1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 arcade czy inny

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Maro9713, Maj 23, 2014.

  1. Maro9713

    Maro9713 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jestem posiadaczem konsoli xbox 360 arcade. Zastanawiam się nad dokupieniem do niej dysku. Warto, czy może zmienić ja np. na slim, albo w ogóle poczekać i kupić one. Proszę o opinie i porady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hardkooro

    Hardkooro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Zabrze
    Siemka, ja na twoim miejscu sprzedałbym tego, dołożył i kupił slima.. Czytałem, że wersje arcade mają problemy z nowszymi grami, np gta v. Jestem posiadaczem slima 250 gb i szczerze polecam. Jeżeli jednak możesz zaczekać na xboxa one to też jakieś wyjście, ja planuję kupić go po premierze w polsce :) Jeżeli stać Cię na to, aby kupić teraz xa slim a poźniej one'a to kup slimkę :) najwyżej później też go opchniesz bez problemu a na ten okres bez next gena wystarczy :) To już Twoj wybór :)
    Pozdrawiam

    Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
     
  4. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Zależy jaką wersje konsoli posiadasz jeśli jasper to dokup dysk i po problemie, jeśli starszą to nie opłaca sie inwestować bo padają. Na każdej konsoli gra działa tak samo grałem w gta 5 na slimie i jasperku nie ma różnicy. Po co kupować konsole jeśli tą masz sprawną.

    Przekaz myśli
     
  5. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Jak arcade to tylko jasper, inne dokonają swojego żywota zbyt szybko. Za 4 stówki już kupisz jaspera z dyskiem 120gb i pełnym okablowaniem wraz z padem, a jak Ci się poszczęści to dorwiesz jeszcze przerobionego :p
     
  6. Maro9713

    Maro9713 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy to Jasper. Fakt słyszałem, że starsze xboxy mają problemy z gta v, ale mój jest rocznik 2010. Co do "wyposażenia" to normalnie mam jedenego pada, ale dokupiłem sobie 2. Tylko zastanawiam się czy warto kupić nowszego xboxa 360 czy wystarczy tylko dysk. No i czy ten dysk to preferowany microsoftu czy zwykły zewnętrzny:D? Service date to marzec 2010 może to pomoże komuś go zidentifikować :D
     
  7. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    sprawdź póki co czy masz jaspera, dalej będziemy myśleć :p
    [​IMG]
     
  8. Maro9713

    Maro9713 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cóż hdmi mam
    Dalej to co odczytałem:
    made in china
    12v 14,2A;5V 1A
    Z tego porównania gniazd co podałeś to mi wygląda na: FALCON
    Ale pewien nie jestem, jeszce kilka danych:
    Zasilacz- 175W -200-240V
     
  9. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Jeżeli gniazdo wygląda Ci na falcona czyli bez tych przerw to sprzedawaj póki jest jeszcze na chodzie ;p, nie opłaca Ci się w niego inwestować. Sprzedaj i kup jasperka :p
     
  10. Maro9713

    Maro9713 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co. Gta V nie odpali?
     
  11. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    Odpalić odpali ale falcon jest awaryjny więc tylko kwestia czasu kiedy Ci padnie :p
     
  12. Maro9713

    Maro9713 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No czyja wiem... Może moj to akurat wyjątek mam go od czerwca 2010 to tylko raz mi się udało go zagrzać, a ostatni rok stał ładnie w kartonie więc kto wie? A i tak przy okazji czy na 1 płytę gta V starczy mi pendrive 8 gb?
     
  13. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    8 może okazać się za mało, to zależy ile rzeczywistej pamięci ma pen, z tego co się orientuje to content waży 7,2 gb także można próbować ale nie gwarantuje sukcesu
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie starczy. 16gb minimum.

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  15. Maro9713

    Maro9713 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sformatowany pednrive 8 gb w x360 ma jakieś 6.9 GB
    Czyli 16Gb będzie miał cos ok. 13-14GB-Tak mi się wydaje
     
  16. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ok, ale do czego to piszesz ??

    Na content z GTA V pendrak minimum 16GB
    4 pliki z contentu ważą ponad 8gb:

    [​IMG]


    BTW...pisz na temat,bo od niego odbiegasz..
     
  17. Maro9713

    Maro9713 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    http://xboxforum.pl/gta-v-261/zgrywanie-contentu-na-pendrive-gta-v-dvd1-175214/
    Zgodnie z tym Wystarczy nawet nie 8 Gb, ale jest to i tak trochę więcej niż rzeczywista pojemność pendriva. A wracając do tematu: Mogę kupić dysk oryginalny microsoftu, ale to musi być ten klasyczny bo nie mam slima ani E. To jest 320GB ceny rzędu 200-300. Ale czy mogę kupić zwykły dysk zewnętrzny i go do x360 używać? Pytanie czy będzie dobra prędkość odczytu (przy GTAV) no i czy będę mógł używać całej pojemności czy tylko 32 GB?
     
Wczytywanie...

Poleć forum