1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Arcade 20G, Dziwny jakość obrazu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dude8q, Marzec 9, 2011.

  1. dude8q

    dude8q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Zakupiłem Arcade z dyskiem 20G i jak dysk jest czysty wyświetla mi tylko 13G Dlaczego?
    W ogóle grając na starym telewizorze pod Chincha czerwony kolor mi się rozlewa można coś z tym zrobić?


    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Ponieważ nie będziesz miał pełnej pojemności około 6gb danych idzie na co innego i nie możesz z nich korzystać.
    Być może to wina telewizora jak dostałeś przejściówkę w zestawie to podłącz przez nią może coś da.
     
  4. dude8q

    dude8q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm.. trochę irytuję mnie ten obraz. Przy wszystkich grach tak jest że się kolory dzielą i no nie da się grać..... Oczy bolą od razu... Może tutaj chodzi odśnieżanie?
     
  5. berials

    berials Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odśnieżyć to można kolego chodnik, chodzi o odświeżanie obrazu.

    I powody tego mogą być dwa: zbyt stary telewizor lub wątpliwej jakości kabel.
     
  6. dude8q

    dude8q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżanie chciałem napisać ;).

    Hmmmm... Kabel Microsoftu mam. Telewizor jest naprawdę stary bo jest to Elemis jeszcze. Może sprawdzę na innym telewizorze i wtedy się odezwę jeszcze raz. Ale czy da się coś z tym zrobić? Czy jedynym wyjściem jest wymiana telewizora.

    Najbardziej kolor czerwony widać że się odbija. Ostrość muszę zmniejszać i wtedy jest jako tako....
     
  7. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Moim zdaniem powinieneś zmienić TV, na takim starym rupieciu to możesz sobie "Czterech Pancernych" oglądać - pasuje. :D
     
  8. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Tylko i wyłącznie telewizor. mam porównanie z doświadczenia. Zresztą na takim tel jest bardzo słaba ostrość;/
     
  9. dude8q

    dude8q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Telewizor i tak miałem w planach wymienić ale niestety nie na czas dzisiejszy bo muszę na co innego zarobione pieniądze odłożyć. Sprawdzę na innym telewizorze czy będzie dobrze.
    Ale ogólnie grać się nie da... Grałem przed chwilą i po prostu tak się odbijają kolory, jakby takie rozmycie to jest. Najbardziej rzuca się kolor czerwony i jego pochodne :).

    Ale Kabel Microsoft jest dobry prawda, nie ma potrzeby go wymieniać?
     
  10. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Nie ma potrzeby wymieniać kabla ale dodam jak zmienisz telewizor to kup kabel hdmi za parę groszy, teraz są bardzo tanie i jakość będzie powalająca porównując do obecnej. A na razie ciesz się z gier na tym tel. Miłej zabawy
     
  11. dude8q

    dude8q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie da się grać na tym telewizorze bo kolory odbijają...
    Myślę teraz o tym by podłączyć Xboxa pod monitor CRT.

    http://static.www.odcdn.com/pictures/us/od/sk/lg/778176_sk_lg.jpg

    Tylko że mam na stałe wejście VGA w nim i bym musiał przejściówkę kupić jak w tym filmiku na dole

    YouTube - Xbox 360 Vga cable + CRT monitor? (lol i kept saying CTR)

    Tylko pytanie do was czy to jest sens, podłączać pod monitor i czy nie będzie mi tych kolorów odbijać? Bo może tutaj właśnie chodzi o te odświeżanie?

    Mój monitor ma 85HZ max, a konsola wymaga 60HZ.

    Nie wiem. Doradźcie coś... Kupić telewizora nie kupię, kupić monitora nie kupię. Muszę z tego co mam coś zrobić. Tylko też żeby była pewność że to pomoże.
     
  12. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Na monitorze też jakość marna. A i dźwięku nie będzie. Ja bym przy tel został
    A i nie jestem pewny ale spokojnie można dokupić kabel zamiast przejściówki
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeśli podłączasz przez chinche to w telewizorze masz możliwość regulacji nasycenia kolorów,Spróbuj dobrać,bo być może masz zbyt duże nasycenie barw.
     
  14. dude8q

    dude8q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ciężko mi opisać jak to wygląda. Przykładowo jak mam B w menu głównym, to prawie nie widać białej literki B, bo kolor czerwony się rozlewa, a obok tego całego przycisku się odbija trochę cały obwód tego przycisku.... Co innego z literką A, w tym przypadku nie widać aż takiego rozlania barw. Ale na czerwony to naprawdę najbardziej reaguję telewizor, czy konsola, już sam nie mam pojęcia. To wyobraźcie sobie przy graniu jak to wyglądać musi, jak np w Fable 2 mam pasek zdrowia czerwony, a widzę praktycznie dwa i nie wiem ile życia mam, wszystko jest takie niedokładnie rozlane. Po prostu jestem teraz zawiedziony i zdruzgotany... Bo wiedziałem że to pieknie nie będzie wyglądało na TV CRT ale miałem nadzieję że przynajmniej nie będzie takie czegoś. Ogólnie bawiłem się w ustawieniach jak mówiłem wczoraj i ustawiłem z ciekawości na PAL - 50HZ i ogólnie było o 50% lepiej, czerwony o wiele mniej się rozlewał i nie aż tak mocno i widocznie. Regulowałem nasycenie barw, ale bym musiał mieć szary obraz żeby tak mocno nie odbijało, ale tak czy siak odbicie by było.... Po prostu makabra...;| Kupiłem konsole która będzie teraz ciągle leżała....

    Mówicie że z Monitorem będzie gorsza jakość niż na telewizorze? Ale w jaki sposób będzie się ona ukazywać?
     
  15. piotrek95pl

    piotrek95pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2011
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    o stary ,chyba musisz zmienic TV najlepiej z HDMI i wtedy masz obraz jak brzytwa
     
  16. dude8q

    dude8q Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przenoszę temat, napiszę wszystko w jednym poście.
     
Wczytywanie...

Poleć forum