1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Arcade - Jasper

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez silsar, Czerwiec 7, 2010.

  1. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam male pytanie, ile posiada pamieci wbudowanej ta plyta glowna, 256mb czy 512mb?
    Chcialbym wiedziec bo nie chce trafic na falcona, wiem jedynie ze jesli pamiec jest na plycie to znaczy ze jasper ,a jesli dodaja karte pamieci to falcon.

    W tym sklepie :
    Vobis.pl - Konsola Xbox 360 Arcade + Gra Lego Batman + Gra Pure

    Jest cos takiego:
    "Bezprzewodowy kontroler, i moduł pamięci 512 MB to tylko niektóre zalety tej konsoli."

    Teraz wlasnie nie wiem czy chodzi im o to ze modl jako karta czy jako wbudowana w plyte glowna.W komentarzach pisza, ze Jasper ale wole byc pewny.

    Jesli ktos wie czy ta konsola z 2 grami (Pure i Lego Batman) to na 100% Jasper to niech napisze.

    I ostatnie pytanie:

    Czy zdarzaly sie wersje z plyta glowna falcon wlasnie z tymi 2 grami?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam jaspera z tymi grami
    to na 100% jasper
     
  4. Tommy47

    Tommy47 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Jaspery mają wbudowane 256MB, więc te 512MB może być na karcie. aczkolwiek te 2 gry są dodawane chyba tylko do Jasperów, więc może być tak, że masz wbudowane 256MB + 512 dostajesz w bonusie na karcie, albo jest jeszcze jakaś inna wersja Jasperów właśnie z wbudowanym 512MB. w sumie teraz jest strasznie mała szansa trafić w sklepie na nowego nie-Jaspera, z tego powodu, że poprzednie wersje są już nieprodukowane
     
  5. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Jaspery z 512 MB wbudowanej pamięci są już od dawna :p Teraz każdy nowy Arcade Jasper nie ma w zestawie karty pamięci, jak to miało miejsce w Falconach.

    BTW masz jeszcze wątpliwości? Leć do sklepu i poproś sprzedawcę o otworzenie pudełka z konsolą (nie powinno być z tym problemu), następnie sprawdź na własne oczy, czy to faktycznie Jasper wzorując się tym tematem - http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-rozpoznac-jaspera-5731.html
     
  6. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki wszystkim za szybkie odpowiedzi.
    A chcialbym wiedziec czy kazda plyta jasper jest taka sama czyli np z pamiecia 246mb i 512mb ?Chodzi mi o awaryjnosc itp

    I jeszcze jedno jak myslicie ktory zestaw bardziej oplaca sie kupic ?
    Vobis.pl - Konsola Xbox 360 Arcade + Gra Lego Batman + Gra Pure
    ten ma 512mb pamieci i 2 gry

    lub

    Vobis.pl - Konsola Xbox 360 Arcade + Dysk twardy 20GB + Gra Banjo-Kazooie + Gra Lego Batman + Gra Pure
    ten ma 256mb ,dysk 20 gb ,3 gry lecz koszuje 50 zl wiecej.

    I tu wlasnie ten dylemat czy z plyta 256mb nie sa jakies "starsze" i czy nie bedzie awaryjny.
     
  7. termit1992

    termit1992 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2009
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Czy pamieci wbudowanej 256 czy 512 to nie ma znaczenia, bo obie z konsol to jaspery maja taka sama specyfikacje sprzetowa obydwie. Konsola kosztuje 50 zlotych wiecej poniewaz masz w zestawie dysk 20gb i jedna gre wiecej. Ja na twoim miejscu bral bym ta drozsza o 50 zlotych, bo dysk sie baardzo przydaje(gry sie szybciej wczytuje jak zainstalujesz na dysku, tekstury sie nie doczytuja itd)
     
  8. silsar

    silsar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze pytanie nie zwiazane z tematem.Tak wiec:
    Jesli zainstaluje gre na dysku i ja przejde , to po usunieciu gry z dysku usuwaja sie takze zapisy?A moze zapisy nie sa powiazane wogole z gra na dysku?
     
  9. matysking

    matysking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Zapis stanu gry musiał byś usunąć osobno, nie tracisz tzw. save'ów po deinstalacji gry z dysku konsoli.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jaka deinstalacja :D
    Grę się usuwa :)
     
  11. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    .. to po częsci wynonimy... :)

    a wracając do tematu, to nie, nie usuną się SAVE'y tak samo jak np. wszelkie dodatki pobrane dla danej pozostaną do usunięcia osobno.
     
Wczytywanie...

Poleć forum