1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

XBOX 360 Arcade czy Premium, a może Elite jaką mam wersje?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Raval2012, Lipiec 29, 2010.

  1. Raval2012

    Raval2012 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Witam ;)

    Kupiłem okazyjnie Xbox 360 (od kumpla, trochę mu nie ufam) tylko nie wiem jaki to model... Opisze wam co o niej wiem, a wy mi pomóżcie jak możecie:

    Więc tak:
    --> Obudowa wygląda jak Arcade (biła na napędzie też biała)
    --> wbudowana pamięć 512 Mb
    --> dysk twardy 120 GB (czarny)
    --> data produkcji: 2009-04-03
    --> wyjście/wejście (myli mi się) HDMI
    --> pudełko i papiery z napisem "Arcade"

    Jak sprawdzić czy w 100% sprawna?
    Jak na razie przez 2 dni gry itp nic nie znalazłem źle działającego.
    Wiem też że nie zbanowana i przerabiana w jakimś serwisie.

    Na pudełku tam gdzie zaznaczona wersja xbox (czyli: arcade) jest narysowane że nie powinna mieć pamięci dołączanej i Wyjścia/wejścia HDMI

    Jak i co jeszcze sprawdzić, chce wiedzieć jak najwięcej.

    Kupując gry mam się kierować tym tylko czy jest na xbox 360 czy są jakieś inne parametry?

    Jak jakieś pytanie mi się jeszcze przypomni to napisze.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dysk 120GB mógł być dokupiony, a Arcade ma wejście HDMI. Gry kupujesz na Xbox'a 360, ale masz przerobioną konsole to możesz mieć gry za darmo.
    Nie przerabiam, nie kradnę, kupuje oryginalne gry.
     
  4. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Biały kolor to na pewno Arcade.
     
  5. Raval2012

    Raval2012 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    no tak a arcade ma 250MB a nie 512Mb tego nie lapię
     
  6. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Najnowsze wersje mają również 512mb. To pewne :)
     
  7. Raval2012

    Raval2012 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    heh czyli zrobił mnie w konia . będzie ostro ;) a jakoś oprogramowaniem nie da się sprawdzić? tak aby na 100% wyszło jaka wersja. Nie chce popełnić błędu, bo jemu się dostanie
     
  8. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Na pudełku napisane, że nie powinien mieć pamięci DOŁĄCZANEJ ( np Pendrive czy HDD ) a nie, że wbudowanej :) Co do zdania z HDMI, na pewno jest to Arcade - modele 512mb posiadają już długi czas HDMI - wszystkie, bez wyjątku. Po prostu jeżeli jesteś w 100% pewien, że na pudełku pisze, że nie posiada HDMI, to wcisnął Ci lewe pudełko. Sprawdź jeszcze plomby ( pod faceplatem - tej zaślepce na przedni panel ) czy są w dobrym stanie, czy widać ślady otwierania z jakiejś strony. Jeżeli nie, to znaczy, że raczej obudowy nie zmienił z Elite na Arcade białą.
    Myślę, że w 99% Ty masz rację.
     
  9. Raval2012

    Raval2012 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    Czy moja rożni się od elite teraz tylko kolorem?
     
  10. sebastianzola

    sebastianzola Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń/Bydgoszcz
    masz arcade Jaspera, ktory ma 512 MB wbudowanej pamieci co swiadzczy ze noaszy model. A do kumpla nie masz o co miec pretensji Xbox Arcade + dysk 120 GB= Xbox Elite. Jakby nie patrzec masz Elite o ile chromowana tacka jest dla Ciebie bez znaczenie. A kupujac gry wazny zeby bylo na pudelku X360 i do dziela.
    PS: ile dales za konsole z ciekawoszi pytam?
     
  11. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak. Twoja konsola się różni tylko kolorem. Jak dołożyłem do mojego arcade 250GB dysk to mogę go sobie nazwać super arcade .
     
  12. Stifleer

    Stifleer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Tak, tylko brakuje Headseta i kabla internetowego.
     
  13. MrDraiger

    MrDraiger V.I.P V.I.P XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    2859
    Polubienia:
    334
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Inowrocław
    Tak, i tym że nie ma chromowanej tacki na napęd :D
     
  14. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Mniej więcej, obudowa biała - dysk czarny, A napęd ma srebrną tackę czy matową białą? Jeżeli srebrną to napęd z Elite, jeżeli matową białą to z Arcade. Niestety w jasperach wszystkich typów - zarówno Arcade jak i Elite jest pamięć wbudowana więc na takiej podstawie nie można tego rozróżnić, programów identyfikujących nie ma bo to ten sam sprzęt HARDWARE różniący się wyglądem i zawartością pudełka.
     
  15. sebastianzola

    sebastianzola Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń/Bydgoszcz
  16. Raval2012

    Raval2012 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    dałem 500 zł za ten zestaw:

    [​IMG]

    kliknij na foto

    Wiesz mi kolor wisi i powiewa . ważne co w środku ;)

    a to z opakowania:
    [​IMG]

    kliknij na foto

    + gry

    Brak plomb ;/
     
  17. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Plomba 30zł na allegro :). 500zł za JASPERA! Alleluja opłacało się na 1000%. Podaj jeszcze MRF Date z tyłu konsoli.
     
  18. sebastianzola

    sebastianzola Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Toruń/Bydgoszcz
    czyli hdmi konsola nie posiada???
     
  19. Raval2012

    Raval2012 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    podawałem JASPER (czy co tam, sprawdzałem na forum to ta płyta ;) ) podałem date: 2009-04-03 to data produkcji?
     
  20. Raval2012

    Raval2012 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ełk
    ma ale na pudełku niby nie powinna mieć... Gram na HDMI obecnie ;) IP na pudełku będzie?
     
  21. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    można powiedzieć że jest to najlepszy zakup twojego życia. Za takie cudo gość mógłby dać za ponad 600zł. Kup plombę na allegro jak się zepsuje :). Na prawdę ładny sprzęt.
     
Wczytywanie...

Poleć forum