1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Xbox 360 Arcade - kilka pytań.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Oddsoul, Kwiecień 30, 2012.

  1. Oddsoul

    Oddsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie.

    Jestem od niedawna posiadaczem Xboxa 360 Arcade, oczywiście używany, ale bardzo zadbany, był już serwisowany, po serwisie płytka główna Jasper ;). Jako, że zawsze wolałem sprzęt konkurencyjnej firmy, teraz trafił mi w łapska oto właśnie Xklocek. Nigdy wcześniej na nim nie grałem, nie miałem z nim styczności, i dlatego mam parę pytań. Prosiłbym o wyczerpujące odpowiedzi. ;)

    - Jak to jest z tymi profilami? Od nie dawna w gry grałem na jednym profilu, nabijało mi osiągnięcia tylko na jedno konto, aż w końcu pokusiłem się na Allegro o Portal 2, który w kooperacji na podzielonym ekranie wymagał odemnie drugiego profilu, to więc je zrobiłem. Wtedy doszło do mnie, że można mieć dwa konta i zalogować je na dwa pady, bo działają tak samo, osiągnięcia z kooperacji wbijają się nawzajem na dwa profile. I tutaj jest moje pytanie, bo dzielę Xboxa z bratem, i wkurza mnie to, że ktoś wbija mi moje osiągnięcia - czy jest możliwość zorganizowania od nowa dwóch nowych profili (już przejdę sobie gry od nowa, bo tylko 1,5k G mam) i przypisania ich - jednego do jednego pada, a drugiego do drugiego pada, albo jakaś podoba opcja? Bo chciałbym, żeby brat miał jeden pad i grał na swoim końcie i ja tak samo.

    - Czy poza designem, mniejszym zużyciem prądu, mniejszymi gabarytami i innymi pierdołami, widać różnice w grze pomiędzy taką Arcade a nówką Slimką?

    - Czy jak dokupię osobny headset, to bez problemu go podłącze? I gdzie go się podłącza, do konsoli na USB, do pada (widzę po jakichś wtykach)?

    - Jak to jest z tym dyskiem? Mam zainstalowane kilka gier (oryginalne oczywiście) i skoro mam je na dysku, czemu muszę zawsze włożyć płytę do napędu, by gra się uruchomiła? Nie można uruchamiać z dysku? W sumie to tylko pozwala nie rysować płyty, bo z dysku chodzi, ale nie da się grać tylko z dysku? (Wykluczam przerobienie konsoli)

    - Konto Gold - co z nim się robi? Można pobierać demka od razu, grać online - właśnie, gra online. Jak to wygląda? Nie wydaje mi się, żeby któryś z moich znajomych miał Xboxa, więc przypadnie mi tylko gra z losowymi osobami, więc jak temu zaradzić? Są może jakieś polskie grupy na Xbox Live, do których można się dołączyć, by grać z Polakami, a nie co drugi serwer Anglicy, francuzi albo dzieci krzyczący na headsecie. Do tej pory korzystałem z powiedzmy 3 kodów na 48h (darmowe), to zastanawiam się, czy kupić jakiś dłuższy abonament.

    - Jak nie będę nic kminił z przeróbkami, wkładać pirackich płyt, robić tam jakichś flaszy napędu i innych, ban mi nie straszny, prawda?

    - Do Arcade można podłączyć Kinecta? I jak to jest z jego zasilaniem, ta konsola ma zintegrowanie czy nie? Naczytałem się coś tam i zamotany jestem teraz.

    - Taki Joystick z Elite, czy z innej konsoli, również będzie działać na Arcade? (Wolałbym czarne a nie białe. :3) I do konsoli można podłączyć tylko max. 4 pady?

    - Do czego służy to czarne/czerwone "coś" na lewo od slotów karty pamięci? Coś w rodzaju podczerwieni? (http://gameover.pl/galerie/k/konsola-xbox360-arcade-j_10740.jpg)

    - Czy w tym Rynku Aplikacji, tylko są Youtube, Kinect rozmowy, twitter i tam coś jeszcze? Nie wiele jest tych aplikacji, tyle ich faktycznie jest, czy po prostu potrzebuję Golda, by mieć ich więcej?

    - Da radę ściągnąć na konsolę jakieś emulatory, np. emulator Gameboya?

    - Jak wygląda emulowanie gier z Xboxa (tego pierwszego) na 360? Chciałbym w takie GTA: San Andreas zagrać na X360, jest to możliwe? Tak, mam dysk twardy do Arcade, bo z tego co na Wiki pisało, Arcade wymaga dysku do emulowania tych z jedynki. Nie trzeba do tego jakichś zewnętrznych programów?

    - Jak oswoję się już na dobre z tym Xboxem i będę mieć Golda, kto by chciał pograć w np. takiego Portala 2 na coopie? :3

    To chyba by było na tyle, trochę tych pytań mam, ale liczę, że mi pomożecie, z góry bardzo dziękuję. ;]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    - Zrób dwa profile, a później jak Ty będziesz grał to się zalogujesz na swój, a jak brat to będzie miał swój

    -Jeśli chodzi Ci o jakość gry, to nie

    -Tak, będziesz mógł go podłączyć. HeadSet podłączasz do pada, z przodu (jak go trzymasz) to masz takie wyjście

    -Jeśli chcesz grać w gry bez płyty, tylko przeróbka JTAG/RGH. Inaczej się nie da, to że zainstalujesz je na dysk daje Ci tyle że masz ciszę (napęd nie mieli) i nie zużywa lasera.

    -Konto Gold, musisz kupić że grać online. Zajrzyj do działu Xbox Live na forum i zobacz sobie w co grają ludzie .

    -Tak, jeśli będziesz grał tylko na oryginałach NIGDY NIE DOSTANIESZ BANA.

    -Tak, możesz podłączyć kinecta. Tyle że musisz mieć osobny zasilacz do niego (Slim ma zintegrowane wejście w płycie głównej), wygląda to tak że podłączasz zasilacz do gniazdka, kinecta do tego a kabel USB do konsoli

    -Tak, KAŻDY pad od xbox360 działa z obojętnie jaką wersją

    - Hmmm... Chyba żeby sobie było ;p

    - Nie interesuje się XboxLive, bo nie gram. Ale w polsce jest dużo, mniej aplikacji niż za granicą.

    -Na oryginalnej konsoli nie, tylko w gry z xbox360 i xbox1 sobie pograsz ewentualnie.

    -Wypalasz płytę, grasz

    Mam nadzieję, że coś Ci to rozjaśniło.. :)
     
    1 osoba to lubi.
  4. Oddsoul

    Oddsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Czyli, że jak mam dwa profile, to zawsze przy załączeniu konsoli muszę przestawiać? Nie dałoby się skonfigurować, czy np. podpisać pada do konta w konsoli czy coś?

    2. No właśnie nieprzerobiony raczej nie odtworzy wypalonych płytek. ;] Ale takie coś (http://media.gtanet.com/images/1066_gtasa_xbox_boxart.jpg) bez problemu uruchomię, nie?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1. Trudno mi odpowiedzieć na to pytanie, ale wydaje mi się, że za każdym razem musisz się przelogowywać (Zawsze gdy włączę konsolę, jestem zalogowany na moje konto, obojętnie jak ją włączę, a mój brat ma oddzielne konto).

    2. Jeśli masz dysk w konsoli, to tak.
     
    1 osoba to lubi.
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Takiego czegoś nie da się zrobić, możesz zrobić jedynie że któryś profil loguje przy starcie konsoli. Ja mam też, tak że moje konto się loguje automatycznie a jak kto inny chce grać to musi sobie zmienić. Wkońcu, twoja konsola :p
     
    1 osoba to lubi.
  7. Oddsoul

    Oddsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki bardzo panowie za pomoc. ;) [​IMG] rozdane. ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum