1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 + Amplituner = HDMI + Wyjście cyfrowe

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez armaden, Luty 23, 2011.

  1. armaden

    armaden Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Mój sprzęt to: Amplituner ONKYO HT-R518 i telewizor SONY KDL-52X2000. Mam problem z podłączeniem tego sprzętu do xboxa 360, tak aby otrzymać dźwięk DD 5.1. Gdy podłącze kabel HDMI do amplitunera i z amplitunera do telewizora, głos będzie tylko w telewizorze. Telewizor ma cyfrowe wyjście audio (optyczne) jednak gdy je podłącze do amplitunera, dalej nie mam głosu. Kupiłem więc kabel do xboxa, który ma parę końcówek: tą taką standardową podłużną i do wyboru (jest przełącznik) 3x chinch, kabel ma też wyjście audio cyfrowe (optyczne). Jednak jest problem, gdy podłącze ten kabel i kabel HDMI wszystko działa dobrze, prócz filmów. I to też nie wszystkich, te z pendrive dizłają dobrze, jednak te z płyt dvd nie odtwarzają się. Wyskakuje jakiś problem z zabezpieczeniem łącza HD (coś w tym stylu). (Gdy mam podłączony tylko kabel HDMI nie ma tego problemu, ale dźwięku tez nie ma) Czy dzięki temu Audio Adapter Dolby Digital 5.1 Xbox 360 | XBOX 360 | Akcesoria | Sklep R2pol - gry, konsole, ps2, ps3, x360, psp, gba, n64, psx, gry komputerowe, Wrocław wszystko zacznie działać? Może jeszcze inaczej da się rozwiązać moj problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja miałem podłączone HDMI do TV (obraz) + ten adapter i optyk do amplitunera (dźwięk) i miałem DD 5.1
     
  4. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    nie podłączaj kabla HDMI z X'a do ampa. najprościej to tak: X->TV przez HDMI. TV->Ampli przez toslink (optyczny) i musi działac.
     
Wczytywanie...

Poleć forum