak mozna pingi zmniejszyc? jesli jest to post pod postem to sorry, bo na tym gownie nie widac edytuj ;(
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakie masz pingi pokazane podczas gry w cod ?
    Kolo tych kresek powinno byc w milisekundach
    Zobacz tez na kompie wpisując w menu start cmd i w okienku wiersza poleceń ktore sie pojawi wpisz
    Kod:
     ping www.yahoo.com
    i napisz jaki masz najniższy ping i jaki masz ttl
     
  9. Siemik

    Siemik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może wydać się to głupie ale modem posiada antenkę , podniosłeś ją ?
     
  10. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    1. Koło trzech zapalonych kresek, niema nic w milisekundach. Jest jakiś inny sposób jak to sprawdzić ?
    2. Na dole jest screen z pingiem i ttl'em
    http://img6.imageshack.us/i/30425822.png/
    3. Dziwne bo tylko w tych dwóch grach (PES 2010 i CoD:MW2) tak się dzieje, a GTA IV działa normalnie na Multiplayer.

    @@Siemik

    Antenka jest podniesiona do góry.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Masz ogromne pingi to ponad 1 sekunda przesunięcia, a to duzo powinienes miec jak najmniej ale do komfortowego grania to ponizej 60ms, TTL prawidlowy

    Wpisz jeszcze polecenie
    Kod:
     tracert www.yahoo.com
    i
    Kod:
    tracert www.onet.pl
    i wstaw screeny z tego
     
  12. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No niestety operator nie ma najlepszych pingow, na czas testow zmien DNS na google tzn pierwszy dns 8.8.8.8 drugi dns 8.8.4.4 i restart routera moze to pomoze na pingi w co watpie w miedzy czasie dzwon do operatora i moze cos na to zaradzi w co watpie bo jak to prywatny operator to duzego pola do popisu nie maja
     
  14. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    zmienić DNSy i zrobić test znowu z pingowaniem i tracertowaniem?

    PS. od 1 maja bedzie internet zwiększony do 1 mb, także może sytuacja sie poprawi.
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak zmien DNS i zrob ten test tracert i ewentualnie pograj i zobacz czy jest roznica
    Masz neta ponizej 1mbit ?
    Nie wiem jak to mozliwe jak juz od dawna unia zakazala udostepniania tak wolnego neta
    Predkosc lacza moze choc z reguly nie zmniejszy pingow bo moze byc szybkie lacze a pingi miec wysokie
     
  16. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    Tak, mam internet poniżej 1MB dokładnie 512 na 2 kompy (gdy jest odpalony Xbox to mój jest wyłączony).
    Już robie te rzeczy, gdy zrobie dam edytuj.

    @@edit - Linki do screenów z testami.

    1.Screen - tracert www.onet.pl
    http://img228.imageshack.us/i/26348723.png/

    2.Screen - ping www.yahoo.com
    http://img834.imageshack.us/i/38281353.png/

    3.Screen - ping www.onet.pl
    http://img695.imageshack.us/i/frigz.png/

    4. Screen - tracert www.yahoo.com
    http://img40.imageshack.us/i/forh.png/

    I jak, zmieniło się coś ? Jakieś poprawy, gorzej czy bez zmian ?

    PS. Test jest robiony gdy tylko mój komputer jest odpalony i nikogo więcej.
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No niestety to wina neta od uslugodawcy, jak masz dawanego neta dzielisz go z kims czy jak ?
     
  18. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    To jest tak, że mam net i router co dzieli go na mnie i na mojego brata.

    Czyli nie będę mógł cieszyć się grami na Xbox Live! Gold.. Ale nadal mnie jedno zastanawia.. Dlaczego GTA IV działa normalnie?
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    GTA to nie gra FPS, COD to gra akcji musisz miec szybka reakcje lacza bo inny widza cie skaczącego po grze
     
  20. ziombelek

    ziombelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Hajnówka
    No nic, dzieki za wszystko Brudsien. Temat można zamknąć.
     
Wczytywanie...

Poleć forum