1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 [arcade] i internet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kedziorrr, Maj 9, 2011.

  1. Kedziorrr

    Kedziorrr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!


    Może na samym początku zacznę od małego wyjaśnienia. Mianowicie chciałbym aby ktoś napisał mi kroczek po kroczku jak podłączyć internet do konsoli. Wiem, że pewnie pisze to w złym dziale, wiem, że pisze to po raz stu milionowy pięćset tysięczny siedemset sześćdziesiąty drugi raz ale internet jest tak duży, że ciężko w nim coś znaleźć.

    No cóż będę kontynuował dalej moją prośbę, być może znajdzie się jakaś miła osoba i mi to wyjaśni ; ]

    Teraz sprzęt jakim dysponuje:
    1. Internet UPC [30MB]
    2. Modem Scientific Atlanta :
    PRZÓD-PRZÓD
    TYŁ-TYŁ
    3. Router Netgear wgr614 v9 : Router
    4. Kabel RJ45 : KABEL

    Proszę napisać czego nie mam, co muszę dokupić.
    Jeżeli można to wypisać wszystkie czynności po kolei. ( co gdzie, jaki kabelek itd. )
    Następnie jeżeli będziecie mieli jeszcze siłę napisać gdzie i jak się rejestruje do usługi XBOX LIVE.

    Bardzo Was proszę ulitujcie się jeszcze nad jednym takim głąbem co pyta o ten zasrany internet w konsoli i pomóżcie ; ]]

    Czekam z niecierpliwością i Gorąco Pozdrawiam. MK
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Najpierw podłączasz wszystko do zwykłego modemu, ale w modemie masz wejście RJ-45 to podłączasz jeden koniec w modemie drugi w routerze. Następnie wchodzisz w ustawienia routera wpisujesz swoje statyczne lub dynamiczne IP i zapisujesz ustawienia. Bierzesz drugiego RJ-45 ciągniesz od jednego z wyjść w routerze podpinasz opd konsolkę. Wchodzisz w Ustawienia->Sieć i teraz:

    1. Jeśli masz stałe IP to musisz dodać Klienta DHCP o stałym numerze IP, oczywiście w ustawieniach routera i przepisać to IP do konsolki.
    2. Jeśli dynamiczne to samo powinno Ci do Xbox'a wysłać potrzebne mu numerki do połączenia z netem.

    To tyle, nie wiem czy Ci pomogę, ponieważ ja mam inny router, ale mam nadzieje, że działają one na podobnej zasadzie. :)
     
    1 osoba to lubi.
  4. lukaszwolfjanusz

    lukaszwolfjanusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja miałem kiedyś podłączonego Xboxa do tego routera i wszystko działało od razu po podłączeniu, więc może najpierw podłącz i sprawdź. Jak podłączysz wszystko razem to wejdź w ustawienia i przetestuj połączenie
     
    1 osoba to lubi.
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1 osoba to lubi.
  6. Kedziorrr

    Kedziorrr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje Wam za zainteresowanie tematem ; ] po południu wezmę się do roboty i zobaczę co z tego wyjdzie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum